Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertgikujyhrtgfws

Problemy z cera trądzikowa..

Polecane posty

Gość ertgikujyhrtgfws

mam problem z moja cera..zaden srodek mi nie pomaga,a dermatolog równiez okazał sie lipą..jestem 17 latką...i boje sie ze zostana mi po tym blizny albo w ogóle to nie zejdzie..staram sie tego nie wyciskac ale czasami same pękaja i wtedy juz musze wycisnac do konca:( już sobie z tym nie radze !:(

Gość cwmcwkc wm sm
do mycia twarzy uzywaj pomady ojca grzegorza (do kupienia w aptece), odstwa wszelkie toniki ktore tylko wysuszaja. jedynym ktory mi nie zaszkodzil (tez mam cere tradzikowa) jest eva natura ziola polskie tonik z koniczyna. na noc stosuj brevoxyl. nie zapominaj o nawilzaniu twarzy. polecam kremy z evy natury. ja stosuje nawilzajacy z melisa, czasem nakladam krem bambino ochronny na noc, ladnie lagodzi podraznienia.

Gość erwrwr
wycieraj twarz recznikiem papierowym polecam krem effaclar z la roche :)

Gość cwmcwkc wm sm
jako doustny srodek polecam humavit skrzyp i pokrzywa, rob peeling (ziaja nuno enzymatyczny, badz mechaniczny). maska z eilonej glinki ziaja nuno tez jest ok.

Gość mrowa9345
tak... piling mechaniczny, żeby roznieść wszystko po twarzy i glinka, żeby pobudzić wytwarzanie sebum i żeby było jeszcze gorzej... :o

Gość cwmcwkc wm sm
mi pomogl i piling i glinka, takze nie jest regula to co piszesz.

Gość cwmcwkc wm sm
pozatym od kiedy glinka pobudza wytwarzanie sebum?

Prewa-tywa sie zna, moze tu zajzy bo ONa ma syfy jak gajzery...to expert

Gość cwmcwkc wm sm
glinka zielona jest wrecz polecana przy tradziku

Gość fraaza
mam tą maseczkę nuno z zieloną glinką użyłam ją dopiero 2 razy na razie nic nie mogę o niej powiedzieć...zbytnio nie oczysciła twarzy, nie zamknęła tez porów

Gość znam kuracje
ale to koszt 300 zł jedynie to moge powiedzie ze przy tej kuracji to zero słodyczy czyli cukry jedynie miód i owoce zero czipsy to tylko tyle pamiętam a z mleka to tylko jogurty i kefir ser biały ta lista dłuższa była ale nie pamientam Kudzu blokują działanie testosteronu. Oczywiście może być to wykorzystane nie tylko w leczeniu trądzików, np. sterydowych i androgennych, trądziku wieku dojrzałego, ale i w profilaktyce oraz w leczeniu przerostu gruczołu krokowego (prostaty, gruczoł krokowy dawniej nazywany był również nieco obecnie archaiczną nazwą stercz). Badania potwierdziły zahamowanie rozwoju raka prostaty i obniżenie Prostate-Specific-Antigen PSA (antygenowy wskaźnik nowotoworu prostaty), nawet o 80%. http://www.kudzu.pl/materialy/rozanski_switek.html

nie przejmuj si ja tez to mam. ja o swoja cere dbam tak: myje 2 x mydelkiem dla dziecie bambino po czym nakladam tonik domowej roboty 2 lyzki soku z cytryny plus letnia woda. potem krem nawilzajacy dove ten z biala nakretka i ciemnoniebieskim spodem . potem jakis taki plyn od dermatologa trpoche pomaga ale wiadomo ze tylko troche tak jak wszytsko . poprostu to tzrevba przeczekac w koncu znikknie kiedys i juz od 2 lat czy od roku nakladam jeszcze fluid .robie piling staram 2 x w tygodniu

Gość znam kuracje
i jeszcze bez tapety na ryju a czemu to nie pamiętam juz

Gość fraaza
ja tez mam problem z trądzikiem na brodzie. Mam mnóstwo śladów i zaskórników, z których robią się codziennie pryszcze :( ostatnio kupiłam sobie taki żel do twarzy ziaja med kuracja antybakteryjna i jest dość fajny, nie wysusza, dobrze oczyszcza i nie zawiera SLS. Potem uzywam toniku ogórkowego z ziaji i na koniec krem ogórkowy równiez z ziaji. Raz lub dwa razy w tyg peeling ogórkowy z ziaji xD a po tym maseczka oczyszczająca (obecnie nuno ziaja) zaczęłam te kosmetyki używać od niedawna, od kilku dni... i jest mała różnica. To znaczy w pozytywnym sensie. mam nadzieje ze bedzie lepiej z dnia na dzień

Gość dokładnie!
tylko rygorystyczna dieta na trądzik! poszukaj na Google, naprawdę warto :)

Gość fraaza
a no i ostatnio staram się nie malować, nie nakładać pudru. I nie jem chipsów, słodyczy i zupek chińskich

Gość cwmcwkc wm sm
girls... mi krem dove pogorszyl stane cery. bo ma parafine w skladzie.

Gość fraaza
aha i jeszcze piję herbatę z bratka...tylko boję się, że może mnie wysypać za niedługo

Gość cwmcwkc wm sm
tez pije bratek i pokrzywe

Gość fraaza
no i jak z tym bratkiem u Ciebie? Nie wysypało Cię za mocno?

Gość cwmcwkc wm sm
nie mnie nie. po bratku nie widzialam zbytniej roznicy, natomiast po herbatce z pokrzywy tak. buzia sie poprawila:)

Gość fraaza
ja piłam kiedyś pokrzywę ale jakoś nie zauważyłam różnicy..to było dawno, kurczę w sumie miałam wtedy mniejszy trądzik, może by się teraz sprawdziło. A od jakiego czasu pijesz?

Gość cwmcwkc wm sm
okolo 3 tygodni pokrzywe, a bratek kiedys okolo miesiaca:)

Gość fraaza
a jak sie odzywiasz? słodycze, chipsy jesz?

Gość cwmcwkc wm sm
staram sie nie, ale czasem sie zdarzy:D