Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hanna_26

Spanie w biustonoszu

Polecane posty

Hej, Od kiedy pamiętam, zawsze spalam w biustonoszu. Owszem próbowałam spać bez, ale było mi nie wygodnie, pewnie kwestia przyzwyczajenia. Czy może mieć to negatywny wpływ na zdrowie?

ja też, dziś nawet chodzę bez ze względu na ten dzień... :classic_cool:

No tak, na pewno nie jest to dobre dla piersi. Postaram się zmienić ten nawyk ^^

Gość bś91
w biustonoszu to ja zawsze spałam na wycieczkach szkolnych , bo wstydziłam się że nie mam prawie biustu :(

Gość kurwiki w oczach mam
ja też, zawsze byłam płąska jak deska. 83 cm w obwodzie, koszmar. być może winę ponosi za to moja rozchwiana gospodarka hormonalna... od kieyd wszystko się w miarę unormowało, nawet biust mi sie powiększył o 3 cm.

W przypadku dużego biustu spanie w staniku jest nawet wskazane :) Oczywiście w dobrze dobranym, nie tak ścisłym jak na co dzień, może być to stanik sportowy. Proponuję zajrzeć i poczytać: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,69140526,,Moj_nowy_biust_i_spanie_w_staniku_.html?s=0 A przy okazji sprawdzić, czy masz dobrze dobrany stanik dzienny ;) http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,124234462,124234462,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_48.html

Własnie tez myślałam o takim biustonoszu sportowym na noc:)

Kup jakiś miękki, nieco luźniejszy stanik niż nosisz na co dzień :) Sama mam mały biust i też chciałam spać w staniku, ale nie mogę znaleźć dobrego, wygodnego sportowca i na razie śpię bez. Ale jak znajdę, to będę spała w :)

Gość wgwgw
spać w staniku ? po kąpieli ? gdy jesteśmy całe nabalsamowane ? :D nie wyobrażam sobie tego :) Dajmy naszym cycką pożyć nich chociaż przez noc będą wolne !

Poczytaj pierwszy zalinkowany temat :) Wiele biustów tego nie potrzebuje, ale jest wiele takich, którym poprawia się stan dzięki spaniu w staniku i noszeniu odpowiedniego rozmiaru :) Oczywiście stanik do spania musi być miękki i wygodny. Jak dla mnie nie mógłby mieć też fiszbin, ale wiele kobiet śpi w fiszbinowcach :)

A jednak :p Kurde no muszę się tego oduczyć, bo faktycznie to musi być meczące dla piersi, stanik tylko zdejmuje do kąpieli a po za tym ciągle jest na swoim miejscu :p

Mamy rożne opinie na ten temat. Ja jednak na razie poszukam jakiegoś wygodnego biustonosza na noc :) Może kiedyś się "przełamię" i będę spala bez :p

Gość ndjndjknkjfdsnfdjs
Ja zdejmuję stanik jak tylko jestem w domu... nie wyobrażam sobie w nim chodzić a co dopiero spać :D Najlepiej czuję się w jakiejś luźnej koszulce :)

Więc prawdopodobnie masz źle dobrany :) Dobry stanik jest niewyczuwalny w ciągu dnia, nic nie ciśnie, nie uwiera, nie przesuwa się, nie lata. Zmierz się i wpisz się do wątku rozmiarowego, link kilka postów wyżej :) Ja po obudzeniu się pierwsze co to zakładam podomowy stanik, bo mi wygodnie, mimo że jak już pisałam, mam małe piersi :)

I tak zrobię :) Szczerze mówiąc biustonosz zawsze dobierałam na oko. Niby było ok, nie uwierał, był nie wyczuwalny w ciągu dnia, ale warto w końcu porządnie dopasować :)

OOo nie ! :D Szperałam trochę po necie, i przypadkowo się dowiedziałam ze jutro jest Międzynarodowy dzień bez stanika. Hah nie wierze :p

Nie wiem, czy to jutro, czy dzisiaj, ale ja nie obchodzę :) Na początku może poczytaj to: http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html i następne notki to taka podstawowa wiedza. http://b75.blox.pl/2008/01/Jak-w-3-minuty-powiekszyc-piersi-z-A-do-C.html http://stanikomania.blox.pl/2010/01/Ta-slynna-miseczka-D.html Po przeczytaniu od razu sama sięgniesz po centymetr żeby się zmierzyć i sprawdzić rozmiar :) Nie radzę korzystać z kalkulatorów, internetowych brafitterów, bo one niepotrzebnie tak mocno zaniżają obwody. Wpisz się w wątku rozmiarowym albo znajdź mnie albo Best_bra na kafe to pomożemy :) Ja po zmianie rozmiaru z 75B na 65D pokochałam swój mały biust :)