Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika Byt

Jak ugotować pyszną zupę koperkową ?

Polecane posty

Gość Monika Byt

:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedyną koperkową
jaka robię ,robię ja tak :gotuje rosół najtaniej ze skrzydełek albo nóg 9mieso obieram na koniec do zupy ) ścieram marchew na tarce (jarzynówka) bo ma ładniej wygląda na talerz w tej zupie , zalewam na rosole lane kluseczki ,takie małe zgrabne i na koniec dodaje koper poszatkowany oraz czasem jak mam odrobinę słodkiej śmietanki do zabielenia (ale to czasem ) przyprawiam tylko sola i pieprzem ulubiona zupa mojego męża zaraz po pomidorowej a wygląda jak dla dzieci z przedszkola ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika Byt
Po tych ciężkich,zimowych zupach koperkowa jest taka delikatna :-) Zwłaszcza,że już jest własna młoda włoszczyzna z ogródka i młody koperek. Jeśli znacie jeszcze inne przepisy na koperkową,piszcie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja koperkową gotuję na udku
z kurczaka lub na żeberku wieprzowym,za każdym razem wychodzi pyszna ;) Więc gotuję wywar na mięsie i na warzywach (marchewka, pietruszka), przyprawiam solą, pieprzem, dodaję listek laurowy, listek lubczyku i 2 kulki ziela angielskiego. Gdy już mięso i warzywa są miękkie, wyciągam wszystko co z wywaru (ziele i listki też), marchewkę kroję w kostkę lub ścieram na grubych oczkach na tarce, wrzucam z powrotem do zupy, dodaję dużo posiekanego koperku, gotuję jeszcze chwilę i zabielam śmietaną ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 udka z kurczaka,3-4 średnie ziemniaki,2-3 marchewki,2 pietruszki,1 duży por,maleńka gałązka lubczyku.Ziemniaki pokrój w małe kosteczki,marchew,pietruszkę i pora przekrój na drobniejsze kawałki i ugotuj do miękkości,wyjmij warzywa (oprócz ziemniaków) i zmiksuj je blenderem dodając wywar.Wlej to do zupy.Dopraw do smaku solą i pieprzem.Jeśli lubisz zupy ze śmietaną to ją dodaj(kilka łyżek).Do już ugotowanej i podstudzonej zupy dodaj drobno posiekany koper.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze jakieś przepisy ???
piszcie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aż sama nabrałam ochoty na tą
KOPERKOWĄ :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mało ci podali przepisów ze
glupia jeszcze chcesz? :o spierdalaj :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×