Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak owulacji a ciąża

brak owulacji a ciąża

Polecane posty

Witam :) W tym cyklu stwierdzono u mnie brak owulacji byłam u lekarza w 12 d.c. cykle mam 28-29 dniowe i powiedział, że w tym miesiącu nie mam co myśleć o owulacji bo jej nie będzie... Czy na podstawie jednego monitoringu w środku cyklu może to stwierdzić?????? Czy któraś była podobnej sytuacji a mimo to była w ciąży???? Tzn. zaszła w ciąże???

Dzięki za podzielenie się informacjami...

Gość o zesz.........
no to teraz sama sie zastanow nad tym. jak mozna zajsc w ciaze bez owulacji?????????

Gość przecież ona nie pyta czy możn
a zajść w ciążę bez owulacji, a o to czy lekarz może definitywnie stwierdzić na podstawie monitoringu cyklu, że tej owulacji nie będzie:O

o zesz masakra jak Ty czytasz!!!!

Gość zapałka123
Widzi na USG wielkość pęcherzyka, a owulacja następuje, jak pęcherzyk ma odpowiednie rozmiary. Więc skoro nie rośnie, to pewnie owu nie będzie. Ale to też trzeba byłoby chodzić codziennie albo co drugi dzień i monitorować.

No właśnie więc nie ma pewności...chyba...nie można wykluczyć bo przecież owulacja mogła już być lub mogła przyjść dużo później... Teraz mam przyjść w trzech fazach cyklu w różnych odstępach...

...

Gość anikaasdf
Pecherzyk nie rosnie z dnia na dzien, a na usg widac juz 3-4 dniowy wiec w 12 dc przy cykla 28-29 widzial by dokladnir. Widac nawet jak juz jest po peknieciu. Mialam pare monitoringow i sam widzialam jak to wyglada. Masz poprostu bexowulacujny cykl. Jak to sie powtorzy popros clo.

Gość aniko a mogłabyś opisać
odczucia związane z owulacją kiedy miałaś monitoring? jestem ciekawa jak to jest z tym odczuciem owulacji, a Ty jeśli miałaś monitorowana owulację, to możesz opisać jak to faktycznie jest

Gość aniko a mogłabyś opisać
czy pęcherzyk zaczyna rosnąć wtedy, gdy pojawia się śluz płodny?

Gość anikaasdf
Pecherzyk zaczyna rosnac duzo wczesniej ale nie wiem w ktorym dniu, to chyba juz roznie bywa. Mi lekarka tlumaczyla ze rosnie 1,5-2 mm dziennie i tym cyklu u mnie w 12 dniu mial 20 mm. Wiem ze clo bierze sie od 5 dc wie moze wtedy zaczyna. Ale to jest roznie bo u niektorych kobiet chyba pozniej skori maja np 45 dniowe cykle. Ja czasami odczuwam bole owulacyjne, mocne klucie w jajnikach. Ale nie zawsze

dzięki czyli jest jeszcze szansa, może owulacja mi się przesunęła....

proszę nie pokazujcie jakie jestescie debilnie tępe brak owulacji i ciąża-to jakim cudem zaszłaś w ciążę niby ? juz nie wmawiaj sobie ciąży,bo po co owulacja-uwolnienie komórki jajowej nie ma owulacji nie ma komórki i nie ma ciąży-COŚ NIE JASNEGO W TYM JEST jeśli byl monitoring cyklu i lekarz to nie konował to raczej się nie myli,sama miałam monitoring i to 3 razy raz owulacji nie było a 2 razy miałam

saleminka proszę wczytaj się w temat......Ty jesteś debilka bo nie umiesz czytać....Nie lubię obrażać ale wypraszam sobie...

jest w terminie czy jest opóźniona, już od 2,5 lat mam regularnie jak w zegarku ale już ze 4 lata jak miałam monitoring i to w środku cyklu...

Gość pamiętaj, że po cyklu
bezowulacyjnym następna owulacja następuje zaraz po @

nie po @ a po krwawieniu śródcyklicznym, bo krwawienie, które się pojawi właśnie tym będzie, a nie @

chodzi mi o to, że zaraz, gdy skończy się to krwawienie pojawią się dni płodne i owulacja

Gość gość
owszem bez owulacji da sie zajsc w ciaze! ja nie mialam okresu od wrzesnia, robiono mi rozne badania krew itp, wyszlo ze nie jestem w ciazy. lecz w grudniu postanowilam pojechac znow do lekarza ale przed tym zrobilam sobie test, wyszedl pozytywny. okazalo sie ze jestem ok 2-3 tyg w ciazy

Gość gość
No to musialas miec owulacje,ale miesiaczka Ci sie poprostu wstrzymala,no pomysl jak mozna zajsc w ciaze gdy tej owulacji naprawde nie ma no jak? Przeciez jesli nie ma owulacji to i nie ma jaja wiec jakim cudem mozna byc zaplodniona?