Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwie kreski

kiedy usg pokaze ciaze?

Polecane posty

Gość dwie kreski

hej, pytanko - kiedy USG pokaze ciaze? powinnam dostac dzisiaj okres ale w zamian mam dwie kreski na tescie :) ide do lekarza w sobote (tak sie zlozylo ze rutynowe badanie mam na wtedy!) i sie zastanawiam, czy juz cos bedzie? teoretycznie 4 tydzien

Gość nie nie bedzie
za wczesnie na serce

Gość dwie kreski
ale kropeczka bedzie widoczna? beda w stanie mi potwierdzic ciaze myslicie?

Gość Paciolek
Potwierdzic raczej tak ale moja kuzynka była 2 tyg po tym jak zaszła i lekarz nawet terminu porodu jej jeszcze nie określił bo uznał że to za wczesnie

Gość monroe8o5
Zdecydowanie będzie już widać na usg dopochwowym u mnie już było widać

Prawdopodobnie będzie pęcherzyk w macicy. Czy jest w nim żywy zarodek - to będzie można stwierdzić później. Lekarze zazwyczaj każą przyjść w 8 tyg potem bo widać już wtedy serce. Mnie wtedy dopiero założył kartę ciąży.

Gość dwie kreski
chcialabym sie troche uspokoic, bo poprzednie doswiadczenie mam nie zaciekawe - poronilam w 7 tyg, podobno mialam problem wlasnie z zagniezdzaniem podobno, lekarz dal mi jakis lek (Duphaston czy cos takiego) na utrzymanie ciazy ale widocznie nie pomoglo.

Tak, duphaston jest na podtrzymanie, ale nie zawsze skuteczny chyba. Oby tym razem Ci się udało:)

Gość dfvh
pecherzyk plciowy widoczny jest w 5tc. miedzy 6-7 widac serduszko..wczesniej moze stwierdzic na USG obecnosc cialka zoltego w jajniku (wyglada jak torbiel) i nic ponad to:) gratulacje:)

Gość izka25
ja miałam widoczny pęcherzyk ciąży w 4 tc. zrobiłam prywatnie 3-4 dni po terminie spodziewanej miesiączki

Gość izka25
ja na podtrzymanie miałam luteinę dopochwową

(tu dwie kreski - tylko na zalozonym koncie) ide jutro na moj usg - jeszcze rano zrobie jeszcze raz test, zebym za bardzo nie schizowala. trzymajcie kciuki.

Gość izka25
będę trzymać :D powodzenia.

czesc ja jestem w 8 tygodniu ciazy a usg mam na 16.06.2011 lekasz moj powiedział ze na esg jes za wczesnie 8 tyg ciazy i kazal mi isc w 10 tyg ciazy ..... wierczorem mam zawze mdlosci .. kiedpsko sie czuje .... barak apetytu ... najlepiej bym spała ..... a mam tak duzo naulki koniec roku mam egzaminy ..... nabrzmiale piersi .. czesto rano mam skurcze stopy ...... mam wrazliwe na zapachy ... nie moge patrzec na jedzenie ... wy tez tak miałyscie ?

Gość brak ciąży
ja tam byłam na pierwszym usg w 7tyg. i było widać już serce. nie wiem dlaczego twój lekarz twierdzi że w 8 tyg. nie będzie nic widać. Chyba ma przedpotopowy sprzęt.