Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Królowa Mać

Usuwanie simlocków

Polecane posty

Zastanawia mnie czy jak nabędę nowy telefon z Allegro, ze wszystkimi dokumentami (paragon, gwarancja) to czy w salonie Orange usuną mi sim locka? I teraz jest jeszcze pytanie czy jeśli będzie tam nie moje nazwisko tylko pierwszego właściciela także to zrobią? Usuwanie sim locka z Nokii, którą chcę kupić kosztuję 150 zł [wściekły]

Gość iiiiiii36548369
jeżeli jest to jeden z tych nowoczesnych telefonów to nie ma on simlocka. bo unia już jakiś czas temu( o ile dobrze pamiętam to 2-3 lata) wprowadziła zakaz zakładania simlocków.

Gość iiiiiii36548369
a biorąc pod uwagę że ma jeszcze gwarancję to nie nie powinien mieć simloka

Nowoczesny? Hmm... To Nokia c1-01. Ale jest w tym jakaś prawda. Do swojej nokii x3 zakupionej w mixie w Plusie włożyłam kartę z Orange i konfiguracja nastąpiła samoistnie, działało bez problemu :) Hmm... Skąd wiedzieć, że ta Nokia też tak "zrobi"?

Gość placuch
Lepiej kupić telefon od razu bez simlocka. A jeśli będziesz chciała zmienić sieć? Podobna sytuacja była też u mnie, kiedy z Orange postanowiłam przejść na Heyah, bo oferta pomarańczy przestała być dla mnie interesująca. Teraz przynajmniej mam często 100% bonusu do wykorzystania na wszystkie usługi i połączenia ze wszystkimi sieciami i mogę częściej dzwonić za granicę, bo jest naprawdę tanio. Baj baj Orange :) Chociaż ciekawe co przyniesie T-Mobile :)

Ja mam Plusa. Telefon kupuje mąż, On ma Erę. A wszystkie C1-01 na Allegro są z Orange, jeden tylko nie ma sim locka ale jest najdroższy. Czy kupić ten droższy czy taniej i iść do Orange? Albo może nie ma tego sim locka? Bo jak już pisałam, w komisie to 150 zł (usunięcie) :o

wsalonie nie usuna ci simloka. tez miala taki problem. powiedzieli ze w szczecinie zrobia to za 19zl. bo tam maja siedzibe. zapytaj o to w salonie. moze jest jakas siedziba orange blisko twojego miejsca zamieszkania. tel orange jako jedyne na rynku mama simlocki. :(

tak 150 ale mi powiedzieli ze jak zostawie tel na tydz. to za 80 zl. pytanie czy wroci w komplecie :p

O :( chyba się przejdę do jednego z salonów i po prostu zapytam :) Może usunięcie nie jest takie drogie i opłaci się kupić z sim lockiem?!

ciekawe co ??? !!! ubaw na calego . aha moj znajomy probowal tez usunac simlocka samodzielnie przez neta ale nici z tego. istnieje ryzyko uszkodzenia tel . lepiej isc do fachowca.

Oj ja też od wczoraj szukam w necie info o usuwaniu z tej N locka. I póki co to znalazłam płatne za 150 zł, wierzyć mi się nie chciało więc napisałam @ do pierwszego z brzegu komisu. A tam takie samo zdzierstwo Czemu to takie drogie????