Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla studentkaaa92

studia, kierunek - PRAWO

Polecane posty

znacie moze jakies uczelnie na ktorych mozna studiowac prawo bez matury z historii ??? wchodze na strony roznych uczelni , ale rzadko mozna spotkac wykaz potrzebnych przedmiotow na maturze :/

Gość aaaaaaad
napisałaś mature i teraz wybierasz kierunek dopiero?

Gość OneTwo
No to chyba nie nadajesz się na ten kierunek, skoro nie potrafisz zorganizować sobie takich informacji.

kierunek jeden na ktory chce isc juz wybralam, ale mysle teraz tez nad prawem.. wiem, ze nie na wszystkich uczelniach wymagana jest historia, ale nie wiem na ktorych dokladnie..

OneTwo nie ma czlowieka, ktory wie wszystko o wszystkim, wiec oszczedz sobie. dla twojej wiadomosci kiedys mialam strone, na ktorej byl wykaz, jednak nie z mojej winy juz jej nie mam.

Gość sprawdzammm
serialna akcja kumpel opowiadal bo studiowal prawo. prof na cwiczeniach pytak to z was ma w rodzinie osoby pracujące w tym zawodzie, reki nie podniosły 3 osoby i prof. do nic "to co wy tu robicie "

Gość Navya
nie wiem ,ale jak ja szłam na studia 4 lata temu to historia była niezbędna wszędzie

Gość Navya
tzn na płatne studia wystarczyło ja praktycznie tylko zdać ,ale zwracali uwage jakie przedmioty zdawałaś tzn historie ,wos..

Na każdej stronie uczelni wchodząc w rekrutacje i wybierając kierunek (szczegółowa rekrutacja czy coś) masz przedmioty które się liczą Przynajmniej mi to wyskakuje Zaocznie pewnie się nie liczy. Albo WOS zamiast histy

sprawdzammm - slyszalam o tym wlasnie, ze najlepiej trzeba miec w rodzinie prawnikow :/ w rodzinie nie mam, ale znajomi rodzicow.. chociaz z tymi znajomosciami tez roznie bywa.. ludzie nie zawsze okazuja sie pomocni jak trzeba Navya - ja historii nie zdawalam, nawet nie dalabym rady, bo bylam po biol chemie.. wos mam zdany.. procz tego geografie

Gość Kiiiniiiia
wiem ,że na uł nie jest wymagana ,kolega zdawał w tym roku pol rosz ,wos rosz i mat rosz i się wybiera tam na prawo...

Gość madaaaaaaaa809u
chyba na UW, a przynajmniej rok temu tak było. Wiem na 100% bo sama się starałam, ale się nie dostałam :( były bardzo wysokie progi przez to że nie trzeba bylo miec historii, zabrakło mi 0,2 pkt :O:O:O:O:O nigdy w życiu nie byłam tak wkurwiona jak wtedy

Gość jest po prostu boska
co ty chcesz po tym robić,prawników będzie wkrótce niż politologów i socjologów,a opowieści o tym,jaki jest elitarny kierunek między bajki możecie wsadzić

Gość OneTwo
Takich informacji, czyli zwróciłem uwagę na ten szczególny tym informacji jaki chcesz posiąść. To wcale nie oznacza wszystkiego. Tylko nie pisz, że nie rozumiesz. Jak nie rozumiesz, to nic nie pisz.

Pomijając jakąś naprawdę ścisłą elitę tego zawodu,większość nie zarobi więcej niż w Mcdonaldzie.

Wiłększość notariuszy nie wyciąga więcej niż pensja sędziego rejonowego.

Gość Kiiiniiiia
ja slyszałam ,że w zeszłym roku na uł było 300 miejsc a chętnych zgłosiło się 230 :P No ,ale wydział prawa na uł podobno na trzecim miejscu w kraju...

madaaaaaaaa809u - wspolczuje, nie dziwie Ci sie... jest po prostu boska - zdaje sobie z tego sprawe, ale w koncu sprobowac warto onetwo - kolejny filozof za dyche, udajacy wielce madreego

Gość OneTwo
Nie ma w tym, żadnej filozofii. Za to jest co innego, co jest obowiązkowym przedmiotem, na tych studiach.

dzięki, ta strona akurat bardzo mi sie przydala. wczesniej nie trafilam na nia

mysle, ze na prywatnych uczelniach moze by Ci sie udalo bez historii ale wiadomo jak to z tymi prywatnymi... Nie sluchaj tych ktorzy mowia ze jak nie masz znajomych to sie nie przebijesz, jesli masz pazur charyzme i jestes bystra to dasz rady:) ja nie mam a daje rady, choc jestem dopiero na poczatku drogi:)

dlugowlosaOsa - mam nadzieje, ze dam rade :) jak nie , to zawsze zostaje mi inny kierunek, na ktory zamierzam sie wybrac, jak nie na prawo :) w takim razie powodzenia Ci zycze :)

wspol w szczytnie - bezpieczenstwo wewnetrzne. ewentualnie europeistyka no i teraz mysle nad prawem

Gość Likurg 435
Nie zdawałaś histy? I na prawo chcesz?? Jestem na prawie,nauki od cholery, podciągnij rękawy i weź się do roboty w wakacje, aby to nadrobić bo nie dasz rady.

likurg-- po co ja straszysz? Wiadomo, ze pierwszy rok to historia ale nie widze powodu zeby ja tak straszyc.