Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onPolska

Moja narzeczona ma dziecko z innym - sąd

Polecane posty

Witam.CHodzi o to ,ze moja narzeczona ma dziecko z innym..tzn jest w ciazy. za niedlugo rodzi,zaczelismy byc ze soba w trakckie poczatku jej ciazy,zgodzilem sie na to ,zgodzilem sie na to ze wezme dziecko tak jakby na siebie,ze bedzie mialo moje nazwisko,bede ja widnial jako jego ojciec,poniewz ojciec biologiczny olal ją i jak sie dowiedzial o ciazy to kazal jej usunac. Od tamtej pory nie mieli kontaktu. Ja i moja narzeczona bierzmy slub przed narodzinami dziecka. Ale chodzi o to ze nie dawno odezwal sie ojciec dziecka i nagle mu sie odwidzialo i chce dziecko,chce daac mu nazwisko i co najgorsze poweidzial ze pojdzie sprawa do sadu zebym ja mial zakaz zblizania sie do ich dziecka..Jest mi ciezko bo pokochalem jej ciaze,i juz sie przywiazialem,ale nie chce zeby dziecko mialo "dwoch" ojcow itp.Bo wiem jak to bedzie wygladalo,on bedzie przyjezdzal po nia itp itd,bedzie pewnie buntowal dziecko przeciw mnie.Ciezko mi jest z tym jak cholera bo chcialem zeby dziecko bylo "moje".Nic nie wskazywalo na to ze on sie odezwie.Czy on moze mnie pozbyc jakich kolwiek praw?? i w ogole JAKIS NAKAZ SADOWY O ZBLIZANIU SIE DO DZIECKA????prosze o odp..Pozdrawiam

Gość za wit. H
niech ona mu powie, ze usunęła tak jak on chciał

Gość za wit. H
a po ślubie w polskim prawie jest domniemanie ojcowstwa przez meza

Gość nononto
Jak sie urodzi podczas trwania malzenstwa waszego to.. automatycznie jestes ojcem i dziecko ma Cie wpisane w papierach :) wiec radze sie pospieszyc ze slubem

koles blefuje ;-)) i zdanego nakzau o zakzie zblizania nie bedzie - nie wiem czy mozna go sobie tak wystawic bo mis ei podoba to np. wszystkie eks dostana zakaz zbilzania do faceta ;-)))

Tak slub juz za nie dlugo.Ale jezeli ja bede jej mezem i on po naszym slubie dopiero wniesie sprawe o uznanie dziecka to co sad z tym zrobi? Kaze zrobic badania ,czy odrzuci taki wniosek? A na emialu ma ona nawet to co on jej pisal zeby usunela ciaze.I niestey przytlacza mnie to i szkoda mi mojej narzeczonej w tym przypadku :(.

Gość lejla28
jesli ozenisz sie przed porodem dziecko automatycznie dostanie twoje nazwisko i będzie jako twoje....nie martw sie zadnego zakazu zblizania nie będzie

Gość lejla28
mogła mu powiedziec ze usunęła ciążę a teraz jest w ciąży z tobą

Gość lejla28
jesli on wniesie sprawe do sadu to pewnie będą robione badania DNA...jesli on bedzie chciał zeby dziecko miało jego nazwisko to juz chyba tylko od sadu zalezy czy na to przystanie....ja mysle ze sad sie zgodzi na zmiane nazwiska

Ale ja nie chce zeby dziecko mialo jaki kolwiek ontat z nim,zeby nawet nie widzialo o jego istnieniu (moze za kilkanascie lat)...CHce zeby bylo "moje" ..tak mialo byc..:( A te wiadomosci moga w czym pomoc ze on powidzial zeby usunela ciaze??