Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emmmma

Rybia łuska na nogach latem

Polecane posty

Gość Emmmma

dziewczyny, nie wiem czy był już taki wątek, zapewne tak, jednak zakładam nowy bo potrzebuję szybkich odpowiedzi: jest lato, czyli czas krótkich spodenek, spódniczek i półnagich ciał, a ja wstydzę się pokazać swoje nogi, bo są tak przeraźliwie suche, że samą mnie odrzuca ich widok. Smaruje jakimiś balsamami które miałam w domu- takie zwykłe z drogerii typu soraya, lirene, luksja, ale wszystko na niccc. Pomocy, co mam zastosować, abym mogła w końcu wyjść długich spodni

Gość a może spróbuj
emolienty? Nie miałam takiej sytuacji, ale mój synek ma AZS i odkąd stosujemy Oilatum Soft do kąpieli, skóra nie jest sucha. Z tego co jest napisane na ulotce można też stosować miejscowo i spłukać

Gość raspberryyyy
Skąd ja to znam :) Teeż się męczyłam z tym problemem, do póki nie wpadły mi w ręce emolienty, które nie równają się z jakimiś drogeryjnymi kremami, naprawdę :) Kupuje się je w aptece, kosztują troche więcej , jednak waartoo, dla takich efektów. Teraz kiedy wychodze na upał wiem, że nie mam się czego wstydzić. Ja akurat używam marki a-derma - ich balsamu do ciała Exomega, jakiś czas temu używałam jeszcze olejku pod prysznic dla wzmocnienia efektu, ale już przestałam, bo nie ma takiej potrzeby - skóra jest mocno odżywiona i gładka jak jedwab, ma nawet lekki połysk :) Dermokosmetyki te są nieco droższe, ale warto zainwestować, zwłaszcza, że taki balsam np starcza na bardzo długo, z racji tego, że nie musisz stosować go często a efekty i tak są !

Gość raspberryyyy
Nie ma opcji :) Głównym elementem (oprócz szeregu innych) atopowego zapalenia skóry jest jej mocne przesuszenie, poza tym na adermie napisane jest "dla skóry bardzo suchej i atopowej". Są to naturalne dermokosmetyki, więc nie ma możliwości, aby Ci zaszkodziły, gwarantuję. No chyba, że jesteś uczulona na owies Rhealba, na bazie którego są robione

Gość do rasbery
ile ten balsam kosztuje?

Gość Emmmma
nie, nie wydaje mi się, żebym była uczulona. ehh, aż chyba dzisiaj skoczę do apteki bo normalnie już nie mogę wytrzymać

Gość mociarella321
Hey! Znalazłem ostatnio całkiem nowy sposób na zarabianie w Internecie. Całość wygląda bardzo interesująco, a zarobki przekraczają nawet 5000zł. Żeby dowiedzieć się więcej wystarczy wejść na stronę http://dobryzarobek.pl/index.php?id=8e3de8a78 26e7a55971b1f340a8e75aa , a tam wszystkiego się dowiesz.

Gość raspberryyyy
Emma: weź może na początek chociaż próbki, zobaczysz czy Ci odpowiada Co do ceny to akurst balsam lub mleczko do ciała stoją od 50-60, zależy od apteki/sklepu internetowego. Wiem, że cena ta moze przerazić, ale spokojnie można kupić np krem nawilżająco zmiękczający, który kosztuje już troche mniej - ok 30 zł.

Gość raspberryyyy
No właśnie sporo słyszę ciągle o tej soli, chyba w końcu musze spróbować. A powiedz mi - jest to jedyna rzecz jaką stosujesz w pielęgnacji skóry?

Gość olkjnb
A probowas wazeline??? Dla mnie to najlepszy i najtanszy sposob '

Gość ja_1984
Witam wszystkich z tym samym problemem co ja... Niestety za każdym razem gdy przyszło lato wstydziłam się pokazać nogi, ogólnie odsłonić ciało,nie pomagały ani Oilatum, ani inne emolianty, oliwki, wazeliny, maści itp... Więc mam dla Was dwarozwiązania-Dexeryl-dostępny tylko w aptece duża tuba 500 ml starcza mi na miesiąc a smaruję się bardzo obficie codziennie lub do rąk i stóp Gehwol ( zawiera mocznik, który bardzo mocno nawilża). Na inne balsamy straciłam bardzo dużo pieniędzy i na niewiele się to zdało , także moja rada, smarować Dexerylem i nie parzyć się w dżinsach latem :)

Gość Kypassis
Witajcie! Chciałabym podzielić się z zainteresowanymi osobami moim sprawdzonym sposobem na zbyt suchą skórę na piszczelach, która według mnie wyglądała jak rybia łuska. Szukałam pomocy w internecie, niestety nie znalazłam skutecznego sposobu. Pewnego razu w desperacji (ponieważ zbliżał się dzień pokazania nóżek) posmarowałam nóżki maską regeneracyjną do stóp. Taaak wiem, że brzmi to nierealnie, ale ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu pomogło!:) Nie wiem czy każdy krem/maska do stóp zadziała tak jak mój, więc polecę ten, który uratował moją skórę. Maskę należy do firmy Oriflame, a dokładna nazwa to: Feet up Advanced 100ml. Na dzień dzisiejszy nie wiem co to rybia łuska czy zbyt sucha skóra:) A stosowałam tylko przez kilka dni, na dzień dzisiejszy robię to sporadycznie raz na dwa lub trzy tygodnie. Wspomnę jeszcze, że preparat ten idealnie sprawdza się również do smarowania stóp. Polecam, warto spróbować, może pomoże Wam tak jak mi. Warto może też przetestować inne kremy do stóp, ja niestety miałam tylko ten wyżej wspomniany, ale ciekawa jestem innych. P.S. Maskę dostałam w prezencie, ale na pewno kupię sobie kolejną jak tylko obecna się skończy. Wspomnę jeszcze, że 100 ml starcza na bardzo długo:)

Gość gość
Pilarix-balsam do nabycia w aptekach Moje koszmarne kolana i łokcie sa wreszcie gładkie!

Gość Evita80
każdemu pomoże co innego, ja też mam suchą skórę i stosowałam różne apteczne wynalazki. wszystkie za kosmiczne ceną :/ lubię poczytać leżąc w wannie więc super gdy płyn do kąpieli ma ładny zapach, czego nie można powiedzieć o kosmetykach dermatologicznych. ale ostatnio przekonałam się do luksji choco orange. skóra jest dobrze nawilżona i ten zapaaaach :) pachnie obłednie no i cena dla każdego!

Gość gość
Odkryłem dwa rewelacyjne, jak na mój przypadek ( całe ciało w rybiej łusce) specyfiki : Cedro Balm i Cedro Derm. Cedro Balm stosuję na całe ciało po kąpieli, na wilgotną skórę, wtedy lepiej się rozprowadza. Bardzo wydajny. Zawiera 10% mocznika, dla niektórych osób może być nietolerowany. Cedro Derm to 30% mocznika + kwas glikolowy, stosuję w miejscach o szczególnym zgrubieniu naskórka - wierzch stóp, zagłębienia przy kostkach oraz łokcie i tył ramion nad łokciami. Oba specyfiki doskonale się wchłaniają, a baza nie jest tłusta. Uwaga1: nie przesadzajmy z częstym myciem, tez zmiana bielizny nie za często, ale bez przesady. Uwaga2. Kupować w aptekach, na internecie wychodzi drożej ( w małych ilościach)