Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkjkll

ból w przełyku

Polecane posty

Gość kkjkll

dzisiaj obudzilam sie o 5 rano z bółe gardla, bralam rozne tabletki ale nic nie pomagalo, najbardziej boli jak polykam chpciażby sline to tak boli jakbym sie skaleczyla, języczek ten w gardle jest jakis krzywy.. w szkole tez mi bylo nie dobrze, bralo na wymioty, ale to moze od tabletek no np cholinex.. bylam niedawno u lekarze przepisal tylko tabletki do ssania i nic nie powiedzial, nie wiem juz sama ,co to moze być?

Może angina? Lekarz Ci nic nie powiedział? To co to za lekarz! Ja zresztą w mojej przychodni mam takiego samego:)

Gość kkjkll
no tez tak myslalam ale nie wiem, no naprawde moze uznal ze jestem jakas maloata ( mam 14 lat) nie wiem.. jakis pedał.. ale martwie sie bo nigdy tak mnie nie bolalo, czasem tak z rana ale jak wypilam napoj to pomagalo.. tez jakas wydzielina podobna do sliny sie robi jakos dziwnie

Jak Ci tabletki nie pomogą to idź do innego lekarza. Ale zapalenia gardła w okresie gorąca się zdarzają, bo pijemy zimne prosto z lodówy, a rozgrzani jesteśmy:)

Gość kkjkll
no moze po loda jadlam wczoraj.. >

Gość mmmmaaaaaaaaam
Na moje oko i doświadczenie z tą chorobą to angina. Idź jak najszybciej do lekarza, poproś o wymaz z tego co masz w gardle, dostaniesz antybiogram i lekarz będzie wiedział co Ci przepisać. Zazwyczaj przepisują pierwszy lepszy antybiotyk bez żadnego badania, dlatego warto sprecyzować co to jest dokładnie. :/ Potem bierz ten antybiotyk i siedź w domu dokładnie tyle ile jest w ulotce (zazwyczaj 10 dni). Niewyleczona angina jest okropna, możesz potem mieć nawroty i męczyć się bardzo długo. Teraz możesz płukać gardło szałwią, wodą z solą lub rozpuszczoną w wodzie polopiryną.