Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwielkanadzieja

czy jednodniowy ból jajnika może być wczesnym objawem ciąży?

Polecane posty

Gość zwielkanadzieja

Witam czy któraś z was jako jednym z bardzo wczesnych objawów ciąży miała ból jajnika? Wczoraj przez kilka godzin miałam bardzo silne bóle lewego jajnika, z którego miałam owulację, to był dopiero 20 dc, 15 dc miałam stwierdzoną owulację przez gina i wszystko było ok Czy to może być wczesny zwiastun, że się udało? Dzisiaj jest 21 dc i nic już mi nie dolega.

Gość anikaaasdf
ból jaknika może byc zaróno objawem wczesnej ciazy ale tez zblizajacego się @

Gość heh mam ten sam dylemat
owulacja była 1 czerwca, a dziś boli mnie jajnik i też się zastanawiam czy to może oznaka ciąży;) zobaczymy co będzie jutro;)

Gość zwielkanadzieja
Capricornus i heh mam ten sam dylemat - :) a Wy też starające się? anikaaasdf - to pozostaje tylko czekać, a się nie nakręcać

Gość nero5478
witam powiedzcie jaki to byl bol??? lekki?? mnie wczoraj bolaly jajniki al byl to tal ostry bol ze nie moglam chodzic wogole

Gość nero5478
ja dodam ze nie staram sie narazie o dzidzie bo mam juz dwojke maluchow...moja sytuacja jest dosyc dziwna bo ostatnia miesiaczka spozniala mi sie ponad tydzien(bylo to 2 tygodnie temu) robilam dwa testy w czasie spodziewanej miesiaczki wyszly negatywnie po 2 dniacg dostalam okresu a teraz ostre bole jajnikow, czasami ochote wymiotowac i dziwnie kreci mi sie w glowie( moj maz mowi ze tez ma takie zawroty, moze t cos z powietrza) nie wiem co myslec w tej sytuacji

Może masz zapalenie przydatków. Ja wczoraj podłapałam jakiegoś wirusa i ciągle mnie mdliło. Połowa panikar wkręcałaby sobie, że to kolejny objaw ciąży ;)

Gość Poniedziałkowa N
Ojej! A skąd ty wiesz, z którego jajnika mialaś owulację? Nie przesadzasz? Pewnie może być to oznaka ciąży, ale równie dobrze może to być cokolwiek.

Gość nero5478
no wlasnie te mysle ze to jakis wirus no ze ak pomyslec logicznie to testy robilam, okres mialam ....ajjjj kobity to sie tak glupioo namysla a potem buba....A PYTANKO MAM TAKIE mialas rowniez takie zawroty glowy???? ciekawa jestem co to

Gość zwielkanadzieja
nero5478 - a może masz ból około owulacyjne, ja mam je dopiero od 2 cykli i wcześniej nigdy, ale odkąd zaczęłam starania pojawiają się mi już wszystkie objawy :) jakie mogą być i w czasie ciąży i normalnego cyklu, których wcześniej nie miałam czym jestem starsza to moje cykle są inne, hormony mi szaleją od tego cyklu to mam nabrzmiałe i bolące piersi już od 14 dni, a termin okresu mam za 6 dni ten jajnik mnie bolał tak jak gdyby mi ktoś na sekundę bardzo mocno ścisnął i tak co 10 min, 20 min przez kilka godzin dzisiaj schodzę na ziemie i przestaje się nakręcać bo zaczynają mi się typowe przed okresowe objawy, wygląda na to, że okres będę miała kilka dni wcześniej

a ja się właśnie staram pierwszy cykl;)

u mnie trochę więcej czasu do planowej @, bo jeszcze 9 dni

Gość nero5478
zwielkanadzieja: moze i masz racje bo ja nigdy takich bulow nie milam ale byy tak silne ze az sie wystraszylam...jestem 7 miesiecy po porodzie to moze mi te hormony jakas burze przechodza...ja mialam zawsze takie lekkie bole jajnkow na pare dni przed okresem

Gość nero5478
Capricornus:: masz racje nie ma sie co nakrecac....pozyjemy zobazymy

Gość mimomomo
bol jajnika moze tez oznaczac ze masz torbiela...ale skoro bylas u ginekologa to wczesniej by ci to wykrył jesli robil ci usg dopochwowe... ja mam torbiela czasami bol jest lekki czasami nie moge sie wyprostowac...

