Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabrychaaa8

Astra czy Corsa??

Polecane posty

Gość gabrychaaa8

Chcę kupić auto które ma mi służyć ładne parę lat, zastanawiam się nad taką 2-3 letnią corsą albo astrą (ale coupe) Może głupie pytanie, ale które auto wg was szybciej się "zestarzeje" :P Bo astry są już nowe modele, corsy jeszcze nie ma ,ale pewnie niedługo będzie.. Może, które będzie ładniej się starzeć ? ;)

Gość ani to ani to
opel to zdecydowanie nie jest samochod na pare ladnych lat. Na pare ladnych lat to kupuje sie VW, Volvo, BMW lub jakiegos japonczyka. Chyba ze stac cie na nowy samochod. Ale nawet jesli nowy, to nie Opel na litosc Boga!!!!!!

Gość gabrychaaa8
Poważnie ? znajoma ma opla już chyba ponad 10 lat

Gość gabrychaaa8
a VW, volvo czy bmw żeby były w miarę nowe i nie klepane to za drogie jak na moją kieszeń ...

Gość ani to ani to
wlasnie o to chodzi, ze BMW, VW czy Volvo, nie musi byc w miare nowe. I nie kazde stare auto jest "klepane" a nawet jesli bylo, to niczemu to nie szkodzi. wiekszosc kierowcow ma za soba jakies stluczki po ktorych samochod trzeba bylo wyklepac. Nawet w tych nowych samochodach. O ile nie bylo powazniejszego wypadku, gdzie poszly slupki lub zawieszenie to nawet i 15 letnie auto z tych wymienionych, o ile ma silnik w dobrym stanie, bedzie lepsze od 3 letniego Opla.

Gość gabrychaaa8
ehh czyli po mojej radości.. :( a tak mi się te opelki podobają.. ale w sumie jak ma mi się za chwilę rozsypać..

Gość ani to ani to
nie musi sie od razu rozsypac, ale jesli masz kupowac uzywany samochod, to lepiej kupic nawet starszy ale solidnej marki i oczywiscie pod warunkiem ze sprawdzony bo wszedzie moze sie trafic bubel. Gdybym mial do wyboru 3 letniego Opla, to wolalbym zdecydowanie kupic 15 letnia BWM lub japonczyka o ile silnik jest ok i nie rdzewieje.

Gość gabrychaaa8
a możesz trochę jaśniej napisać co z oplami jest nie tak ? wadliwe jakieś czy coś ,bo się nie znam za bardzo ?

Gość ani to ani to
sa marki mniej i bardziej zawodne. Wiadomo, ze wiele zalezy tez od tego, jak poprzedni wlasciciel dbalo samochod i od jego ewentualnych przygod. Opel sie do niezawodnych nie zalicza.....Jasne ze ktos moze oplem jezdzic bez problemu i 20 lat a ktos inny zahaharzy BMW po 3 latach, ale jesli wezmiemy dajmy na to Opla i BMW, VW, Audi, Volvo, Honde i damy je do jezdzenia tej samej osobie w identycznych warunkach, to Opel prawdopodobnie najszybciej zakonczy swoja kariere na drodze........Ja ci nie mowie ze masz kupowac BMW, bo to jest drogi samochod, ale mozesz sie rozejrzec za starszym golfikiem np, albo Honda na przyklad. Sa w przystepnych cenach.

Gość yuasgdys
Honda lub toyota. BMW jest drogie do naprawy, oplaca sie tylko kupic nowe na gwarancji. Japonskie auta sa najbardziej wiarygodne.

