Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elotka

poradźcie mi, chodzi o farbę do włosów

Polecane posty

Mam włosy w kolorze ciemny brąz Palette, farbuję tą farbą od kilku lat (wychodzą mi bardzo ciemne), naturalne miałam jasnobrązowe, a teraz moje naturalne to raczej takie mysie nie wiadomo co. Mam pytanie: jeżeli chcę nakładać teraz jaśniejsza farbę, to pewnie i tak tego nie będzie widać na tych farbowanych włosach, tylko na odrostach?

zgadza się , tylko na odrostach. Ja też ciągle farbowałam na ciemne brązy a potem zachciało mi się czerwieni. No i tylko na czubku głowy miałam jakieś rude kolory. Co dwa/3 miesiące farbuję na czerwień i powoli na całej długości włosów mam ładny kolor:)

Musiałabym więc przez jakiś czas chodzić z dwoma kolorami na głowie :) dość długo, bo włosy mam długie :)

Gość z ananasem i curry
tak to jest jak sie farbuje..

Gość ujgkjgkuykuj
palett jest beznadziejna, kolory wychodza czarne jak wegiel, te farby pala koncowki wlosow! jesli braz to tylko Loreal Preference!!!

Gość ujgkjgkuykuj
jak chcesz jasniejszy kolor uzyj dekoloryzatora albo najlepiej idz do fryzjera bo wyjdzie ci gowno na glowie

Gość tylko nie palette
Pzrestań farbowac palette! ich kolory wychodza intensywnie, szczegolnie ciemne... zacznij uzywac innych farb ale tylko na odrosty.proponuje potem włosy podcinac regularnie i to sporo az pozbedziesz sie tego koloru, albo bedzie malo widoczny. Mialam ten sam problem, tylko ja scielam wlosy na bardzo krotko i jakis czas przemeczylam sie z odrostami (jakies 2 miechy). Po jakichs czasie moglam zrobic sobie ladny czekoladowy, potem ciemny braz a teraz mam wlosy w odcieniu miodowym/jasny braz i nie musze ich tak czesto farbowac bo jestem blondynka. Uzywam tej farby: http://puellanova.pl/content_images/farba1.jpg Niby twierdza ze te fabry sa gowniane, ale dla mnie super! kolro schodzi rownomiernie, jest duza odzywka i jak trafisz to mozesz ja kupic za 12-14 zl. Ni emam siwychwlosow wiec nie mgoe sie wypowiedziec

Gość salianka
Przede wszystkim odstaw farby Palette - bardzo wnikają we włosy i nie pozbędziesz się koloru za żadne skarby. Radziłabym skrócić włosy i farbować odrosty na jaśniejsze kolory (teraz podobno to nawet modne). A wogóle może zamiast farb zacznij stosować szampony - są łagodniejsze dla włosa,mniej go niszczą i wysuszają,a kolory też piękne (np.z Joanny).A przy okazji cena niższa (k.6zł).

dlaczego piszecie, że te farby są beznadziejne, nakładam je od 6 lat i mam włosy naprawdę ładne i mocne :) czytałam wiele negatywnych opinii, ale absolutnie nic nie dzieje się z moimi włosami, nie blakną, są błyszczące :) nie chcę robić dekoloryzacji, szkoda mi włosów. jeszcze nie wiem, co zrobię, kupie chyba o ton czy dwa jaśniejsza i tak będę nakładać co jakiś czas moje włosy są ciemne, ale nie czarne jak węgiel, a w pełnym słońcu delikatnie połyskują czerwienią :)

Gość Ja przez 3 lata farbowalam
palette na czarno, ale w tym roku chcialam wrocic do jasnego bazu no i taki mam:) wiec wszystko jest możliwe

Rozjasniaczem, ale nie tym mocnym tylko joanna blond reflex w spreyu. Po każdym psikaniu były jaśniejsze tak o pol tonu, z tym ze po pierwszych 2 razach nie bylo zadnych efektów, ale pozniej ruszyło:) robilam to na przestrzeni 3 miesięcy, robiac 1-2 tygodniowe przerwy na "regeneracje". Zużyłam 3 buteleczki, ale mam wlosy za pas i bardzo gęste. Kolor jasny brąz, a w słońcu miedziane refleksy

Aha, mialam juz swoje ok 5 centymetrowe odrosty wiec psikalam tylko na te farbione. Jestem bardzo zadowolona, wlosy sa troche zniszczone, ale nie bardzo no i na pewno nie tak jakby były po dekoloryzacji