Gość nero5478
torbil??? a czy oprocz bolu jajnikow sa jakies inne tego objawy?????

Gość zwielkanadzieja
Poniedziałkowa N - wiem z którego była bo byłam u gina nero5478 - może najlepiej idź do gina, takich objawów nie można ignorować

Gość zwielkanadzieja
mimomomo - torbiel wykluczam skoro byłam kilka dni wcześniej przebadana, poczekam zobaczę :) , nie mogę się nakręcać

zwielkanadzieja---------> to byłaby Twoja pierwsza ciąża?

Gość nero5478
macie racje trzeba do gina....

Gość mimomomo
skoro maialyscie usg dopochwowe to nie ma obaw ze to torbiel. tylko upewnijcie sie ze zrobil wam usg nie tylko pochwy macicy ale rowniez jajnikow bo ja o to wlasnie lekarza poprosilam no i wyszlo ze torbiel... I taka uwaga co lekarz to inne zdanie ale moj powiedzial ze dopuki tego niewylecze to nie moge zajsc w ciaze. Nadmienił ze dzieci z roznymi chorobami czy wadami nie rodza sie bez przyczyny, powod jest zawsze tylko kobiety decyduja sie na dziecko i nie wiedza czy sa do tego w pelni zdole na szczescie medycyna w tych latach ma wysoki zakres wiec jesli mamy taka mozliwosc to kobietki badajmy sie przeciez chcemy by nasza pociecha byla zdrowa

Gość mimomomo
inne objawy torbiela procz bolu jajnika juz podaje: ja przy glebszej pozycji podczas seksu odczuwałam ucisk ii bol czasami mozliwy czasami nie do zniesienia ze trzeba bylo przerwac zaburzenia cyklu miesiączkowego krwawienia poza terminem miesiączki( u mnie tego nie bylo) bóle podbrzusza stres omdlenia bóle głowy odczuwalne bóle jajnika na którym znajduje się torbiel mdłości oraz wymioty (rzadko, lecz zależy to od organizmu kTROSZECZKE PODOBNE DO OBJAWOW CIAZY!!!!!!!!!!!

Gość zwielkanadzieja
heh mam taki sam dylemat - jakby się udało to tak mimomomo - :) ja mogę się starać na pewno jest ok, bo przy badaniu zabolał mnie też jajnik, więc przy okazji zrobił usg ale gin wytłumaczył, że akurat w tym dniu mam owulację

Gość DO mimomomo
gdyby było tak jak mówi Twój lekarz, to z całym szacunkiem do niego, ale wcale nie rodziłyby się dzieci chore, z zespołami genetycznymi czy aberracjami chromosomowymi

Gość zwielkanadzieja
mimomomo - ale czy torbiel może pojawić się w ciągu kilku dni?

w takim razie po czasie pewnie będziesz już wiedziała co było faktycznie oznaką ciąży, a co nie;) a kiedy zamierzasz testować?

witam, nie doczytałam tematu do końca, ale powiem wam że nigdy w życiu nie miałam kłucia jajników, a jak staraliśmy się o dzidzię, to od połowy cyklu po owulacji miałam codziennie ale takie nie skoordynowane tu nagle zakuł, za chwilę drugi i tak na przemian kilka dni, więc jest duża szansa, że mogło się udać, ale też dowiedziałam się po poronieniu że 80% ciąż ulega poronieniu zanim się jeszcze dowiesz może to jest smutne ale lepiej nie doszukiwać się objawów bo potem jest rozczarowanie