Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DietkaDietkaDietka23

Czy taka dieta może być skuteczna???

Polecane posty

Witam, moja znajoma jakiś czas temu sporo schudła zapytałam się jej jak jej udało się to zrobić a ona powiedziała że przez jakiś miesiąc jadła normalne pierwsze i drugie śniadanie a do końca dnia tak godz.12 piła tylko maślanki albo kefiry jak miała ochotę na słodkie to piła szklaneczkę maślanki np truskawkowej i tak na pierwsze śniadanie jadła np mleko i musli a na drugi grahamkę z wędliną i warzywkami. ciekawa jestem czy rzeczywiście tak można schudnąć i jak potem, z jo-jo. Powiedziala jeszcze ze jak na początku diety musiała zjeść porządną michę musli i całą bułkę na drugie śn tak już w połowie wystarczała jej mała porcja platków i pół bułeczki. Co o tym myślicie???ja bym spróbowała:)P

schudła jakies 8 kg w miesiąc choć na moje oko troszkę więcej a do tego 3 razy w tygodniu jeżdziła rowerem jakieś 45 minut ciekawe czy to możliwe???

wiesz ona była tak w miarę nie wiem dokładnie ile wazyła ale ja waże 75kg przy 164cm wzrostu i nie wiem czy taka dieta jest tez dla mnie???chciałabym schudnąć jakies 15kg

Gość nie chce mi sie tego czytac
wszystko zalezy jakie masz nawyki, co lubisz. ja np. nie znosze tych diet "rozsądnych" 1000, 1200, 1500kcal - chodze głodna a efektow nie ma. za to na amerykanskiej chudne szybciej i chociaz jem kolo 600-700kcal, to jestem tak samo glodna jak przy 1200, a efekty sa. wszystko zalezy, co kto lubi. Nie polecam jednak tej powyzszej diety, bo uwazam ze jest za malo urozmaicona. musisz tez brac pod uwage twoj tryb zycia i przyzywaczejnia. diet jest do wyboru do koloru

a czy ta amerykańska to z serkami i z winkiem wieczorem???

tak. własnie ta, przekonało mnie głównie wino :D i sama sie dziwie, bylam strasznym żarłokiem, jadłam wiecej niż mój facet a teraz nawet nie jestem głodna (pierwsze 2 dni tylko bylam). I są wymierne efekty. Bardzo łatwo utrzymać tą dietę, bo jak jesteś głodna, to myslisz: dobra, za 2h nastepny posilek i jakoś ciagniesz bez problemów. a obiad miesci mi sie na najmniejszym talerzyku i nieraz nie moge go dojeść! a jadlam wiecej niz moj facet. jeśli masz słabość do czegoś - nie problem, wytrzymaj 5 dni, potem sa te 2dni, co mozna jesc wszystko, byle nie wiecej jak 1000kcal. czyli np. 2 tabliczki czekolady :D i potem znow 5 dni diety i tak w kolko, az sie uda. ja dopiero zaczynam, dzis mam 5-ty dzien, prawie bezbolesnie schudłam 2,2kg, a wczesniej potrzebowalam sie przez miesiac ograniczac po trochu, żeby do tego dojsc. ale w moim przypadku ograniczanie sie po trochu powoduje jeszcze wiekszy głod. a tutaj - nie, bo żołądek sie kurczy. poza tym ta dieta ma rzeczy o niskim IG, przez to apetyt jest mniejszy (zmienia sie sposób metabolizmu). PS jak jestes leniwa mozesz zastosowac diete oparta na samym tylko Indeksie glikemicznym, tzn jesc ile chcesz, byle rzeczy o najnizszym IG. Moja kolezanka tak schudl;a chyba ze 1-2kg w miesiac, ale bez wyrzeczen (akurat te pysznosci o wysokim IG nie byly jej przysmakami)

to tak jak ja :)jem więcej jak mój mąz np on zje 3 kawalki pizzy a ja 5 i jeszcze bym zjadła:)ale wina nie lubię kocham zimne piwo ale spróbuję twojej diety i dziś kupuję wytrawne winko i wstawiam je do lodówki żeby było zimniutkie:)dziękuję za poradę

a czy ta dieta amerykańska jest zdrowa???jak dlugo mozna ja bezpiecznie stosować???

