Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki ??????

jak ugotować kalafior?

Polecane posty

Gość jaki ??????

soli sie wode? ile czasu gotuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
Zagotować wodę ,dodać łyżeczkę soli i cukru, wrzucić kalafior .Gotować ok.15 min.sprawdzić widelcem czy jest miękki .Ot cała filozofia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
do tego jeszcze polskie młode kartofelki, posypane koperkiem i zsiadłe mleko. Mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaki ??????
no to spieprzylam chyba. wsadzilam w zimna wode kalafior i gotuje sie. czyli ze 20 min od zagotowania???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już pewnie ugotowany
taki rozgotowany będzie niesmaczny :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaki ??????
to od momentu zagotowania ile powinien sie gotoewac, by nie byl rozgotowany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już teraz sprawdź widelcem
czy miekki. Kalafior gotuje się bardzo krótko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo zaciekawiona
do tego jeszcze polskie młode kartofelki, posypane koperkiem i zsiadłe mleko. Mniam" pewnie koorw ! dodaj jeszcze do tego kilo bobu , 2 buraki i żarcie dla świń gotowe :o ja pierd.ole co za zjeby tu porad udzielaja :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak ugotowac:
zamiast gotowac w wodzie, ugotuj na parze, wtedy nie bedzie trzeba dodawac neizdrowego cukru i soli, by nadrobic smak wygotowany do wody, nie mowiac o witaminach. ps. jak bylam dzieckiem nie lubilam kalafiora i fasoli, bo zawsze byly rozgotowane i podane z najgorszym syfem - bulka tarta :P teraz uwielbiam jedno i drugie, bo nie rozgotowuje, nie wygotowuje smaku i jem bez tej wstretnej, niezdrowej i tuczacej buly.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja robie tak
Do wrzacej wody dodaje po łyzeczce soli i cukru ,skórke chleba i gotuje kalafior do miekkosci-.wyjmuje z wody ,osaczam,rózyczki maczam w roztrzepanym jajku i tartej bułce i smaze na oleju lub masle.Pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość voda,solaaaaaa
voda,sol.........gotuje kalafior al dente. maslo tartabulka i raki, albo krevetki ....napravde pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak ugotowac:
o fuj, ugotowane w cukrze i jeszcze usmazone, zeby bylo jak najmniej zdrowe, no pewnie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja robie tak
Nie no najlepiej zjesc surowego-ze straganu.ZDROWY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a tak ugotowac:
nie musi byc surowy, ale ugotowany "na zdrowo" ;) czyli na parze, bez cukru, bez buly, bez smazenia i bez wygotowywania witamin ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×