Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hshshhhdhdhdhdhd

co mi grozi prawnie za takie cos?

Polecane posty

Gość hshshhhdhdhdhdhd

mieszkalam w akademiku. sa 2 pokoje dwuosobowe polaczone wspolna lazienka. i zdziwilo mnie, ze ciagle ubywalo mi a to odzywki, a to szamponu, a to mydla w plynie. np. normalnie szampon starczal mi na dwa tygodnie, a tu musialam kupowac nowy po tygodniu. w pokoju nie mialam gdzie tego trzymac - poza tym wiadomo, wynosze szampon spod prysznica i jest mokry, a takie wycieranie kilku rzeczy (szampon, odzywka, plyn, pasta, odzywki bez splukiwania etc) zeby wstawic do szafki byloby uciazliwe. no to najpierw wywiesilam karteczke, ze prosze o nieuzywanie moich rzeczy. nic to nie dalo, po miesiacu porozmawialam ze wspollokatorka oraz 2 osobami z sasiedniego pokoju. oczywiscie nikt sie nie przyznal. sytuacja ciagnela sie przez kolejne pol roku , wkurzylam sie i zamiast odzywki wlalam krem do depilacji z ziaji. kilka dni pozniej dziewczyna z sasiedniego pokoju miala poparzona skore glowy, porobily jej sie takie wybrakle placki na glowie, powypadaly jej wlosy, trafila na pogotowie. po kilku dniach wpadla do pokoju z krzykiem ze wlasnie sklada pozew o uszkodzenie jej zdrowia psychicznego i fizycznego i idzie na policje. bylam w szoku i nic nie powiedzialam. grozi mi cos ze strony prawnej?

Gość jak bedziesz wykonywac
nie grozi ci bo upieralabym sie, ze przeciez to jest twoje, ty nie pozwalalas zeby ktokolwiek uzywal a przeciez prawo nie zabrania przelewania sobie wlasnych kosmetykow do roznych buteleczek. ty wiedzialas co tam jest, to twoja wlasnosc, ona ci ja podpierdolila wprost mowiac. nie ma prawa do zadnych roszczen wobec ciebie.

Możesz spac spokojnie. Moga ci skoczyć, koorwa mogła tzipa jebana nie kraść. A ty mogłas sobie wlać do tej butelki nawet spirytus, żeby łykać pod prysznicem, a to jej problem jakby sobie łeb tym umyła.

brala twoja rzecz nie pytajac o zgode, gdyby zapytala to bys jej przeciez powiedziala, ze tam nie ma odzywki, prawda?

Gość Coleeen132
jestes kozacka, dziewczyno:) nic sie nie boj, zlodziei trzeba tepic! co jej odpowiedzialas?

mozesz od razu kontrpozew o kradziez wrzucic. gdyby nie kradla nic by jej sie nie stalo. sama sobie winna

Gość hshshhhdhdhdhdhd
tez mi sie tak wydaje, ale bylam w szoku jak ak mi wpadla z papierami do pokoju i w sumie to wszystko lezalo we wspolnej lazience. no ale bylo moje i prosilam, zeby nikt nie uzywal. wspollokatorka na pewno mnie poprze, ale boje sie, ze kolezanka tej pokrzywdzonej wstawi sie za nia. na razie wyprowadzilam sie do chlopaka, bo boje sie, ze cos jeszcze mi zrobi

Co za perfidna sztuka:O Kara za zlodziejstwo- i tyle. Wcale mi jej nie żal, że jej te wlosy powypadały na twoim miejscu bym jeszcze jej dogoliła to co zostało. Nie martw się:)

aha, jedna rzecz. mozna by mowic - no tak, swiadomie narazilas ja na uszczerbek na zdrowiu bo wiedzialas ze podpierdala ktos. a chuj - wiedzialas? pytalas, nikt sie nie przyznal. sama sobie winna!

Gość hshshhhdhdhdhdhd
odpowiedzialam tylko cos w stylu 'ale to bylo moje', bo bylam w szoku i ona nie dala mi dojsc do glosu. gdyby nie to, ze kolezanka byla razem ze mna, to na pewno sie rzucila na mnie wariatka :o

Gość odbudwa końcówke
nie martw sie, przecież to były Twoje rzeczy, w razie czego nie przyznawaj sie że wiedziałaś że ktos Ci je kradnie, mów że przelałaś bo coś tam.

Gość odbudwa końcówke
aaa i dobrze zrobiłaś tępa idiotka, dobrze jej tak, kradła to ma karę, więcej nic nikomu nie ukradnie

Gość jokoona
kurde dobrze zrobiłaś,gdyby mnie takie swiństwo ktoś ciągle robił i mnie okradał z premedytacją to może też bym wymysliła cos podobnego. A ta bezczelna jeszcze pozwy bedzie składać,no ale niestety tacy wredni dzisiaj sa ludzie.A niech sie cieszy,że nie nalałaś tam np. "Kreta"bo np często zapychał wam się odpływ z prysznica. Kradnie to ma i tak powinno być z każdym ZŁODZIEJEM!!!!!

