Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heavi

czy potrzebny jest szlafrok ?

Polecane posty

Gość heavi

Dziewczyny, niedługo mam termin porodu (początek lipca) i na liście rzeczy do szpitala figuruje szlafrok. Szkoda mi kasy na kupowanie rzeczy, której i tak nigdy potem nie założę - wolę coś za to dziecku kupić. Czy na porodówkę naprawdę potrzeba szlafroka, czy można mieć tylko koszulę ?

Gość myszeczka2011
Własnie ja tez mam tak termin, i choc mam szlafrok to go nie biore bo mam taki gruby wiec sie zagotuje. Koszule mam nowe wiec nie narobie wstydu :)

Gość to kup cieńki z trykotu
ja bym sięnie czuła biegać po korytarzach przy obcych ludziach w samej koszuli nocnej nie wiem czy masz ochotę by obcy odwiedzający oglądali Cię w bieliźnie

Gość ...D...
na porodwóke nie musisz miec ale po porodzie jak leżysz już na sali.. przez pół odziału do ubikacji będziesz sżła z wielką podpaską w kroku? to chyba nie fajnie wygląda .. po to są te szlafroki. a do porodu koszula rozpinana u szyi

Gość mamadzieic26
ja też rodziłam na koniec czerwca 2 lata temu i miałam szlafrok taki cienki z polaru. z tego względu że jak ci przemięknie wkładka-podpaska to lepiej założyć szlafrok i iść do łazienki i się umyć niż każdy ma się gapić na brudną koszulę ...

Gość mialam szlafrok ktorego nie z
alozylam. Caly dzien na sali, po co mam biegac po korytarzu?? lazienke mialam tez na sali. Byl koniec wrzesnia, nie bylo upalow, ale porod tak wykonczyl ze pot ze mnie sie lal strumieniem. Jeszcze szlafrok. A w zyciu!!!

Gość mamadzieic26
no ja też miałam łazienkę obok pokoju ale nie byłam sama na sali

Mi się szlafrok przydał, bo łazienkę wprawdzie miałam na sali, ale dziecko przez 3 pierwsze doby musiało być w salce przy dyżurce pielęgniarek, ze względu na komplikacje zdrowotne-nie wyobrażam sobie biegać po oddziale w samej koszuli. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy, więc lepiej się przygotować niż potem stresować.

Gość heavi
dziewczyny, dzięki za rady....to ja jednak się zaopatrzę może w ten szlafrok na wszelki wypadek:)

Gość chcialam skrytykowac
30 zl + koszty przesylki (okolo 15zl) to wcale nie jest tak tanio za cos co się ubierze raz w zyciu.

Gość mamadzieic26
można kupić na bazarze

Gość ja nie miałam szlafroka
za to miałam swój długi sweter, i tak po porodzie chodziłam w długim podkoszulku, getrach i swetrze bo nie znosze tak cały dzien w piżamie śmigac, czułam sie normalnie, jak człowiek a nie jak chory-umierający

Gość Piękne i naturalne
szlafroka nie nosze na codzien wiec po co mialabym go kupowac do szpitala? ja rodzilam w maju i mialam tylko nowe koszulki, idziesz tam rodzic czy sie lansowac??