oj tylko nie piwo!!! piwo przyspiesza uwalnianie zjedzonych cukrów w efekcie robimy sie zaraz głodni!! natomiast wytrawne winko - zupelnie odwrotnie. Jesli ci nie smakuje, mysle, że mozesz sprobowac polwytrawnego na poczatek. ja, zanim zaczelam sie odchudzac zjadalam w ciagu dnia: na sniadanie kilka kanapek, slodka kawa, soki itp, na drugie sniadanie to samo, plus slodycze słodycze, na obiad wielka orcja miecha raczej tlustego (kocham wieprzowine, zeberka, karkowke, boczek itp), na deser KONIECZNIE ogromna porcja lodów., tez troche słodyczy, na kolacje juz raczej cos niewielkiego, np. 2 bulki z czyms kalorycznym :P a teraz mam jadłospis wg troche zmodyfikowanej diety amerykanskiej (bo tam 1 posilek jest o 10, a ja jestem glodna rano, bo wstaje o 7 i wieczorem raczej mniej mnie kusi jedzenie wiec u mnie to wyglada tak: 7-7.30 50g serka topionego i kawa ze slodzikiem (3 plasterki hochlanda) 10 twarozek 150g (on mial byc po obiedzie, ale ja wieczorem nie mam juz sily na niego wiec przenioslam go na rano) 12.30 jablko 15 obiad - 200g chudego miesa + warzywa, zdarza mi sie zjesc mniej, ale troche tlustszego, np. smazonego, a nie gotowanego 17.30 jajko (przeniesione z rana zamiast twarozku) 20 winoooo :-) naprawde, pierwsze dwa dni byly ciezkie ale i tak chyba lzejsze niz na diecie MŻ (wiem, to dziwne) a teraz nawet zjadam mniej niz zaklada dieta... bo nie moge wcisnąc ;-) ) niby sie chudnie 1kg dziennie, ale to chyba trzeba startowac z wysokiej wagi poczatkowej - mi wychodzi0,5-0,6kg/dzien i jest ok

moim zdaniem jest zdrowa, bo dostarczasz wszystkie potrzebne skladniki (weglowodany rano - jablko, bialka , tluszcze tez, witaminy i blonnik mamy w warzywkach) jakby ktos tak robil przez miesiac to moglobny byc zle, ja planuje 2 tygodnie, potem moze jeszcze góra 1.

kalorycznie to wychodzi kolo 800kcal, ale tu chodzi o jakosc (duzo bialka, minimum weglowodanów!!!) a nie o ilosc

Gość h e j k a ja robiłam podobnie
jak koleżanka autorki tzn jadłam na śniadanie albo musi z mlekiem ,albo małą bułkę z wędlina albo jajecznicę z jednego jajka z pomidorem a potem do końca dnia mleko0,5 albo kefir czy jogurt light przez dwa tygodnie udało mi się schudnąć 5kg a zrobiłam tak bo bardzo lubię mleko i jego przetwory. ja wychodziłam z wagą 80kg przy172cm trochę jeszcze schudnąć bym chciała ale te 5kg to był taki przymus które musiałam zrzucić jak byłam głodna wieczorem to jadłam jedego suchara

Gość bbbbbbbm
Może być taka dietka skuteczna, pod warunkiem, że będziesz jej przestrzegała zawsze wówczas nie powrócisz do poprzedniej wagi. Ponadto powinnaś zastosować aktywność fizyczna w odpowiedniej dawce. Jeśli to nie pomoże, to wówczas możesz spróbować zastosować suplementy diety, albo jakieś tabletki na odchudzanie. Pamiętaj tylko, że tego typu preparaty na odchudzanie mogą wspomóc procesy odchudzające. Możesz zdecydować się na przyjmowanie takich, które hamują napady głodu (na przykład tabletki z zawartością Hoodii), albo wybrać tak zwane fat -burnery. Więcej informacji na temat tabletek wspomagających procesy odchudzania znajdziesz na http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2010/09/27/tabletki-dla-smuklej-figury/

Gość MoortadelA
moim zdaniem niewiele na niejschudniesz,napewno jedno śniadanie a nie dwa i do tego góra 500ml maslanki lub kefiru plus cwiczenia

Gość lizbona19833
dieta kefirowa-poczytaj sobie autorko jak lubisz kefiry to spróbuj ja co piątek robie sobie dzien kefirowy i czuje się po nim cudownie lekko na cały tydzień na kefirach by się nie odważyła ale jeden dzień w tygodniu jest ok:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4338182

Gość lizbona19833
dodam że mnie na diecie 1000kcal udało sie zrzucić 10kg w trzy miesiąca wiadomo sporo ćwiczyłam teraz staram się jesc rozsadnie słodycze tylko raz w tyg i jest to np mały kawałek ciasta czy gałka lodów ale ten dzień kefirowy robie cały czas już mi to weszło w krew:)

po co się tak katować ja odchudzałam się dwa lata temu przez gancarska dali mi tam pierońską dietę wprawdzie pomogło ale teraz trochę przytyłam i od tygodnia jem z taka nowa firma maja promcje na całodzienne zestawy i przynajmniej nie jestem głodna a faktycznie po 6 dniach 1 kg mniej wg. wagi elektronicznej ( a jak wiadomo nie jest ona przyjazna) polecam warto sprobowac bo jest to wygodne www.credodieta.pl

ja tez korzystam z tej diety maja kilka adresów, na mnie to działa jestem wyluzowana jest to bardzo wygodne

tak ale przynajmniej nie muszę nic przygotowywać i jak nie skusze sie na zakupy w sklepie to jest ok wszystko jest świeże i dobrane w odpowiednich ilosciach przede wszystkim wygoda