Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nefretete0486

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Witam! Kochałam się 27dc, bez zabezpieczenia, stosunek przerywany. Cykle mam nieregularne ( w zeszłym roku dochodziło do 3 miesiecy) potem znów cykl 30dniowy itd...Dodam, że miałam już problemy z prolaktyną oraz zaburzenia innych hormonów...mam trądzik w okolicy lini żuchwy i szyi, nadmierne owłosienie...Okresy raczej skąpe...Robiłam test w 48 dc, negatywny. Od kilku dni powiększone piersi, jednak zawsze przed okresem cierpię z powodu piersi. Brak śluzu...od czasu do czasu w ostatnich dniach pojawił się śluz rozciągliwy. Czy możliwa jest ciąża?

Oczywiście, że ciąża jest możliwa. :classic_cool: Lekarz nic nie zaradził na te nieregularne cykle?

Po 21 dniach powinien być już wiarygodny. Chodziło mi raczej o to czy lekarz zdiagnozował jaka jest przyczyny tak nieregularnych cykli. Miałaś robione badania w kierunku PCOS?

Mój ginekolog skierował mnie do endokrynologa-ginekologa, ten zlecil ponowne badania, usg oraz prolaktyny i innych hormonów....wtedy prolaktyna wyszła ok, a z kolei testosteron zawyżony, dał mi jedynie ten castagnus i stwierdził, ze sie wyreguluje...od tego czasu już sporo minelo, a ja raz mam w miare regularnie, potem rozstałam sie z chłopakiem, problemy w pracy i zaczeły sie przerwy :( Przed okresem ból piersi niedowytrzymania...gorące itd. Teraz od 40dc znów zaczełam brać castagnus i po 4 dniach piersi sie powiekszyly, ale nie bolą jak zawsze. Wystraszyłam się, że to może ciąża...ale nie wiem czy to takie proste w moim przypadku. Czy ten Castagnus mógł tak podziałać? :/

to czemu popuscilas szpary bez zabezpieczenia?

Nie wiem co to jest, bo to pewnie jakaś nazwa handlowa. Podejrzewam, że progesteron, który chyba mógł tak zadziałać. Kontroluj te hormony co jakiś czas :) Rozumiem, że USG wyszło w porządku?

Poczytałam o tym. :o Nie jestem lekarzem, ale z tego co jest napisane w ulotce to to jest raczej na zbyt częste cykle i plamienia śródcykliczne. Poza tym to jest ziołowe i dostępne bez recepty. :o Jakoś mnie nie przekonuje, że mogłoby to uregulować Twoje hormony. Spróbuj skonsultować się z innym lekarzem. :)

Castagnus to lek ziołowy, który ma obniżać prolaktynę i łagodzić objawy zespołu napięcia...więc to wszystko skomplikowane. USG miałam już dosyć dawno, ale wtedy wyszły jakieś liczne pęcherzyki na obwodzie oraz przestrzeń echujemna...

Najgorzej zawsze z tymi piersiami....tym razem łagodniej może ten castagnus to powoduje...ale powiększone piersi to również ciąża...wiec zaczełam sie obawiać

Nie wyszukuj sobie objawów ciąży, na wiele z nich jest jeszcze za wcześnie. Jeśli chcesz się upewnić zrób sobie test z krwi.

Ja od razu na drugi dzień zaczełam o tym myśleć i żyje w stresie...dodatkowo po stosunku czy nawet tylko po pettingu miałam kłucia w jajnikach...nie wiem, może to rzeczywiście PCOS?

Objawy takie jak nieregularne (rzadkie) miesiączki i nadmierne owłosienie mogłyby na to wskazywać. Nie wiem czy to jest objaw PCOS, ale ja też miałam trądzik w zasadzie głównie w okolicy szyji i żuchwy. Jednak PCOS diagnozuje się na podstawie badań hormonów oraz USG. Skoro ginekolog-endokrynolog, który jest specjalistą dla tego schorzenia tego nie stwierdził to może nie masz. :) Jednak ja bym na Twoim miejscu co jakiś czas kontrolowała poziom hormonów i robiła USG. :)

Wystarczy jakiś stresujący moment w życiu i już nie mam okresu na dłuższy czas :( więc pewnie ciężko by mi było zajść w ciążę...

Czy w ogóle juz w drugim tygodniu po stosunku mogą pojawiać się takie objawy jak powiększenie piersi, zatrzymanie wody w organizmie, trądzik?