Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartekk19scie

Zakwaterowanie i praca za granicą

Polecane posty

Gość Bartekk19scie

Cześć Mam na imię Bartek i mam 19 lat. W tym roku kończę szkołe zawodową mech. poj. samochodowych. Z zawodem mech. samochodowy nie wiąże żadnej przyszłości poprostu źle wybrałem kierunek. Moja sytuacja domowa nie wygląda za dobrze, jednym słowem patologia. Przez moją sytuacje ojca pijaka zostałem wyobcowany, odciołem się od ludzi, po prostu wstyd mi, że mam taką rodzine. Postanowiłem, że wyjade odetne się od wszystkiego, zaczne na nowo. Chciałbym wyjechać za granicę obojętnie gdzie, uzbierałem kwotę 2.300 zł, problem tkwi w tym, że nie znam języka angielskiego. Czy są realne szanse, że dostane pracę i znajde zakwaterowanie bez znajomości języka np. we Francji. Praca nie gra roli, mogę robić wszystko. Co o tym myślicie czy to realne? Może znacie takie osoby, które zaryzykowały, co się teraz z nimi dzieje jak im się żyje. Dzięki

Gość a,NAL i ZATORR . .
nic się z nimi nie dzieje bo nie zyją

Gość Tralalahahahaha
bez języka ani rusz

ja wyjechalam bez znajomosci jezyka wwwiele lat temu i jakos przezylam...wiec nie gadajcie glupot

Gość Bartekk19scie
ines a gdzie dokładnie wyjechałas jak mogę wiedzieć i jak sobie na początku poradziłaś? byłas zdana na siebie czy miałas jakas rodzine tam?

Gość reser
jako facet bez problemu znajdziesz prace, niestety, ale mezczyzni maja pod tym wzgledem lepiej, bo kobiety moga jedynie sprzatac bez jezyka

Gość lonsena
ja też wyjechałam bez języka i dałam radę. mieszkam w Anglii

wyjechalam do Italii i mialam tylko przyjaciolke ...bylysmy zdane na siebie ...znalazlam prace i uczylam sie wsciekle jezyka a pozniej juz bylo latwiej...nie zaluje mojej decyzji i zyje jak czlowiek-niezaleznie i bez problemow ...

Gość reser
ines, jaka prace znalazlas bez wloskiego?

Gość Bartekk19scie
dobra powiedzmy, ze wyjechałem, ale niewiem gdzie mam się zgłosic czy jakaś karta pobytu w danym panstwie trzeba posiadać i jak zakwaterowanie jakies hostele czy maly pokoik?

Gość Bartekk19scie
bo 2.3 to niewiele do przezycia..

Gość reser
idz do urzedu pracy, teraz mozna latwo wyjechac do niemiec czy austrii.

sa ogloszenia w necie na polskich portalach ...dam ludzie wynajmuja pokoje, znajduja sobie prace i ogolnie pomagaja...tez przy polskich kosciolach mozesz wiele zyskac...nie zginiesz z pewnoscia ;)

Gość Bartekk19scie
wielkie dzieki :]

Gość dokladnie moja aktualnie
juz bratowa wyjechala do anglii a angielskiego kompletnie nic nie znala, dopiero tam sie nauczyla i sobie poradzila:-)

Gość hiuhui
juz bratowa wyjechala do anglii a angielskiego kompletnie nic nie znala, dopiero tam sie nauczyla i sobie poradzila no to oswieccie nas jak mozna wyjechac bez jezyka i sobie poradzic, tj. jaka prace wykonywala ta bratowa?? Oczywiscie mowimy tutaj o przypadku kiedy ktos sam wyjezdza, a nie z facetem, ktory placi za mieszkanie.

Gość dokladnie moja aktualnie
była dupodajką