Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna Nivea

JAKI KREM NA NIERÓWNĄ POWIERZCHNIĘ SKÓRY - zaskórniki, pory.

Polecane posty

Gość Panna Nivea

Mam problem z cerą a w zasadzie z jej fakturą. Mam sporo zaskórników i rozszerzonych porów. Potrzebuję kremu, który wygładzi mi twarz, bez podrażniania, gdyż mam cerę wrażliwą. Używam peelingów, ale to nie pomaga. Co polecacie?

Gość popierdolonamarzycielka
bandi tez jest ok;) pamiętaj o wysokim SPF

Gość Panna Nivea
Acne-derm mam, nie używam teraz, bo lubię się opalać. natomiast Bandi, może być ciekawą alternatywą, szczególnie, że kwas migdałowy na słońce jest bezpieczny.

Gość popierdolonamarzycielka
nie opalaj twarzy bo to prowadzi do przebarwień, nawet bez kwasów i przyspieszasz starzenie skóry.

Gość Panna Nivea
Wszystko zależy, jak dbasz o skórę. Moja jest dobrze nawilżona, jeszcze nigdy nie miałam przebarwień i nie opalam jej intensywnie.

Gość żyrafa w motyle
żaden krem nie usunie zaskórników i nie zwęzi porów,tu są potrzebne bardziej radykalne działania proponowałabym mikrodermabrazję,nie jest to zabieg tani,ale za to przyjemny i przynosi efekty-widzę po swojej skórze-chociaż ja raczej walczę z małymi zmarszczkami i ogólnie chodzi mi o odświeżenie skóry mój syn ma problemy z cerą,osiągnięciem jest to,że stosuje preparaty do mycia i smarowania z apteki,ale za nic nie chce słyszec o kosmetyczce,oczywiscie na etykiecie są wypisane cuda,ale zaskórniki jak były-tak są

Gość Panna Nivea
Przeszłam 3 zabiegi, na zaskórniki nie pomogło.

Gość żyrafa w motyle
a próbowałaś 'normalnego' tj.manualnego oczyszczania skóry? miałam raz,kiedy jeszcze nie było mikrodermabrazji,a plasterki były mało efektywne-skóra mi się bardzo łuszczyła (musiałam na drugi dzien kupić maseczkę nawilżającą,ale była oczyszczona,z tym,że to było z 10 lat temu,teraz moze robią to nieco inaczej bez masakrowania ;-) ) i co mówiła kosmetyczka gdy mikrodermabrazja nie przyniosła spodziewanego efektu? (ja jak biorę serię to mam 5 zabiegów)

Gość Panna Nivea
Na manualne oczyszczanie się nie zdecyduję. Widziałam koleżankę po nim, była w gorszym stanie, niż przed! Mikro pomogła mi na blizny po trądziku, bo takie było założenie, ale na zaskórniki nie.