Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakochany80

Związek 31 latka i 20 latki-bez szans?

Polecane posty

Gość Zakochany80

Mam przyjaciólkę 20 lartkę ,niedawno zdecydowalismy ,że chcemy być razem,i tu mam problem,zastanawiam się czy nasz związek ma szansę przetrwać ,czy różnica wieku nie jest zbyt duża.Proszę o wypowiedzi

moja mama była młodsza od taty 13 lat , powiada ze gdyby sie czas wrócił znowu by wybrała tego samego człowieka na męża :) także życzę wam szczęścia :)

Moja matka była od ojca 20 lat młodsza, byli razem 11 lat. Małżeństwo mogło trwać znacznie dłużej, gdyby ojciec nie zaczął chlać.

Macie szanse na przetrwanie jak każdy inny związek. Szczęście polega na dobraniu charakterów, osobowości a nie wieku.

Gość Zakochany80
Zależy mi na niej ale czasem wydaje mi się ,że głupio wyglądamy młoda dziewczyna ze starszym kolesiem idą pod ręke,jest to trochę niezręczne.Dla mnie to nie jest jakiś przelotny związek ,jeśli wyjdzie z tego coś poważniejszego co będzie za 10-15 lat ,ona jeszcze młoda kobieta a ja już stary dziad:(

"czy różnica wieku nie jest zbyt duża" nie, to nie jest duza rożnica wieku, tym sobie w ogole nie zaprzataj głowy , ani tez Tym co bedzie pozniej ewentualnym problemem moze byc tylko róznica w mentalnosci, emocjonalnosci, potrzebach i takie tam...

Co Ty bredzisz człowieku? :O Młoda dziewczyna ze starszym kolesiem 31lat. A za 10-15 ona będzie nadal młodą kobietą 30-35lat :D Cholerna matma :D

Kiedy zaczynałam związek z "tym-moim" ja miałam 18 lat, a on 28. Jakoś nikt nikogo się nie wstydził, a wyjść nam (póki co, odpukać) wychodzi :) Chociaż teraz widać te różnice - jego siwe włosy i zmarszczki.. Ale i tak jest nadal tym jedynym :)

czy różnica wieku nie jest zbyt duża.Proszę o wypowiedzi a wtedy on bedzie czterdziestoparoletnim mężczyzną . I o ile zadba o siebie w niczym nie bedzie jej ustępował . Równie dobrze to ona może sie fatalnie starzec i wygladac jak jego rówonolatka

vlekkenduivel Co Ty bredzisz człowieku? Młoda dziewczyna ze starszym kolesiem 31lat. A za 10-15 ona będzie nadal młodą kobietą 30-35lat Cholerna matma a wtedy on bedzie czterdziestoparoletnim mężczyzną . I o ile zadba o siebie w niczym nie bedzie jej ustępował . Równie dobrze to ona może sie fatalnie starzec i wygladac jak jego rówonolatka ja pieerdole, mam problem nawet z wklejaniem teksu 😭

Gość Marczita ***
Do Enfant Terrible Fatalnie starye ,bedzie wygladac jak jego rownolatka?!smieszny jesteś jakim cudem ,dziewczyna 11 lat mlodsza moze sie zestarzec rownolegle jak autor,śmieszny jestes ,nawet solarium tydzien w tydzien tyle lat by jej nie dodalo

Gość Marczita ***
mialo byc fatalnie starzeć

Gość Zakochany80
Jej ta różnica wieku jak twierdzi zbytnio nie przeszkadza ,ale no właśnie wiem ,że może to wygląda tak,że się doszukuje podtekstów ALE ja poznałem ją z moimi rodzicami,byliśmy na urodzinach u brata a ona ostatnio szła na urodź do kuzynki sama bo twierdziła,że i tak bym się tam wynudził a ona idzie z musu .Wygląda mi na to,że się wsytdzi nas

Marczita *** Do Enfant Terrible Fatalnie starye ,bedzie wygladac jak jego rownolatka?!smieszny jesteś jakim cudem ,dziewczyna 11 lat mlodsza moze sie zestarzec rownolegle jak autor,śmieszny jestes ,nawet solarium tydzien w tydzien tyle lat by jej nie dodalo a kto tu mowi o solarium:O ? widac ze niewiele wiesz o czym mowisz, i tak to jest mozliwe , ze młodsza kobieta ( lub mezczyzna ) bedzie wygladac fizycznie gorzej i mniej aktrakcyjnie niż osoba starsza od niej o kilka lub nawet kilkanascie lat. (Zauwaz nie nie pisze o "równoległym starzeniu ", bo to jest niemozliwe :O )🖐️

Gość Prinzesska27
Moj przyszly maz , pobieramy sie za 16 dni-tez jest starszy o 13 lat. Mamy wspanialy zwiazek. Bedac razem zobaczysz jak sie wszystko rozwija bo 20 lat. To malo by miec pojecie o zyciu. Zycze by wam sie udalo bo jesli z obu stron sa uczucia to baza do budowy zwiazk t jest.

Gość shatters
taa, przejmuj się tym co będzie za 30 lat :D ciekawe ilu lat dożyjesz 🖐️

Enfant> nie zrozumiałaś. Chodzi mi o to, że koleś mając 31 lat nazywa siebie STARSZYM facetem, a o swojej lubej za 10- 15lat, czyli 30-35 letniej kobiecie mówi, że to będzie nadal MŁODA kobieta.

Między wami nie ma dużej róznicy wieku. Inaczej wygladałoby jakby dwudziestolatka szła z sześćdziesięciolatkiem. A tak? lajcik. Młoda dzieczyna, a ty niby stary? nie załamuj. Ja mam 29 lat i co? mam już siebie za staruszke uważać?

Gość Prinzesska27
Faceci dojrzewaja dopiero od 30tki hehe....

To są małomiastowe uprzedzenia. Tam każdy na każdego patrzy i komentuje. W dużych miastach nikt na to nie zwraca uwagi. Zresztą kobiety szybciej dojrzewają i szybciej się starzeją, dlatego powinny mieć starszych facetów. Znam małżeństwa "klasowe". Po kilku latach facet w doskonałej formie, żonka w kiepskiej kondycji.

dzielwoj------- oj, nie uogólniaj. Mój mąż jest młodszy o rok, a wyglada ode mnie starzej. Może potem to się zmieni, ale jak do tej pory jest tak jak napisałam.

Enfant> zdarza się ;) A o tym wszystkim co napisałaś też pomyślałam, tylko mi się pisać nie chciało :p

Gość Dyroton
za stare jajca

Gość lizkaZ Rodzinki zastępczej
Bo babki się szybciej starzeją he he nic bardziej mylnego ,żona od mojego szefa jest od niego 3 lata starsza a wygląda jakby była z dychę młodsza,poza tym kolesie dają w gaz a alko też niestety postarza tak jak dragi albo pety i potem jest się archiwum

Gość oj nie tylko kolesie
ja też daję w gaz :D

Gość siula78
różnie bywa z tym starzeniem się, ja np. znam parę gdzie ona jest 5 lat starsza no i wygląda fatalnie w porównaniu do niego..