Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociokwik101

Czy na schorzenie zatok można ubiegać się o przyznanie grupy inwalidzkiej???

Polecane posty

Gość kociokwik101

Witam, od conajmniej 5 lat leczę się na zatoki a dokładniej zatoki szczękowe. Początkowo byłam leczona objawowo...stwierdzono przewlekłe zapalenie zatok. Leczenie nie przynosiło jednak skutkówczułam się coraz gorzej! Ciągle przeziębiona, zachrypnięta, z bolącym gardłem, bez powonienia, oddychająca ustami, z ogromnym bólem zdrowych zębówogólnie masakra.:/ Byłam w sanatorium, następnie tomografia i wyszły polipy zatok szczękowych. W następstwie przeprowadzono operację fess, następne sanatorium, ciągłe leczenie farmakologiczne i czasowe zabiegi fizjoterapeutcznepoprawa komfortu życia niestety chwilowa! Po drugiej tomografi okazało się, że polipy odrosły i trzeba byłoby poddać się kolejnej operacjilub męczyć się!:/ Dodam, że jestem osobą młodąprzed 30 rokiem życia i taki ciągły dyskomfort życia katar, kapiąca z nosa „woda z pękających kiedy tylko chcą polipów, chrypa, nosowanie, „zatkany nos, problemy z oddychaniem, bóle zębównie da się z tymi objawami „normalnie „zdrowo żyć i pracować!!! I stąd moje pytanieczy można na podstawie tej jednostki chorobowej, ciągłego leczenia i złego stanu zdrowia starać się o przyznanie statusu człowieka niezdolnego (w określonym przez komisję zakresie) do pracy??? Czy ktoś na podstawie swojej historii choroby mógłby napisać czy jest jakakolwiek szansa i jak się za to zabrać. Wszystkie konstruktywne uwagi, opinie mile widzianez góry dzięki za odp! Pozdrawiam! P.S. może ktoś konkretnie i na podstawie własnych spostrzeżeń i doświadczeń napisze jak się "te" sprawy mają, czy wogóle warto działać...bo na innych forach - poza mądralińskimi:D cisza!

Gość eeldm
nie

Gość kociokwik101
eeldm, ta krótka odp "nie" wynika z Twojego doświadczenia, praktyki zawodowej w tej materi...??? Może rozszerzyłbyś swą odp. jakimiś argumentami...!;)

Gość sdfghjkl
kobito jestem ok 30 ki i nie znasz realiów przyznawania grup inwalidzkich.Czasy sie skonczyły kiedy renty były przyznawane na łupież.Ludzie z poważnymi schorzeniami staraja sie o grupe i nie dostają.Facetowi po przeszczepie dłoni odebrano rente poniewaz ma juz kończyne a że niesprawna to już zus nie obchodziło.Także do roboty dziewcze.