Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WDR - Wujek Dobra Rada

Popkulturowe Szambo kiedy mnie dosięgnie a może już dawno się w nim utopiłem.

Polecane posty

Popkulturowe Szambo kiedy mnie dosięgnie a może już dawno się w nim utopiłem. Ostatnio naszła mnie taka oto refleksja - Czy jestem normalny? Nie mam konta na Facebooku, nie mam konta na Naszej Klasie, nie oglądam X-Factora, nie oglądam You Can Dance etc.. Czy ja jestem normalny, czy tylko tak mi się wydaje? W dobie masowego zalewu ludzkości przez tandetne, pseudo-kluturowe gówno ja nadal w nim nie pływam. Może jednak to ze mną jest coś nie tak myśląc że jestem normalny tylko z tym światem coś jest nie tak - ja jestem schizoidalną "perturbatio personalitatis" i już dawno się w tym szambie utopiłem tylko jeszcze o tym nie wiem? Hasła typu „Konkurs Wygraj .. zarejestruj się na Facebooku i weź udział w konkursie. przerażają mnie. Może niedługo zobaczę ofertę pracy a warunkiem jej będzie rejestracja na portalu społecznościowym. Niedługo znany dowcip nabierze kolejnej barwy: „Otwieram lodówkę a tam FB, NK, YCD czy X-F.. Może jednak lepiej nie kupować tej „lodówki obym tylko z głodu nie umarł.

Gość ależ ty..
jesteś w tym szambie po uszy, choćby z tego powodu, że piszesz na tym forum, które w założeniu, przeznaczone jest dla kobiet. :P

ale nie zarejestrowałem się, w każdej chwili mogę zmienić nick, odejść stąd - nie jestem związany rejestracją. W każdej chwili mogę zostać "duchem przebrzmiałych postów".

Gość twims
"pseudo kulturowe gówno hmm, czyzbys czlowieku nie wiedzial, ze nie ma juz podzialu na kulture niska i wysoka" Co za bzdura :D takiego zalewu popkultury jak teraz to nigdy w dziejach nie było, zresztą sam termin popkultura jest dość świeży

Aby ktoś mnie źle nie zrozumiał - nie potępiam ani internetu, ani telewizji samej w sobie. Nie należę też do starszego pokolenia - no chyba że 29lat to jest starsze pokolenie. Sam biorę czynny udział w rozwoju internetu - udzielając się na kilku forach i portalach. Czy może jednak zmienia się moda a ja nie potrafię iść za nią i odczuwam to co zapewne moi rodzice odczuwali widząc jak sam budowałem krąg moich zainteresowań będąc dzieciakiem - a oni nie potrafili tego pojąć? Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu że jednak ta moda powoli acz równomiernie schodzi na psy.

Gość agatagatagatagatagatagata
Twims - studiuję kulturoznawstwo to wiem, że podział na kulture niska i wysoka juz nie istnieje. A co do tego 'gowna' no cóż, prowadzimy co raz bardziej konsumpcyjny styl zycia i z czasem bedzie co raz gorzej, nasze dzieci beda jeszcze bardziej 'zepsute' przez wspolczesny swiat, ktory wciaz postepuje brnąc w ten 'syf'. Nauczyciele od rocznika 90' widza ogromna roznice w zachowaniu dzieci, ktorych nauczaja. Pozostaje sie przystosowac albo chodzic, marudzic i narzekac na zly świat.

agatagatagatagatagatagata napiałeś "Pozostaje sie przystosowac albo chodzic, marudzic i narzekac na zly świat." brzmi to tak jak bym był niezadowolony z całego świata - mam prawo do krytyki i oceny. Chyba że ty przyjmujesz wszytko ze stoickim spokojem - np.: oblewasz egzamin bo prosfor miał zły humor - przyjmujesz to bez słowa narzekania, skargi, żalu? Wątpię w to ;)

Ale te slowa, ktore zacytowanies nie byly skierowane konkretnie do Ciebie tylko ogólnie - jak osoba, którą męczy taki świat może sobie z tym poradzic czyli albo sie pogodzic albo dalej z tym 'walczyc', bezskutecznie. I zgadzam sie, kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie na dany temat. Tylko czasem nie rozumiem czemu nazywac to syfem. Skoro komus sprawia to przyjemnosc (syf) to nie widze w tym nic zlego..

*zacytowales

Sama idea w sobie nie jest zła. Niektórzy twierdzą na przykład że sama idea komunizmu nie była zła tylko ruscy ją spieprzyli ;)

Tak gdybac to mozna nad wszystkim :) Ale czy jest sens? Chyba, ze dla zabicia czasu albo dla wlasnej przyjemnosci z takiego gdybania jaka ja np czerpie ;p

Gość iftarhidi
terz nie mam

Kazdy rozmawia na tematy swojego poziomu :)

Gość utopiabanishhhhhhh
To że każdy ma konto na portalu społecznościowym to złudzenie,jak podzielisz liczbę osób zapisanych na feacebook do liczby wszystkich polaków i pomnożysz przez 100 to otrzymasz 13,5% zaś żeby być sprawiedliwym i nie uwzględniać dzieci i osób starszych zrób to dla aktywnych użytkowników internetu otrzymasz 23%..

Przestań się uważać za świętą krowę, a łatwiej Ci będzie w życiu.

a gdzie napisałem że uważam się za świętą krowę - jeżeli temat cię przerasta to nie zabieraj głosu, bo wychodzisz na prostaczkę :]