Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisxd

Wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość monisxd

Witam. Niedawno rozpoczełam współżycie z moim ukochanym, a mam 17 lat. Jestem w pełni świadoma tego co robię, i nie chcę zaliczyć wpadki tak więc chcę się dobrze zabezpieczyć. Chciałabym przyjmować tabletki antykoncepcyjne, lecz są one na recepte = trzeba iść do ginekologa. Problemu by nie było gdyby nie mama, ponieważ nie powiem jej, że rozpoczęłam współżycie i chce tabletek. Czy przy wizycie u ginekologa w tej sprawie potrzebna jest obecność opiekuna ? Poradźcie mi co mam zrobić. Dodam, że już pare razy byłam u ginekologa, ale do niego nie mogę iść, ponieważ jest to znajoma mamy. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

To zależy od przychodni/lekarza. U mnie w przychodni osoba niepełnoletnia może przyjść na wizytę tylko z opiekunem prawnym.

Gość mikulkamki
Wydaje mi się że jeśli pójdziesz prywatnie to dostaniesz tabletki.hmm ale z drugiej strony po co niszczyć organizm tabletkami są prezerwatywy i według mnie maja dobrym zabezpieczeniem.

Gość fgfgggg
nie bierz tabletek w tam mlodym wieku i nie truj organizmu

Gość monisxd
jakies pol roku temu bralam juz tabletki antykoncepcyjne jako antyiotyk (problem z pekaniem pecherzykow graafa - mniejsza szansa na wpadke), a moj chlopak jest starszy i namawia mnie na branie tabletek, poniewaz "bez prezerwatywy lepiej". a mamy swoj rozsadek i nie chcemy robic tego bez zabezpieczenia dlatego chyba jednak chcialabym brac tabletki :) tylko jest ten problem z recepta

Możesz popytać koleżanek, może któraś zna lekarza, który przyjmuje "bez mamy" i jest szansa, że przepisze tabletki. :) Jeśli nie to możesz najpierw zadzwonić i zapytać :)

Gość monisxd
nie rozmawiam z kolezankami o takich sprawach :) sadze ze jest to tylko i wylacznie moja sprawa, i zachowuje wszystkie tego typu rzeczy dla siebie :) do 18 jeszcze rok mi zostal, wiec troche dlugo zeby czekac

Zostają Ci więc próby co może być nieco czasochłonne i frustrujące, ale może się też udać za pierwszym razem. ;) Albo może napisz tutaj czy na jakimś innym forum swoje miasto, może ktoś podsunie adres lekarza, z którym nie będzie problemów. ;)

Gość monisxd
chociaz co do wizyt u ginekologa to wiem jedynie ze wsrod tych najblizszych kolezanek jestem jedyna ktora juz byla.

Gość monisxd
jestem z Poznania, wiec miloby bylo gdyby ktos podsunal mi tutaj dobrego i sprawdzonego ginekologa :)

Tak mi przyszło do głowy, że może lekarz w przychodni studenckiej byłby najbardziej przychylny w takiej sytuacji. ;)

Gość monisxd
o, akurat moj chlopak jest studentem wiec poprosze zeby mi poszukal informacji na temat takich przychodni tutaj, moze uda mu sie cos znalezc, a obiecal mi pomoc chociaz troche :) dziekuje za pomoc Perwersja! :)