Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemam..,.,

chrzest-prezent

Polecane posty

Gość niemam..,.,

Witam,mam dylemat poniewaz zostalam poproszona o bycie matka chrzestna,a nie wiem co ewentualnie ile sie teraz daje na chrzest jako prezent. Myslalam nad tym http://allegro.pl/srebrna-lyzeczka-na-chrzest-grawer-etui-gratis-01-i1632913435.html i do tego tabliczkę z grawerem i pieniadze. Moze mi ktos doradzic? Ile ewentualnie daje sie pieniedzy? Ile dac pieniedzy jezeli zdecydowalabym sie na ta lyzeczke? Dodam,ze jestem niepracującą studentka. Z gory dziekuje za odpowiedzi wnoszace cos do dyskusji

Hmmm, mi się raczej kojarzy jakiś łańcuszek z krzyżykiem, ale nie wiem jakie są ceny. :)

Gość re4t534
nie daje się nikomu krzyżyka:o

Gość re4t534
no najlepiej "Bozia" jako matka bedzie się dzieckiem opiekować, to żaden zabobon.

Gość niemam..,.,
Wydaje mi sie,ze wlasnie taka lyzeczka bedzie pamiatka na cale zycie. Graweruje sie na niej imie,date narodzin,wage i wzrost. Myslicie,ze to zly pomysl?

Data narodzin, waga i wzrost to raczej prezent odpowiedni w momencie narodzin dziecka. Chrzest jest zazwyczaj nieco później. Pamiątka to będzie, jeśli będziesz ważna w życiu tego dziecka przynajmniej do osiągnięcia przez niego dorosłego wieku. W przeciwnym wypadku to będzie "pierdół" do przetopienia. :)

oczywiście, ze zły, bo co to za pamątka? Widziałaś, żeby ktoś w domu trzymał takie rzeczy na widoku? Nie, bo one się kurzą w szufladach na zasadzie "pamiątka, więc nie wypada wyrzucić".

Gość niemam..,.,
To co proponujecie? Ile sie daje teraz pieniedzy?

Gość fhgrsxh
Mojemu synkowi chrzestna dala 500 zł i biblię dla dzieci, a chrzestny 300 zl i krzyzyk z lancuszkiem Apart

Gość Szczerze? A co to za pamiątka?
Imię swoje i datę urodzin sama pamiętam :P a informacje dotyczące wagi i długości ciała jakoś nigdy mnie nie interesowały. Nie mam pojęcia co może być dobrą pamiątką, ale łańcuszek+medalik brzmi logicznie

i własnie na tym polegaja pamiatki:P. kup łyżeczke i 300 zł .wystarczy. tak jak ktos napisał ,takie rzeczy gdzies sie tam kurza ,ale jak będzie miało dziecko 30-ści lat i sobie wyciagnie ,to takie sentymentalne . a tak co - włozysz w koperte kase i telegram i co . będzie czytac kartke z namiętnościa . bardzo fajna rzecz taka grawerowana łyżeczka ,moje dzieci takich nie dostały ,teraz sa juz duże i oprócz telegramów nie maja nic od chrztu.

Gość fhgrsxh
Wszystkie pieniądze, które Mały dostaje wpłacamy na konto, jak będzie starszy wtedy dostanie i bedzie mogl nimi dysponowac

Ja mam kartkę z podpisami moich chrzestnych. :) Częściej do niej zaglądam niżbym medytowała do srebrnej łyżeczki. :p

Gość najlepiej
kup kolczyki i do tego pieniadze,potem jak pojedziesz na roczek i zobaczysz dzidzie w kolczykach to bedziesz dumna :) u mnie sie to sprawdzilo :)

Roczne dziecko z przekłutymi uszami. :o :o :o :o :o :o :o :o :o Swoją drogą-chrzestna, która odwiedza dziecko raz do roku. :classic_cool: 🖐️

Gość niemam..,.,
Tylko,ze to chłopczyk,wiec kolczyki odpadaja.

Jak to odpadają? No przecież chłopcy teraz też okolczykowani, będzie wyglądał równie 'uroczo' jak roczna, okolczykowana dziewczynka :O Kup jeden i dodaj do kompletu pierwszą dziarę :P

"Roczne dziecko z przekłutymi uszami." Chyba widać trochę zacofana jesteś :) Teraz dzieciom przekłuwa się uszka w pierwszych tygodniach/miesiącach życia.

Gość niemam..,.,
Rowerek na chrzest?

Sama jesteś zacofana :O Niemowlęta kolczykowane są jedynie w środowiskach prymitywnych :O W kulturach wysoko rozwiniętych decyzję o kaleczeniu własnego ciała każdy powinien podjąć świadomie i samodzielnie