Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiwiwiwiwi

zapomniałam tabletki, trochę się boję

Polecane posty

Gość kiwiwiwiwi

hej, właśnie zauważyłam, że zapomniałam wziać jednej tabletki anty dopiero co miałam 7dniową przerwę, w czwartek wzięłam pierwszą tabletke po przerwie, a potem zapomniałam albo w piątek albo w sobotę, nie wiem... ostatni stosunek miałam tydzien temu w sobotę i nie do końca więc sie nie martwie nim, ale dziś też zaczeliśmy sie kochać, trwało to może 2 minuty i spojrzałam kątem oka na szafkę nocną gdzie leżały tabsy i uświadomiłam sobie, że jednej nie wziełam, od razu przerwalismy... przeczytałam ulotke, wiem, ze powinnam przyjąć zapomnianą tabletke jak najszybciej (juz to zrobiłam) i 7 dni stosować dodatkowo gumke, ale boje sie, że "coś z tego będzie" nigdy wcześniej nie zdarzyło mi sie zapomnieć i bardzo sie denerwuje... poradźcie mi coś

Gość malinowa piwonia
ja tez zapomniałam i to nie raz jednej tabletki i nic się nie stało, po prostu nie panikuj i zastosuj sie do zaleceń w ulotce dołaczonej do tabletek, pozdr

Gość kiwiwiwiwi
no ok, zastosowałam sie do ulotki, wziełam od razu zapomnianą tabletke ale, nie wiem czy w związku z tym, że dziś był stosunek (a zapomniałam tabl przedwczoraj lub wczoraj) to czy powinnam iść do ginekologa się poradzić? jakaś antykoncepcja po czy coś? sama nie wiem, dzis jak to robilismy to ja sie zorientowałam, ze nie wziełam jednego tabsa i od razu przerwalismy, także to trwało może z 2 minuty max, nie było wytrysku ani nic ...

Gość kiwiwiwiwi
juz postanowiłam, ze ide jutro do lekarza, ale powiedzcie, jest szansa na ciążę wg was?

Gość vSVB
do lekarza? a po co? chyba nie myślisz, ze jutro ci powie czy jesteś w ciąży, czy nie

Ciąży z tego nie będzie, nie panikuj. Ochrona tylko MOŻE być zmniejszona, a w dodatku nie było wytrysku, więc szansa na ciążę jest taka sama jak przy normalnym przyjmowaniu tabletek.

Gość kiwiwiwiwi
do lekarza chce iść żeby sie dowiedzieć czy wg niego trzeba przyjąć tabletke po, poza tym pomyślałam, ze może jakby zrobił usg to by zobaczył czy pękł pęcherzyk i była owulacja czy nie... no a jeszcze poza tym, skoro sie na tym dobrze zna to moze by mnie uspokoił... bo kurcze, zapomniałam już drugiej w kolejności albo trzeciej tabletki po przerwie i to mnie niepokoi

Gość kiwiwiwiwi
aha no i w ulotce napisano, że jesli był stosunek 7 dni wstecz od zapomnienia to zaleca sie kontakt z lekarzem, a ja zanim sie zorientowałam, ze zapomniałam to jeszcze własnie był stosunek

Gość kiwiwiwiwi
up