Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MagdaFranek

1,5roczne dziecko nie chce jeść

Polecane posty

Mam do Was pytanko - czy Wasze dzieci w tym wieku też nie chciały jeść? Wcześniej jadł wszystko, teraz w ciągu całego dnia zje(wypije) butelkę mleka i wieczorem kaszkę lub płatki. Poza tym nic. Ewentualnie czasem jakąś chrupkę. Na szczęście dużo pije, no ale i tak to mnie nie satysfakcjonuje. Nie wiem czy to taki okres w życiu może? Dodam, że chwilowo nie mieszkam w Polsce i nie dopadły nas upały, zatem to nie jest wina ciepła. Proszę o informację i z góry dziękuje Wam Mamy:)

A obiadki je, może jakieś lekkie zupki warzywne? czy tylko mleczne posiłki? Mój miał tak że tylko kaszkę jadł jak szły ząbki ale to 2 dni i wracał do owoców i obiadów.

Gość .mlodamamaaaaa.
niech zje gówno

Gość yu768i7ui7gt
obejrzyj dokładnie buzię, czy nie ma zapalenia jamy ustnej, pleśniawek ślini się, trzyma rączki w buzi ? może to zęby, albo zapalenie jamy ustnej lub ból gardła mój miał taki okres, że jadł tylko suche bułki i banany, nie miał czasu na jedzenie ok 12-16 miesiąca, a obiadu zjadał dosłownie jedno łyżeczkę odstaw soki, do picia tylko woda, ni e dawaj nic słodkiego i jedzenie proponuj nie cześciej niż co 4 godziny obiad podziel na 2 razy pół zupki po spacerze, przed spaniem, a drugie pół dopiero za 4 godziny i jak najwięcej na podworku

No właśnie obiadu też nie je. Czy to zupa, czy ziemniaki, czy mięso. Nawet uwielbianych wcześniej jajek nie chcę. Co do zębów - od 5 miesięcy ma wszystkie poza piątkami.

mialam to samo. powoli zac zal jesc ale nie tyle co wczesniej jadl. no i zupki tez byly bee...robilam badania, nic nie wyszlo. kupilam apetizer tak jak pani doktor mi poradzila i troche sie polepszylo. teraz ma 2 lata i 4 miesiace i tak juz zostalo ze niewiele je, ale mieci sie w normie i jest zdrowy wiec lekarka mowila zeby sie nie przejmowac. taka jego "uroda":D

Ludzie jest gorąco.. A Wam chce się jeść? Jak dzieciaki nie chcą jeść to nie zmuszajcie ich. Niech dużo piją, a jak zgłodnieją to same się opomną.

toksyczne babsko - czytaj ze zrozumieniem. Chwilowo nie mieszkam w Polsce. U mnie jest 14'C-18'C i ciągle pada. A Ty byś się nie martwiła jakby Twoje dziecko zjadło ostatni posiłek wczoraj o 19:00, a wcześniejszy wczoraj o 8:00??

Moj tez mial okres ze nie chcial jesc byla zima przeszlo ale teraz znowu je mniej upal jest i nei chce tak jesc ale pije duzo... moze zeby ida a robilas badania podstawowe?.. moze byc przejsciowe u nas badania byly ok a nie chcial jesc...tyle ze zeby mu szly w sumie teraz nie dosc ze upal to jeszcze zeby mu wychodza do tego i niema sily wmusic w niego tyle co wczesniej jadl