Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meglie

Plamienie zamiast okresu i bóle brzucha

Polecane posty

Gość meglie

Witam dziewczyny! Od listopada 2010 nie biore tabletek anty OC-35. Staram się z mężem o dzidziusia. Juz zaczynałam się martwić że to tak długo trwa i podejżewac że z którym z nas jest coś nie tak (ja mam 21lat, on 38) ostatni okres miałam 23kwitnia2011 i teraz pojawiło się bardzo słabiutkie krwawienie wręcz plamienie trwało może 3 dni nawet nie całe (26maja-28maja2011). Przeważnie okresy mam obfite i trwaja 7-8dni. Wczoraj zaczeliśmy się kochać i pojawiła się krew, natychmiast przerwaliśmy, strasznie rozbolał mnie brzuh. Ale krwi tyle co nic. Pare kropelek (może mogło być tak że to jeszcze z tamtego plamienia). Brzuch pobolewa do tej pory, ale juz znacznie mniej. Martwie się że coś jest nie tak. Jaka możliwość że jestem w ciąży, chciałabym zrobić test, ale chce jeszcze poczekać - nie zniosę kolejnego rozczarowania. Czy któraś miała podobny przypadek? Czy pojawiały się plamienia i bóle zamiast następnego okresu? Proszę Was o pomoc.

Gość a może by tak ...
Meglie, czasem zdarzają się troche inne miesiączki - bardziej skąpe, czasem wogóle jedna, dwie miesiączki mogą gdzies "wypaść" w przeciągu roku. Krew może być inna. Może też miesiączka się jeszcze rozkręci. Dość często zdarza się też plamienie zamiast miesiączki na początku ciąży. Chyba po prostu nie masz wyjścia i najlepiej zrób test - żeby rozwiać watpliwości. I albo w przypadku testu pozytywnego - zadbać o siebie i dzidziusia bardziej albo w przypadku negatywnego zadbać o siebie i męża, i do dzieła :) Nie martw się , wyluzuj, podejdż spokojnie - ponoć wyliczone zostało, że większość par średnio stara sie o dziecko 1 lub 1,5 roku czasu tak, że jeszcze macie dużo czasu. Tylko spokój. Dziecko samo wybierze sobie najlepszy czas a Wy zdajcie się na żywioł - to przynosi o wiele lepsze efekty. Powodzenia i oby się udało - albo już teraz albo w najbliższym czasie :)

Gość ola300
Na stronie www.wpadka.pl jest możliwość konsultacji z lekarzem. Wydaje mi się, że może bardziej Ci pomorze niż odpowiedzi na forum ;)

Gość meglie
Dzięki Wam dziewczyny, dodałyście mi otuchy. :)

Gość meglie
Zrobiłam test i niestety jedna kreska, wczoraj powtórzyłam i to samo. Tracę nadzieje, a tak się już cieszyłam.