Gość hahahahaaa
bardzo dobrze zrobilas nawet jak by cos zglosila top mozesz powiedziec ze przelalas sobie plyn do innej butelki twoje wiec ci wolno a ze ukradla to juz jej wina.. no bo skadc moglas wiedziec ze ci ktos ukradnie... ;p prawda?;)

Gość hshshhhdhdhdhdhd
nie no, kret to kuleczki, to by sie zorientowala :P w sumei teraz tez juz mam coraz mniejsze wyrzuty sumienia. ostrzegalam i prosilam, dzieki za odpowiedzi ;)

no przecież pytałaś, czy ktoś bierze prawda? czy ktoś się przyznał? skoro ona mówiła, że tego nie używa, to jak to mogła być twoja wina, prawda?

Gość jokoona
a i jeszcze dodam,że to w czym trzymiesz krem do depilacji to jest tylko i wwyłącznie twoja sprawa,bo to było do wyłącznej twojej dyspozycji i tego się trzymaj nigdy w zyciu nie mów,że to zrobiłaś przez to,że ktos uzywał twoich rzeczy.zrobiłaś to bo akurat miałas puste opakowanie po odzywce i było ci wygodnie je uzyć i tyle i niech sie faka złodziejka

Gość jokoona
a mogłas np w tej buteleczce trzymać domestos,bo jesteś przewrazliwiona np . na punkcie czystości i brzydziło cię wchodzenie po kimś do łazienki to sobie przed każdorazowym uzyciu odkażałaś i co?? to by dopiero wyglądała.......więc niech się cieszy że to tylko płyn do depilacji:D

Gość no coz........
no popieram przedmowczynie!! BARDZO dobrze zrobilas! no taka suka! kraziez nie poplaca!! smiac mi sie chce wrecz :D przynajmniej sie dowiedzialas co za kurwa Cie okrada :D:D nie miej wyrzytow sumienia! bo to bylo do Twojej dyspozycji! moglas sobie miec w tej butelce co Ci sie żywnie podoba i nikomu nic do tego! sprawa zostanie albo umorzona albo bedzie na Twoja korzysc! innej opcji po prostu NIE MA!! nie masz sie czego bac :) PS gratuluje pomyslowosci :D ja bym na takie cos nie wpadla ;)

Gość olej ją
a jak coś złoży to ty też złóż o kradzież z włamaniem :P

w ogole zachowalas sie jak tchorz wyprowadzajac sie stamtad. lepiej wroc i zyj sobie jak chcesz, i uswiadom dziewczynke, ze ona kradla twoje rzeczy i sama jest sobie winna. nie chowaj sie teraz po katach, bo nie ty jestes tutaj katem a ofiara w tym momencie.

oczywiscie katem i ofiara w cudzyslowie ;) ona robi z siebie poszkodowana a to ona jest tutaj winna kradziezy, i przez swoja kradziez zaszkodzila sobie. nie masz wg mnie powodow do niepokoju.

Gość hshshhhdhdhdhdhd
no teoretycznie tak :P powiem, ze zauwazylam, ze mi znikaja te srodki, ze odbylam taka i taka rozmowe, nikt sie nei przyznal i ze pomyslalam, ze mi sie tylko wydawalo :P i ze pekla mi tubka od tego kremu i nie mialam gdzie go przelac, moze byc taka wersja? ;)

Gość hshshhhdhdhdhdhd
moze i jak tchorz, ale nie wroce tam z obawy o swoje zdrowie czy o rzeczy :P wole zachowac twarz doslownie, niz w przenosni :D

Gość całkiem dobra wersja
i niekomu nie mów że to wersja możesz sobie trzymać przelane kosmetyki w czym chcesz🖐️ bo to przecież inny KOSMETYK a nie KRET DO RUR. BO za kreta do rur to mogłabyś oberwać :classic_cool:

Gość sprzątaczkaa
po kremie do depilacji na pogotowie trafiła? przecież normalnie to się na skórę nakłada i nic się nie dzieje. gdybyś tam kwas siarkowy wlała to co innego;)

Gość BezPseudonimu
był kiedys podobny topik widać że to prowo ale dobre! jestem za , tępić złodziejstwo

Gość jhbjhj
dokladnie te rzeczy byly i twoje i z jakiej racji mimo iz upominalas ludzi korzystali a raczej podkradali ci te rzeczy.....sama sobie winna

Gość ahahah superr jestes
kara jej sie nalezy, a jak zlozy pozew do sadu, to moim zdaneim zostanie jeszcze sama ukrarana idiotka (nic jej nie mow) za kradziez! bo w koncu wziela bez pytania, ahahahah

Gość hshshhhdhdhdhdhd
moze miala alergie, badz uczulenie, czy cos. ja sie kiedys poparzylam farba do wlosow, na szczescie na probie uczuleniowej, wiec... ;)