Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gykkykui88ki

biegunka u niemowlaka.........

Polecane posty

Gość gykkykui88ki

corka ma 6 miesiecy teraz zaczyna chyba zabkowac bo ciagle bierze wszystko do buzi, slini sie i jest marudna... dzis doszly luzniejsze stolce juz 4 nie jest to tzw woda ale luźne.....boje sie o odwodnienie bo dziecko malo pije. Co moge jej podac????

Gość gykkykui88ki
moze ktos sie wypowieeeee

Gość gggggggggggggggglki
najlepiej jak lekarz sie wypowie, co za idiotka z ciebie! chcesz zeby diagnoze postawili ci obcy ludzie z forum? wiekszosc tutaj zdania nie umie poprawnie napisac, a ty wsrod nich szukasz porady? stuknij sie w lep!!!

Gość gykkykui88ki
w lep!!!------- łeb-jak juz cos. Czekam na !!! umowiona wizyte, nestety pani dr. bedzie dopero o 20 , probowalam dzwonic i zapytac co do tego czasu powinnam podac corce jednakze ma wyl tel. Dlatego tez pytam inne mamy , ktore juz przeszly "temat" biegunki u swoich dzieci i moga doradzic........Z dzieckiem nie jest źle i nie wyproznia sie co chwila dlatego tez nbie panikuje

Gość ty klamczucho!!!!
jak mozesz miec umowiona wizyte skoro nie mozesz sie dodzwonic do lekarza? KLAMCZUCHA!

Gość ewcia krewcia
Matko, autorka pisze że jest umówiona ale nie może dodzwonić się poraz kolejny żeby zapytać co do tego czasu ma robić. gggggggggggggggglki ----> Przyganiał kocioł garnkowi;D, wstyd żeby innym wypominać braki ortografii ty kapuściany łbie;)

Gość ewcia krewcia
Można podać gotowana marchewkę (zatwardza stolce) natomiast nie podawaj narazie owoców takich jak jabłko i warzyw jak surowa marchew

gggggggggggggggglki JESTES TAKA GŁUPIA I TĘPA ZE NIE WIESZ CO ZROBIC Z TAKĄ REAKCJA DZIECKA TO POWODZENIA W WYCHOWYWANIU gykkykui88ki luźniejsze kupy to normalka przy ząbkwoaniu,mój syn mial luźniejsze stolce przez 3 tygodnie,ale mu wychodzą hurtowo :3-4 zęby za jednym razem. Zadbaj o to by więcej piła,jak kupa nie jest zbyt wodnista i nie ma śluzu to bez obaw,ale ja bym radzila podać nifuroksazyt-moze dlatego ze u nas zawsze szybko pomagał,bo po co mala ma się męczyć,tyłek tez boli od częstego wypróżniania się ;) czasami przy podwyzszonej temperaturze kupa jest luźniejsza. Nie wiem ile córa robiła wcześniej kup ale jeśli doszla np. 1 wiecej to po prostu olej to ;) ew mozesz ja nawodnic podając orsalit

lacidofil w kapsułkach tez mozna podawac ( u takiego malucha 0,5 kapsułki,ale tylko przy normalnej biegunce-wodnistej ew ze śluzem :)

kiedy mój synek (4 m) miał biegunkę to zalecono nam podawanie Orsalit - to zapobiega odwodnieniu, a na biegunkę Lacidofil

wiktorieczka lacidofil jest na osłonę jelit przy biegunce i nie jest to srodkiem zwalczającym biegunkę ;) a orsalit dzieciom smakuje,mojemu bananowy zawsze smakowal,ale i tak mieszalam z herbata :)

Gość ciumackaa
1.kleik ryzowy 2.glukoza (cukier przegotowany) 3. hipp ors do nabycia w aptakch po kupce odpowiednia ilosc kleiczku hipp/ 4. duzo pic wody.

Gość uśmiechnij się:)
Stuknij się w łep pisze osoba, która krytykuje polszczyznę na forum:D:D:D Leżę!!!!!!!!!