Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentka kultury

KULTUROZNAWSTWO - studia zaoczne!

Polecane posty

Od października będę studiowała ten kierunek chyba na prywatnej uczelni zaocznie. I mam pytanie! Tylko proszę oto by nie używac słów krytykie wobec tego kierunku tylko odpowiedziec na moje pytania. http://edu.info.pl/14128 - czy na tej stronie podane są wszystkie przedmioty jakie obowiązkują na tym kierunku? czy są jakieś inne przedmioty? jak wygląda nauka na takich studiach?

podnoszę :) I zadam kolejne pytania! Czy nauka na tych studiach jest ciężka czy lekka, wiele osób mówi że to bardzo fajny i ciekawy kierunek?

Gość yuasgdys
Nie wiem jak wyglada nauka na takim kierunku, bo szkoda mojego czasu na takie badziewie, do tego zaoczne i prywatne. Niezlym musisz byc glabem , ze idziesz na takie studia. Buahahahahaha Moze daj sobie wogole spokoj, nie kazdy musi miec studia.

Wiesz :) skończyłam w tym roku technikum usług fryzjerskich a na studia idę tylko dla papierka bo to by rozwijac swoje horyzonty myślowe!

Gość yuasgdys
Prowokacja, prawie sie nabralam.

Czemu zakładasz że to prowokacja? Czyli uważasz że nie mam prawa do tego żeby posiadać papierek magistra? jestem humanistką, nie radzę sobie z przedmiotami ścisłymi a na studia wybieram się tylko dla podniesienia własnej samooceny.

Gość yuasgdys
Szczerze to niewiele mnie to obchodzi. Mozesz sobie zrobic z papierkiem co ci sie podoba. Hobbystycznie to poszlabym sobie na archeologie (lubie historie), ale mialam troche oleju w glowie i skonczylam budownictwo na politechnikce (ze scislych przedmiotow tez jestem dobra). A pisze sobie teraz bo mi sie nudzi samej w domu.

ja też uważam, że studia humanistyczne to produkcja bezrobotnych, ale to nie powód by osoby o umysle ścisłym obrażały osoby które nie mają ambocji kończyć politechniki! Ty powyżej chyba jestes za bardzo zadufana w sobie

Gość yuasgdys
Moze i jestem troche zadufana, a co nie wolno. Ciezko pracowalam w czasie studiow i po tez, zeby sie wybic. Nie rozumiem po co ludzie ida na takie studia jak kulturoznastwo skoro po nich nie ma pracy.

Gość gtadsfg
W tych czasach liczą się znajomości ;) Są znajomości - jest praca ;) Jasne jak słońce ;)

Gość yuasgdys
Moze w Polsce tak, ale w innych krajach licza sie umiejetnosci bardziej niz znajomosci.

Szkoda, że na Waszych politechnikach nie ma czytania ze zrozumieniem :O "skończyłam w tym roku technikum usług fryzjerskich a na studia idę tylko dla papierka bo to by rozwijac swoje horyzonty myślowe!" Przecież to logiczne, że autorka będzie bezrobotna bo wiąże z tym kierunkiem przyszłość :classic_cool:

A wiesz czemu nie rozumiesz? Po pierwsze masz problemy z czytaniem (autorka bardzo jasno wyjaśniła), po drugie najwyraźniej zaniedbałaś pewne sfery takie jak chęć rozwoju i samodoskonalenia.

Gość Mówcie co chcecie,
ale krajem rządzą historycy, w telewizji występują ludzie po socjologii, filozofii i innych takich, więc nikt nie jest bez szans. :P Są nawet ludzie co wcale nie mają studiów, a robią karierę.

Gość yuasgdys
Kultura -za to ty jestes taka wszechstronna, ze do kazdego tematu sie wtracasz i zawsze siedzisz na Kafeterii, ty kobieto chyba nie masz zycia. Zadko tu zagladam, ale ty tu zawsze sie madrzysz. Lepiej wogole nie studiowac niz marnowac czas na kulturoznawstwie.

[Początek offtopu I widzisz zauważyłabym teraz pewien szkopulik lecz byłoby to uznane jako "mądrzenie się"(co owszem robię gdy ktoś mnie wkurzy). Zwracanie uwagi na banalne rzeczy które powinien znać gimnazjalista chyba ciężko nazwać popisywaniem się wiedzą? A lubię dokładność. Tak w ogóle dziękuję za troskę, lecz zbędna mi ona jest, tłumaczyć się nie będę z reszty, i tak zbyt miła jestem. Gdybym chciała ukrywałabym się pod orendżami, ale poglądów i tego ile czasu tu jestem się nie wstydzę. Koniec offtopu] Nie jestem wszechstronna tylko w przeciwieństwie do niektórych uznaje to, ze ktoś może być zafascynowany kulturoznawstwem, mimo, że ja mogę mieć to w poważaniu, i jestem w stanie zrozumieć, że chciałby rozwijać swoje zainteresowania. To chyba nie wymaga ani inteligencji, wiedzy itp. I też to jak martwicie się o autorkę i jej przyszłość jest po prostu wzruszające 🖐️

Gość kulturoznawsto ciężko o pracę
ale nawet po ścisłych studiach ciężko.