Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty2312

jestem dziewczyną a pracuje jak chłop

Polecane posty

Gość qwerty2312

musiałam dziś cegłę dzwigać wczoraj siedziałam w zopolu i widłami układałam siano kiedyś siedziłam na dachu i podawałam tacie różne narzędzia podaję zrzyny przy rznięciu drzewa Co o tym myślicie?

Gość silence in the room
że mieszkasz na wsi i masz nudne życie

Gość qwerty2312
mój tata nie ma syna więc muszę ja pomagać

Nie przesadzaj ;] czasem tak jest w życiu że różnie.Dzisiaj sama zwoziłam ciągnikiem siano i się nie użalam nad sobą.Życie jest ciężkie więc trzeba być twardym.

Gość OneTwo
Zawstydzasz niejednego frajera.

Gość lusi292
a ja tam wolałabym chłopską robotę. nie raz chce tacie pomóc, a mi nie pozwala. Babskie obowiązki mnie nudzą. Wole znosić drzewo niż myć podłogę. Przynajmniej się opalę hi

Gość facetzewsi
arnier takiej kobiety jak Ty szuka każdy facet!

Gość u mnie w rodzinnym w domu
zawsze wszystko robili faceci, ja nawet trawnika nie skosiłam a teraz jak mieszkam z teściową ona myśli, że będę kosiła, drewna rąbała i wnosiła węgiel do piwnicy :o w życiu! ja kończę pracę wcześniej bo o 14.00, mąż o 18.00 i czekam u rodziców po pracy, żeby jego mamusia nie kazala mi czasami trawnika kosić bo jeszcze aż tak nisko nie upadłam :o to praca dla facetów a nie dla kobiet, ja gotuję obiady, sprzątam w domu, piorę, prasuję... on ma kosić trawnik, palić w piecu itd. Ale oczywiście stara szmata myśli, że ja będę za jej synalka po pracy zapierdalać :o

Gość OneTwo
Zaje...fajna --- ale obowiązuje równouprawnienie płci, czy coś takiego. Mogę się ewentualnie mylić co do tego hasła, bo moim zdaniem powinno znaczyć tyle co wynika ze znaczeń słów w tym zwrocie. Z tego co widzę w mediach, chodzi o kasę, władzę, stołki kierownicze w instytucjach na zasadzie parytetów, a nie wiedzy i umiejętności.

Gość lusi292
Chcieliśmy równouprawnienia to go mamy hi. Szkoda tylko, że w pracy robi się to samo, co chłop a on i tak ma większą wypłatę.

Równouprawnienie zacznie obowiązywać kiedy faceci będą sami sobie dzieci rodzili :p i ani dnia wcześniej

Gość OneTwo
u mnie w rodzinnym w domu --- gdybyś nie mieszkała u swoich teściów, tylko we własnym domu, wraz mężem to też nie pomagałabyś mu ? Zajeździłabyś go jak starą szkapę, jeszcze przed 50tką nie nadawałby się czegokolwiek.

Gość przodownik
akurat parytety mają gówno wspólnego z równouprawnieniem.

Gość OneTwo
Zaje...fajna --- to o co walczą kobiety, które chowają się za tym śmiesznym hasełkiem ?

Gość OneTwo
przodownik==== przecież chyba tak to ująłem, tylko używając grzeczniejszych zwrotów.

Gość przodownik
wiem, że to miałaś na myśli, ja to przetłumaczyłem na kafeteryjski

Gość OneTwo
no tak, ja nie orientuje się jeszcze w tutejszych obyczajach.

Gość OneTwo
Widzieliście może kobietę pracującą z pilarką spalinową ? Ale nie taką ogrodową malutką co waży ze 3 kg, tylko taką powyżej 5kg ?

Moim zdaniem o to żeby mogły zarabiać, pracować, wychowywać dzieci....i to wszystko jednocześnie :) i byłoby to ok gdyby faceci od razu nie przekręcili że mogą znaczy muszą :o

Nie przesadzaj ;] czasem tak jest w życiu że różnie.Dzisiaj sama zwoziłam ciągnikiem siano i się nie użalam nad sobą.Życie jest ciężkie więc trzeba być twardym.

Gość kwartnik
kobieto, pamiętaj to jest ważna sprawa aby po skończonej pracy na drabinie albo na wysokości założyć majtki :)