Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaniezona

rosół-pomocy

Polecane posty

Gość pytajacaniezona

Pierwszy raz robie rosół,umyłam mięso,zebrałam szumowiny,mały gaz..a mimo to jest szary,ciemny.

Gość jkjkjkjkjkj
Ty masz lat ze rosołu nie potrafisz zrobic?

....... na weselu czesto womit ja Wam powiem moi mili dobra metoda wypic rosol przed wszystkimi ............

Gość dlaczegoooooovv
no i co ze ciemny wlasnie to jest posmak zupy!! nic nie wylewaj....

Gość pytajacaniezona
Ale ja gotuje juz godzine. Ponad. W smaku w miare,ale ten kolor niebardzo

Gość pytajacaniezona
27. Zlinczujcie mnie. Rzadko jadamy rosol. A jak mam ochote to jedziemy do rodzicow

Gość aha i achhhhhh
Nie wylewaj nic. :o co za glupie rady, gdzie sie uczyłyście gotować?? Rosół to wywar z miesa, a nie czysta woda. Gotuj, samo opadnie, mozna zebrać na początku ale to nic specjalnie nie da. Jak chcesz miec smak w rosole to nie wylewaj tylko gotuj!! I mięso powinno być wkładane do zimnej wody, jesli ma byc rosól, aby wszystkie soki własnie wypłyneły, a nie ściac białko i wszystko zostaje w miesie :o Jak chcesz mieso gotowane, to tak, wkładaj do wrzątku, ale w życiu nie rosól :O Mozesz potem przez sito nalewac najwyżej.

Gość nie wylewaj wody!!!!!!!!
:o jak wyleje to jaki jej rosół wyjdzie z wygotowanego już mięsa i warzyw? :o dodałaś cebulę?

jak są szumowiny to przelej przez sitko dodaj marchewki i trochę vegety nie będzie szare

Gość pytajacaniezona
Do zimnej wsadzilam. Szkoda,bo mialam ochote na pyszny rosol

po 1 nikt sie nie zapytal jakie uzylas miesa.:) jesli robisz rosolek wolowy to nic dziwnego ze jest ciemny. jesli robisz drobiowy-zbieraj te tzw szumowiny,dodaj jeszcze opalona cebulke,marchewke,troszke vegety.bialy przeciez nie bedzie:)

Gość pytajacaniezona
Ne dalam wolowego. Palki z kurczaka i ogonowke. Cebule na koncu chyba,nie?

marczewski, seler, kawalek pora, ziele angielskie jedno, szczypte soli i grubo mielony pieprz, nie dawaj zadnej wegety. na jakies pol h przez wylaczeniem dajesz ta cebule ]

nie robi się rosołu z wieprzowiny, a ogonówka jest ze świni. Z wieprzowiny wychodzi własnie taki szary, lepiej przerób to na pomidorówkę. Na rosól bierze się mięso drobiowe lub wołowe z dużą ilością kości i warzywa.

Gość no to siup..
wieprzowiny nie wsadza sie do rosolu..tylko wolowine..stad ten kolor wez teraz wsadz koste drobiowa np winiary ,knor rosol zmieni samk i kolor!!!!kobieto mam 26 lat i od 10 gotuje rosol:-0

Gość pytajacaniezona
Nastepnym razem tak zrobie. Gdzies mi sie to o uszy obilo. Sprobuje przez sito bo zbieram ten syf i zbieram i ciagle plywa. Dodalam bulionetke z knorra,jest zolta to moze troche zamaskuje no i cebule moja mama dodaje tez chyba dla koloru

Gość cebule przypieka sie
na gazie by zrobiła siebrazowa

Gość gość
Ja uwilebiam rosół, ale ostatnio pokochałasm także krewetki z http://hurryupshrimp.pl/, tutaj smakują na prawdę super! Najlepsze jakie jadłam do tejpory.