Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mini1789

Nadczynność tarczycy, biały śluz, brak okresu

Polecane posty

Gość mini1789

Witam, mam pytanie. Zupełnie nie wiem co się ze mną dzieje. Ostatni okres miałam 17 kwietnia, od kilku dni brzuch boli mnie jak na okres, ale okresu nie ma.. jest tylko biały śluz. Dla pewności zrobiłam test ciążowy, bo przeczytałam, że może być to objawem ciąży, ale z niego wynika, że w ciąży nie jestem. Biorę też tabletki od tarczycy (nadczynność) euthrox, po pół tabletki. Biorę już go ok. roku, ale za tydzień mam już skończyć brać. Ogólnie zauważyłam, że okres bardzo mi się rozregulował, ale nie rozumiem tych bóli? Czy to może dopiero owulacja? Czy może to przez te leki? Czy któraś z was miała już taki problem? Pozdrawiam.

Chorując na nadczynność brałam Thyrozol...wiem, ze ten rodzaj choroby powoduje cykle bezowulacyjne...ale cykle mialam normalne...28-30 dni...teraz biorę Euthyrox bo jestem w niedoczynności pooperacyjnej....cos jest nie tak, ale to nie wina zazywanych hormonów...bo tez je zazywam 8 m-cy i nigdy nie mialam podobnej sytuacji do Twojej.....idź koniecznie do ginekologa...moim zdaniem zbyt długo czekasz....w kwietniu ostatnia miesiączka a Ty jeszcze czekasz....

Gość oj mini
Kochana cos jest tu nie tak...... Euthrox to lek na niedoczynnosc tarczycy, czyli brak hormonu przy np tsh wysokim. Jezeli chorujesz na tarczyce leku sie nie przerywa a dopasowywuje dawke co jakis czas robiac badanie tsh ft3 ft4. Jaka dawke bierzesz i jaki jest Twoj wynik tsh. Tarczyca nieleczona potrafi platac rozne figle np. zanik owulacji, nieregularne okresy, przedwczesna menopauza.

witam, również mam lekki problem a tarczycą. Biorę Thyrozol 3 razy dziennie dawka 10 mg ze względu na wyniki, bo wykazało 0,12 uIU/ml TSH. Mam pytanie do Was, jako już może bardziej obeznanych w tym temacie. Czy powinnam się martwić ostrymi bólami pleców i dolnej części brzucha oraz spóźnianiem ponad tygodniowym okresu? Dodam, iż lek biorę dopiero drugi tydzień. Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź :) .