Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ta21

Czy od wymuszania wymiotów można zakłócić cykl miesiączkowy??? Ważne!!!

Polecane posty

Gość Ta21

To bardzo ważne, od jakiś 3 tygodni, może 4 odchudzam się i niestety, ale wymuszam wymioty jak tyko coś wezmę do ust, czyli dziennie po mniej więcej 3 razy, bo niestety nie mam silnej woli i coś zjem, np. jogurt i odruchowo to zwracam. Mam 14 lat i już od roku mam miesiączki, zauważyłam, że się uregularniają, niestety teraz miałam dostać i niestety nie dostałam. Jakieś 4 dni temu myślałam, że już mi się zaczął, bo zauważyłam plamienie na majtkach, bardzo niewielkie, prawie niezauważalne, następnego dnia już nie było śladu, zaś jeszcze następnego dnia zauważyłam trochę więcej krwi niż 2 dni wcześniej, dzień później znowu nic nie było. Dodam, że zawsze mnie wszystko boli, a teraz nic a nic, ani plecy ani brzuch. Powinnam dostać okres już 1,5 tygodnia temu. Czy to może być spowodowane moim wymuszaniem?!?! Pomocy!

wybrałaś jeden z najgorszych sposobów odchudzania... poza tym zbyt drastyczny spadek wagi zakłóca miesiączkę.

Gość jhgfgdtdfsr
jesteś na świetnej drodze do bulimii, idz do lekarza

Gość .....!!!!
oczywiście że może! przestań prowokować wymioty póki nie jest za późno! a jak sama nie dasz rady pogadaj z mamą.

Gość dfsdfsdf
good morning bulimia, akurat okres to najmniejszy pikus, ale serce, miesnie, zeby. oj dziewczyno czyu ty wiesz ze od tego sie umiera??? ja o malo sie nie przekrecilam, na leczenie mojego zdemolowanego ciazla i organizmu wydalam majatek, tego chcesz?

Gość Ta21
Wiem, że to szkodzi i że można umrzeć, jestem świadoma, ale jak schudnę to przestanę. Ale to na jak długo może zakłócić i jak? Moja mama się może zorientować, bo ona akurat dba o moje regularne miesiączki, tzn. wie kiedy mam itp.

Gość dfsdfsdf
jak schudniesz to nie przesrtaniesz, zakladasz sie ze mna??? to typowe powiedzenie uzaleznionego: mam kontrole, moge przestac i przestane kiedy tylko bede chciala....niestety ale tak nie jest, tuvpotrzebny jest sycholog w trybie natycmiastowym . i lepiej zeby mama zauwazyla ze cos jest nie tak, lepiej dla ciebie

Gość .....!!!!
dziewczyno moja znajoma też tak robiła. rodzice wydali kupę kasy żeby ją wyleczyć. i musiała ważyć odpowiednio do swojego wzrostu i wieku żeby miesiączka wróciła. droga jest długa i męcząca. inna miała anoreksję wakacje spędzała w zakładzie psychiatrycznym pod ścisłym nadzorem. chcesz tego? mam nadzieję że Twoja mama szybko się zorientuje i Ci pomoże. masz już wszelkie objawy bulimii i uwierz mi sama z siebie nie przestaniesz.

Gość Ta21
Ja mam jeszcze wszystko pod kontrolą, jak będę chciała to przestanę, bo potrafię. Ja chcę schudnąć!!! Za wszelką cenę! Jednak tym okresem się przejęłam na prawdę, bo jak te zaburzenia mojego cyklu potrwają za długo grozi mi bezpłodność - tak mi powiedział ktoś, czy to prawda?!?!

Gość .....!!!!
tak to prawda. przestań się odchudzać.

Gość Ta21
A co ja mam zrobić żeby wróciło do normy? :( (Nie mówię tutaj o przestaniu wymuszania)

Gość .....!!!!
każda anorektyczka, bulimiczka czy narkoman alkoholik tak mówi. to podstępna choroba.

Gość Ta21
Ale co mam zrobić żeby to wróciło do normy?!?!

Gość Natsuki
Piękne będziesz mieć ząbki jak dorośniesz, kwas żołądkowy świetnie na nie działa :)