Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka polonistyki pyta

Studenci, jak u was wygląda kwestia żywieniowa?

Polecane posty

Ja np kupuję brokuła w biedronce, kroję go na małe kawałeczki, do tego obieram 3 ziemniaki, dodaję vegetę, śmietanę itp i mam zupę na 2 - 3 dni. Robię też pomidorową z koncentratu i z makaronem, zupa każda ogółem starcza do 3 dni;) Raz na tydz kupuję chleb krojony oraz kilka butelek wody cytrynowej bądź truskawkowej polaris. Lubię też parówki drobiowe made in biedronka, są pyszne:)Od czasu do czasu usmażę placki ziemniaczane z 2 kg ziemniaków i też mam je nawet na 2 dni;) Na mieście czasem jem cheesburgera, tak 2 razy na miesiąc jak zgłodnieję a trochę pieniędzy mam:) a jak to wygląda u was? Co jecie itp?

Gość nie jesem już studentką
ale nie pamiętam, żebym za studenckich czasów jadła takie gówna :o placki ziemniaczane dwa dni z rzędu te same??? Obrzydlistwo.

Gość joł_studentka
jem mało, 3-4 dni w tyg. jestem u faceta więc kolacja u niego ,a w dzień u siebie bułka z szybką i serem.. a na obiady robię sobie zwykle na 2-3 dni i to różnie, ale dobre niedrogie rzeczy typu zapiekanka z pomysłu na , placki po węgiersku itp. lubię gotować;) i w dzień to mam taki obiad jak wrócę, a w ciągu dnia kanapka

Gość joł_studentka
nie no sorry na 3 dni raczej przegięłam trochę ;) na 2 dni z reguły mi starczy ,później jestem u faceta więc się zepsuje i tak jeśli coś większego typu zapiekanka

Gość kolorekzielony
hmm u mnie roznie z tym bywa:) np jednego dnia jem sobie grzanki z serem, szynka i keczupem, innego dnia robie sobie obiad na ktory sklada sie schaboszczak, ziemniaczki i mizeria do tego:) czasem upichce budyn lub kisiel lub galaretke. wsrod moich akademickich eksperymentow znajda sie krewetki w ciescie nalesnikowym podane z ryzem i sosem, salatka gyros, prawdziwe leczo meksyskanskie:) a niedawno moim hitem stal sie makaron podmazany z bazylia i oregano a do tego wbite jajko:) mmm pychota:) jak widac lamie steorotyp glodnego studenta:)

Gość joł_studentka
skąd ty masz na to czas ?:D

Gość kolorekzielony
czasami sobie mozna na to pozwolic:) a poza tym takie cos jak np makaron z bazylia i oregano szybko sie robi:)

a możesz napisać jak tworzysz to danie?

Gość ll;k&#03
Za studenckich czasow jadlo sie duzo pasztetu i innych swinstw, teraz bym tego nawet nie przelknela. Dobrze, ze te bidne czasy mam juz dawno za soba.

Gość kolorekzielony
gotuje makaron,odcedzam i wrzucam na patelnie na rozgrzane maselko,nastepnie sypie suszona bazylie i oregano i troche soli do smaku, chwile podsmazam a pod koniec wbijam 1 lub 2 jajka i podsmazam do chwili gdy sie zetna:) mmm pycha:)

Gość Studentka z Łodzi
Ja często gotuję zupy, a na śniadanie zazwyczaj muesli z jogurtem. Czesto tez gotuje na parze warzywa (brokuł, marchewka, papryka). no i to co z domu dostane

Gość Navya
zwykle jem rzeczy na szybko tzn np gotuje spaghetti z gotowym sosem i cebulke np podsmażam , albo kupuje ryż ,filet z kurczaka plus gotowy sos , ryż gotuje , filet kroje na małe kawałki , smażę dodaje sos na patelnie i gotowe. albo kupuje gotowe kopytaka ,pierogi i gotuje ,albo są takie gotowe mrożone rzeczy np warzywa na patelnie czasem zamawiam jedzenie ,albo jem na stołówce na uczelni

Gość wodę butelowaną kupujesz?
I to stale? O wiele taniej i zdrowiej dla Ciebie i przyrody, którą mamy jedną, byłoby pić ziołowe herbatki z przegotowanej wody z kranu, jeśli nie możesz zainwestować w filtr. Brokuł, ktory jest dwukrotnie droższy od selera?

hym... brokuły ostatnio były po 2.99 a wodę uwielbiam:) nie piję herbatek latem:p

Ja odżywiam się parówkami z indyka, pasztetami Firmowymi Wielkopolskimi, konserwami Lunchmeat, wszystko jadam z keczupem Pudzliszki albo Kotlin lub z Musztardą delikatesową Kielecką. Do tego jakieś ogórki korniszony. Ostatnio kupuję też sałatkę szwedzką firmy Rolnik. Do tego jak teraz jest sezon to świeży pomidor, ogórek. Jak wracam z domu to przywożę sobie trochę schabowych albo mielonych kotletów.