Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co byscie zrobili ??..

Przeprowadzka do Hiszpanii...?

Polecane posty

Mam mozliwosc pracy na hiszpanskej uczelni. 4-letni kontrakt. Uczelnia w nieduzym miescie na poludniu kraju, sredniej renomy. Jechac?

Gość i co...
KRYZYS W HISZPANI JAK DIABLI

Gość oczywiscie ze tak
oczywiscie ze tak

Gość oczywiscie ze jechac
powodzenia, suepr okazja

niby kryzys, ale ja mam prace zepewniona, nie bede bezdomna i bezrobotna... praca na uczelni + robienie doktoratu. jezyk podszkole, zaczelam sie go uczyc jakies pol roku temu, a teraz 'z nieba; mi slynela ta okazja - zupelnie przypadkowo i bez moich staran...

choc to nie ta renoma, co by np. w Niemczech :( Czy hiszpania kojarzy sie z nauka, kariera..?chyba nie..

Gość bhbhj
ale naprawde bierzesz pod uwage zdanie ludzi z kafe?? Chyba sobie zartujesz. To ty wiesz czy taki wyjazd to cos, z czego chcialabys skorzystac:O

Gość bhbhj
choc to nie ta renoma, co by np. w Niemczech zyjesz jakimis stereotypami. jesli ktos jest dobry w tym co robi, to nie ma znaczenia czy zrobi doktorat w niemczech czy hiszpani, wazne, ze w zachodniej europie, bo niestety wschodnia jest jeszcze dyskryminowana

Gość zimna krew a zew
hiszpania jest piekna na wakacje i to znane miejscowosci i kurorty, miasteczka to bieda i syf, na oselkach popierdaczaja jeszcze jak w polsce furmanki

to waska dziedzina, mam tam oferte pracy, bo sie do tego nadaje, znam na tym, mam swietnie wyniki i osiagniecia i mnie chca........ mimo,ze jestem 'obca' ;)

to miasteczko to znane jest ;) i nie takie upadle i biedne z tego co sie orientowalam,ale przyznaje-jade odwiedzic dopiero za papre tyg....

Gość ile płaca?.
?

1500 e/mc

nie, nie, na uczelni, żadne takie ;)

dzieki,,, :)

Gość gość
Moim zdaniem to bardzo fajna propozycja

Gość KarolinaWW
Jestem podobnego zdania. Sporo dostałaś taką propozycje to ja nawet bym sie nie zastanawiała. Może okazać sie że bardzo na tym zyskasz, a przeprowadzka wcale nie jest aż taka straszna. Ja słyszałam że ta firma http://jupiter-przeprowadzki.pl/przeprowadzki-hiszpania pomaga przy takich przeprowadzkach. Może będą w stanie pomóc Ci podczas przewożenia wszystkich Twoich rzeczy.

Gość gość
jedz ..... to super okazja :D

Gość gość
Ludzie kobieta już wróciła a wy jej doradzacie , szczególnie ta firma co ją chce przeprowadzać , zobaczcie na datę tematu tłumoki .

Gość gość
Jedź! Ja nie żaluje przeprowadzki do Hispzanii. Fakt , że logistycznie to był problem ale od czego są firmy typu logiusexpress. Poza tym w Polsce zmienia się na złe. Trzeba uciekać póki można.

Gość gość
Nie jedź, każdy kto miał intensywniejszy kontakt z Hiszpanami powie ci, że coś z nimi nie tak. Jak nie psychole, to złodzieje. Na dodatek tchórze i kłamcy. Złapiesz go za rękę a on ci powie, że to nie jego. No i kompleksy. Jak zobaczą, że jestes w czyms lepsza, to zrobią wszystko by sciagnać cie w dół albo chociaż przykrosć sprawić. Jedynie co to PR maja dobry, że tacy przyjazni i radośni są. G****o prawda.

Gość gość
Na Podkarpaciu jest dobry przewoźnik, który akurat jeździ do Hiszpanii i Francji (główne trasy). To www.transporthiszpania.com Mam do nich kontakt jeszcze z lat 1999. Na przestrzeni lat bardzo, a to bardzo poprawili jakość. Komfort przejazdu powiedziałbym maksymalny i pełne dopasowanie do klienta, jeżeli chodzi o bagaż, czy odbiór.

Gość EmiliaWerke89
Ja bym jechała, o ile nie musiałabym tym samym porzucić męża na 4 lata :) Ale jeśli nic Cię tu nie trzyma lub ktoś Ci bliski może jechać z Tobą, to jedź śmiało. Ja sama wyjechałam do Hiszpanii, najpierw była to praca wakacyjna, na tych wakacjach poznałam chłopaka, też Polaka i wpadliśmy sobie w oko. Postanowiliśmy zostać i teraz razem prowadzimy restaurację. Ciągle zmienialiśmy pracę więc stwierdziliśmy, że spróbujemy z własnym biznesem, a jak nie wypadli to wracamy. Udało się, również dzięki specjalistom od spraw formalnych uwinęliśmy się ze wszystkim w miarę sprawnie. Dla tych którzy myślą o życiu tam i swojej firmie polecam zajrzeć na http://biuroksiegowewhiszpanii.pl/%EF%BB%BFzalozenie-dzialalnosci-w-hiszpanii/ . Ty masz zapewnioną pracę, więc decyzja troszkę jest łatwiejsza :)