Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mariusz222

Ile zarabia sprzedawca w salonie samochodowym?

Polecane posty

WItam, jakich zarobków może się spodziewać sprzedawca samochodów? Dziękuję z góry za pomoc

w salonie Mercedesa u mojego przyjaciela, chlopak ktory tam pracuje od dwoch lat wyciaga okolo 2700 zl i wiecej zalezy od sprzedanych modeli...wlasnie wczoraj o tym rozmawialismy :)

rozumiem, ja slyszałem ,że niektorzy po 5 tys i więcej zarabiają, to prawda?

watpie, ale jesli tacy sa to musza byc swietni w tym co robia :::

Gość jgghghggfcg
to malo, myslalam ze wiecej

Dziwne jest to co mówisz Ines, bo w mercedesie 3 tys? Kumpel pracował w Oplu a nie był świetny jakoś mial zawsze tą 4-5 na ręke

zaczynasz standardowo 1500-2000 na ręke po czasie bardzoooooooooo dużo ale to nie miejsce na takie zwierzenia :D

zależy jaki miesiąc na biedę 5000 zł ale idzie wyciągnąć 12.000 zł zazwyczaj w salonie musisz mieć własną działalność, do tego dochodzi Ci prowizja od sprzedaży (100 zł za samochód) jeżeli zajmujesz się sprzedażą samochodów dla firm zarabiasz od 5000 - 10.000 zł

No ładnie, czy zarobki zależą od marki? Czy od popularności? Np opel, ford,toyota , skoda, vw?

Czyli to dobra praca, jak widzę i dużo zależy od motywacji sprzedawcy. Czy oprócz zarobków praca przyjemna?

Praca przyjemna aczkolwiek dużo się dzieje dni otwarte w weekendy wystawy w galeriach wystawy na giełdach szkolenia, wyjazdy służbowe praca zazwyczaj 10-18 w soboty 10-14 mimo że jesteś sprzedawcą masz wiele innych obowiązków- również przyjęcia, wydania, rejestracja w urzędzie, kredyty, przygotowanie samochodu, reklamacje poza tym możliwość awansu osobiście polecam

Rozumiem, tak myślałem. Mam jeszcze pytanie, Zawsze pracujesz w weekend? Czy powiedzmy co drugi itd? Osobiście nie lubię peugeot-ów ale trzeba przyznać , że RCZ się Wam udał!

Pracuje w każdy weekend 10-14 jak są dni otwarte to pracujemy całą sobote i niedziele czasem zdarza się że w sobote pracuje w galerii, tzn. 10-21 (godziny otwarcia danego marketu), auto wystawiamy i trzeba być tam cały dzień

Jeszcze jedno, czy samochód masz jakiś służbowy? Czy bierzesz jakiś pokazowy i jeździsz?

to nie moja dzialka, ale wczoraj rozmawialam z przyjacielem i mowil mi o swojej dzialalnosci...ma 5 sprzedawcow na salonie i wyszla taka dyskusja, napisalam tylko to co mi powiedzial, domyslam sie ze wszysto zalezy od zdolnosci i prowizji...