Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oolllla

wakacje u babci

Polecane posty

Gość mama dziewczynki82
up-łup-cup - może 15 miesięcy to mało ale moja od kiedy skończyła 18 miesięcy spędza niektóre weekendy u moich rodziców. Dla dziecka dobrze jak umie odnalesc sie wśród innych. Dla mnie i męża dobrze bo mamy czas dla siebie i możemy gdzies wyjsc np na imprezę nocna :) No i dziadki którzy bardzo ciesza sie jak wnuczka przyjeżdża na noc . Dla mnie same plusy .

Gość oj tammmm przesadzasz
Wakacje u babci są super :) moja 2 latka tez lubi jeździć do dziadków na noc . Ja tez jako dziecko całe wakacje spędzałam na wsi u babci :) No chyba nie ktoś ufa swoim rodzicom no to co innego .

Gość MamaCóreczki
Moje dziecko zostało zarówno u jednej jak i drugiej babci samo maks kilka godzin. Właśnie dlatego, że babcie widuje raz na miesiąc lub kilka nawet.

Gość up-łup-cup
Też spędzałam wakacje u babci, ale jako starsze dziecko, tak chyba od 7r.ż. I też uważam to za super sprawę. Tym bardziej dziwna jest dla mnie moja niechęć (jako matki) do oddania dziecka dziadkom - wiem, że nieba by mojej córce przychylili i jeśli coś mojemu dziecku "grozi" to raczej nadmiar troski niż jej niedobór.

Gość gość
mój dwulatek od dzis u babci na tydzien.sam

Gość gość
Roiczniaka w życiu, to jeszcze maluszek, mam swój rytm spania, usypiania, wstawania.Nie wyobrażam sobie wogóle takiej alkcji,że zostawiam synka i jadę do domu.Zawyłby się tam na maksa.Nie wiem w sumie po co zostawiać takie małe dzieko z babcią na dłuzej, ani to dla malucha wakacje, bo za mały, ani akrtakcja, to sa potrzeby babci, a nie dziecka, a ja babci potrzeb spełniać nie musze. Moja córka sama u moich rodziców z własnej woli, zaczęła zostawac jak skończyłą 4 latka, ale dziadów zna bardzo blisko.u teśció nigdy dzieci nie zostawały, bo nie chciały.Pytalam córki, czy chce zostać u teściów, tak ale z nami, bez nas absolutnie i ja dzieci nie zmuszam, nie wysyłam na obozy karne, chca to zostają, ie to nie, co to za przymus, internowania u dziadków.

Gość gość
Wysłałabym bardzo chętnie do każdego kto tylko chciałby go wziąć. Ale jak na razie nie ma chętnych

Gość Nina a
nie dałabym mojej 18 misięcznej córki. Za rok z resztą też bym nie dała, może za dwa lata. Jest bardzo do mnie przywiązana i by sie zapłakała. No i ja karmię piersią wiec sory ale cycków nie oddam.

Gość gość
Temat już stary,ale aktualny.Powiem,że przez taki pobyt mojego malucha,który miał prawie trzy lata u babci miałam póżniej bardzo dużo problemów.Dziecko niby było wesołe i nie było widać,że tęskni,ale póżniej zaczęły się kłopoty z mową,które wcześniej nie występowały,zaczął się zacinać,jąkać,moczyć i wtedy wizyty u różnych lekarzy naświetliły sprawę,że chłopczyk taki jednak przezywał lęk i strach,że to było przyczyną-jąkanie.Na szczęście ,ze po roku czasu wszystko minęło,ale już nigdy nie został bez rodziców.