Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Problemovvva

Przedwczesny okres

Polecane posty

Witam, ostatni okres mialam 10 maja, wiec wypada, ze kolejny powinien byc okolo 7 czerwca (Za tydzien), a ja dostalam dzis w srodku nocy! Nigdy wczesniej nie zdarzyly mi sie tak duze skoki czasowe, zawsze mialam okres co rowne 28 dni, max 29. 4 dni temu zlapala mnie ostra angina (ponownie, bo 2 tygodnie temu rowniez mialam!). Naloty na gardle, pocenie sie i marzniecie przy okazji (ale bez wiekszej temperatury), bóle kosci, miesni, skóry, bóle gowy, bardzo slabe samopoczucie, raz troche polecialo mi krwi z nosa i ''naciaglo mnie'' (w sumie to zwymiotowalam) jak mylam zeby i migdalki zaswedzialy. 2 dni temu dostalam antybiotyk na penicyllinie - Germentin (Amoxicillin and Clavulanic acid) Pierwsze mysl jaka mnie naszla dzis w nocy w toalecie to czy moze poronilam? Nie mam pojecia czy nawet bylam w ciazy, ale kochalam sie z moim chlopakiem kilka razy w tym miesciacu, choc ani razu nie doszedl we mnie... Potem pomyslalam, ze moze jednak przez chorobe i wycienczenie cialo juz wariuje i puscilo okres juz dzis. Co o tym myslicie? Czy kiedys zdarzylo sie to Wam? Co mam z tym fantem zrobic? Udac sie do lekarza? Rodzinnego? Mialam zamiar zaczac brac tabletki antykoncepcyjne w pierwszy dzien okresu (czyli ok.7 czerwca) ale teraz sama nie wiem czy to jest normalny okres, wiec nie wiem czy powinnam wziasc wiec tabletki? Pomózcie prosze, bo dostaje paranoi. Cala noc przeryczalam, bez wiekszego powodu. Nie wiem co o tym myslec, a nie na reke mi tez teraz wyprawa do lekarza (angina dalej sie trzyma). Z góry dziekuje za pomoc.

Ps. Dodam, ze tabletki anty pierwszy raz chcialam zastosowac, a krwawienie jest raczej bez skrzepów, wyglada jak przecietny okres. Pomózcie! :(

Gość promlemovvva
Kobitki wiem, ze tam jestescie, pomozcie prosze, kazda opinia sie dla mnie liczy.

z tego co wiem to ze stresu można dostać okres wcześniej, może się też spóźnić... choroba też może być przyczyną bo o tym piszesz.... zobacz ile ten okres będzie trwał, czy tyle ile normalnie jeśli tak to się nie przejmuj i oblicz sobie kiedy masz dostać następny i sprawdź czy znów tak szybko dostaniesz czy znów za wcześnie i w takim wypadku udaj się do ginekologa... tylko tyle mogę pomóc bo lekarzem nie jestem