Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ahcoz

Ból biodra

Polecane posty

Siemanko . Od pewnego czasu boli mnie biodro i w jego okolicach tj. pachwina , kosc udowa . Pod koniec kwietnia pojechalam do lekarza , bo bol byl do nie wytrzymania , nawet lezenie sprawialo mi bol. P.doktor przepisala mi tabletki przeciwzapalne , bo zdiagnozowala u mnie zapalenie stawu biodrowego . Po 5 dniach objawy ustapily . Lecz caly czas mnie boli to biodro , nie moge wykonywac zbyt pochopnych ruchow bo mi "przeskakuje" i bardzo boli. Po wysilku fizycznym jest najgorzej , bo ta noga mi mdleje . Nie wiem czy przejmowac sie tym i znow isc do lekarza .

Gość pewnie zwyrodnienie
trzeba zrobić rentgen lub rezonans i dopiero ustalić przyczynę albo leki poprawiające stan chchrząstki stawoewj albo leczenie przeciwzaplane, pewnie przyda się też jakaś fora fizykoterapii wzmacnianie mieśni, likwidowanie przykurczy itp przy takich problemach z biodrami najczęściej któreś z mięśni są osłabione a któreś za bardzo rozwinięte i ta dysharmonia powoduje dolegliwości nie miałeś przypadkiem zwichniętych bioder przy urodzeniu bo to predysponuje do takich problemów w latach późniejszych tymczasem zadbaj o odpowiednią ilosć wapna w diecie, łykaj tran, wit C, kup sobie jakiś suplement na stawy: glukozaminę, chondroitynę

Dzieki za rade . Nie dlugo wybiore sie do lekarza po skierowanie . kirek12345 gratuluje inteligencji ; )

Gość Md.gtw
Mialam kilka lat temu podobne objawy teraz jestem po 2 endoprotezach

Gość Md.gtw
mam zapalenie stawow zdjecie rtg wyniki morfologi ob i crp bylam w wielu szpitalach teraz w wieku 30 lat mam 2 endoprotezy bioder

Gość Md.gtw
hmmm zapalenie niszczy blone maziowa w stawach u mnie byla juz calkowicie wytarta ze kosci tarly o siebie straszne byly te lata bolu gdy nie bylam w stanie wiele razy sama z lozka wstac teraz po endo nic mnie nie boli jest tylko troche ograniczen i trzeba uwazac na siebie, ciesze sie ze chodze a nie jezdze:/wiec nie moge narzekac

Mnie bolała noga, kręgosłup, biodro... Żaden lekarz rodzinny nie mógł stwierdzić co to. Dostałam skierowanie do chirurga na rtg kręgosłupa a ten mnie skierował do ortopedy. Rozpoznanie: zapalenie kaletki kości udowej. 3 zastrzyki w kość i jestem wyleczona :D

jeśli chodzi o biodra, to super specjaliści są w Klinice w Otwocku...

Tak, ortopedzi są dzieleni na tych od bioder, kręgosłupa itd... Ktoś kto na stałe pracuje w klinice np. chirurgii reki ,niekoniecznie musi być wybitny w schorzeniach kończyn dolnych czy kręgosłupa... Oczywiście, takiego podziału nie ma, ale w praktyce wyglada to inaczej... Nie wiem, czy moge podać nazwiska tych lekarzy... ale abyś sie tam dostała, tam każdy jest dobry, bo u niech decyzji nie podejmuje 1 lekarz, ale kilku.

Dysplazja biodra? Na tym oddziale jest bardzo fajna pani rehabilitantka :) pani Ela :) Ale kurczę, lekarza nie moge sobie stamtąd przypomnieć... No takim naj naj lekarzem stamtąd to jest słynny Prof Rąpała... ale do niego jest się bardzo trudno dostać, nie wiem, czy w ogóle jeszcze przyjmuje, bo juz jest na emeryturze..

Gość gość
U mnie ból biodra - jak się okazało - był objawem osteoporozy. Polecam sprawdzić inne objawy tej choroby: http://flmc.pl/l/7ca79

Gość gość
Idź jeszcze raz do ortopedy albo fizjoterapeuty, możesz tez zainteresować się wkładkami ortopedycznymi, tu masz wykaz schorzeń http://www.wkladkiortopedyczne.com/oferta/schorzenia, jak nie masz pewności to do nich po prostu zadzwoń/umów się na wizytę, z pewnością doradzą. Pozdrawiam!

Gość bendek_P
Pozytywnie zaskakuje mnie terapia z wykorzystaniem Magnetona – www.140longlife.eu/magneton-max . Nie sądziłem, że ból w biodrze zniknie aż tak błyskawicznie.

Gość jadwigalepkiewicz
Ja przy bólach bioder zainwestowałam w nowe buty. Wiadomo buty nie leczą, ale przyniosło mi to bardzo dużą ulgę. Tym samym mogłam na spokojnie poszukać przyczyny bólu. Dobre buty, które faktycznie odciążają i dobrze się w nich chodzi to takie z wyprofilowaną wkładką, lekkie i wygodne. Mi najlepiej chodzi się właśnie w takich firmy Arcopedico

Jeżeli ból nie przechodzi to rzeczywiście problem może być jednak gdzieś głębiej. W końcu też takie zapalenie musiało się skądś wziąć.. Radzę Ci również pójść znowu do lekarza, ale może tym razem do innego? W https://www.ortopedika.pl/ konsultacja ortopedyczna Warszawa mogłaby pomóc. Ortopedika to bardzo dobra klinika i wydaje mi się że naprawdę mogliby Ci tam pomóc.

Gość Resonto
Warto zajrzeć na stronę kliniki Medycyny Laserowej i Regeneracyjnej MedicaLaser http://medicalaser.pl/staw-biodrowy-kolanowy-rehabilitacja/ jasno i zrozumiale mają napisane na czym polega leczenie stawów kolanowych oraz stawów biodrowych przy wykorzystaniu terapii osoczem bogatopłytkowym. Moim zdaniem warto tego spróbować, szczególnie, że opinie są naprawdę bardzo dobre.

Gość Natera

Dobra rehabilitacja powinna pomóc. W Krakowie polecam OpenMedical https://openmedical.pl znaleźli dla mnie termin naprawdę szybko, a rehabilitacja przynosi oczekiwane skutki. 

Gość Temenka

Ja zadowolona jestem z rehabilitacji w Rehaexpert - bo jest miło i dokładnie. Poświęcają czas na pacjenta w 100%. No i mają dojazd do klienta - co jest znacznym ułatwieniem!

Gość Majka

U mnie przyczyną bólu biodra było zapalenie jakiegoś ścięgna w tej okolicy. Lekarz skierował mnie na Słomczyńskiego na zabiegi pomogły. Panie dodatkowo jeszcze mi zaproponowały ćwiczenia i teraz robię je w domu. Super, bardzo dobre gabinety doktora więcka.

Gość hannamaria

Nie ma na co czekać, tylko pora znaleźć jakiegoś dobrego ortopedę. Ze stawem biodrowym nie ma żarów. Przekonałam się na sobie, jak bardzo może to uprzykrzyć nam życie..  Długo szukałam i pytałam wśród znajomych nim w końcu trafiłam na ortopedaolkusz.pl . Od razu widać było, że trafiłam na profesjonalistę. Nawet nie musiałam szczegółowo tłumaczyć - od razu wiedział w czym tkwi problem. Mam nadzieję, że w przyszłości będę trafiała tylko na takich lekarzy.