Gość Mała Destylacja
Też jestem za Toyotą

Gość gabrychaaa8
podniosę

Gość corsa coupe to nie
brzydki jest, Astra juz lepiej wygląda BMW to sie kojarzy z łysymi typkami w dresach Nie wiem czemu ma być coupe, ale ktos znajomy ma taką Kia Cee'd i jest zadowolony. W ogóle auta koreańskie są i porządne i dobre cenowo :)

Gość reactiveee
astra ładniejsza

Gość astra zdecydowanie
corsy są dziwne :O

Gość 678987678909876
mam opla nie kupuj kup honde oddalabym teraz wszystko zeby kupic honde- moj facet tam nigdy nic nie naprawiał jakas pierdolerobil- i to sam o tak latwo szlo amoj co chwile zepsuty i ten grzebie w nim od rana do nocy i huj to daje

Gość gabrychaaa8
ej no ,ale bez podszywów :O

Gość gabrychaaa8
o kurcze :O a jaki masz? słyszałam ,że lepiej w benzynie ,że te silniki diesla coś mają do siebie ,że takie wadliwe

Gość bumcyktrala
a moja corsa jest najfajnieszja ma 6 latek i chodzi jak tralala

Gość 678987678909876
benzyniaka a daj spokoj- z wymiana czegokolwiek jest problem naprawde upchane pod ta maska. honde ma tak wypicowana sam zawieszenie pozmienial no wsyztsko a u mnie to po prostu krew mnie zalewa. teraz tez przestal palic a dzis rano nagle wsyztsko ok i skad mam wiedziec ze namiescie znow sie nie zepsuje a disli nie znosze;p wole strae hondy ale pociskacze niz zamulonego opla:P mam za ciezka noge na ten szajs i napewno zmienie na honde

Gość gabrychaaa8
słyszałam też że do auta trzeba wlewac jakies płyny tylko niewiem jakie, bo sie kąpletnie na technice nie znam :(

Gość gabrychaaa8
kurcze to fatalnie... nie podszywać się :P to o płynach hehe spadam teraz, podniosę jeszcze wieczorem

Gość shatters
wywalisz 30tysi na opla który zaraz się rozlasuje :O

Gość gabrychaaa8
autko musi byc też wygodne żeby mnie dupsko nie bolało :)

Gość gabrychaaa8
no wróciłam, napiszecie wreszcie coś sensownego? :P

W dzisiejszych czasach to właściwie cokolwiek kupisz to będzie badziew. Nie kupuj starego bmw ani vw. Zajechane trupy z przebiegiem 500- 600 tysięcy skręconym na 170 tys (jak większość samochodów w tym kraju) Do tego męczone przez małoletniego dresa, albo w firmie... Astra coupe to całkiem rozsądny wybór. W tym nadwoziu to raczej nie używane w firmach to tłuczenia dużych przebiegów. Z tym że możliwe że sportowiec- amator jeździł tym wcześniej. Przed zakupem do dobrego warsztatu na drobiazgowy przegląd. Zepsuje się każdy, ale przy oplu będziesz bulić o jedno zero mniej niż przy bmw i tyle samo co przy szajswagenie. Kia Ceed 3 drzwiowa mi się podoba i jakbym miał wybierać to bym brał właśnie ją.

Gość dżozefina
moje pierwsze autko to corsa-teraz to już ma ze 12lat i nadal nią sąsiad jeździ, bo mu sprzedaliśmy, te starsze corsy chyba w miarę dobre były bo sporo ich widać na ulicy, te nowe to nie wiem, ale są ładne, teraz mamy hondę accord już kilka lat i faktycznie jest niezawodna, tyle, że mnóstwo pali, więc jak już się zdecydujesz na hondę to raczej civic, a mój brat ma toyotę corollę, już też ma ze 13lat i bardzo dobrze się trzyma

Gość same głupie pindy
troche przesadzacie z tymi oplami. Wcale nie są takie awaryjne, może blacharka troche siada, ale jeśli autorka chce kupic 3 letnie auto to nie będzie z tym miała problemu.

Auta młodsze niż 10 lat to jeden grzyb. Wszystko policzone jest tak żeby gwarancję wytrzymało bez awarii, potem może się rozlecieć. Dlatego najlepiej kupować jak najmłodsze i po solidnym przeglądzie przed zakupem. Marka jest już mało istotna.