Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malakaskaaaaaaaa

doradźcie proszę

Polecane posty

Gość malakaskaaaaaaaa

cześć wiem, mój temat będzie tym nudniejszym pośród topiców o zdradach i nienawiści, ale trudno, może ktoś odpowie chciałabym abyście mi doradzili bo nie wiem co zrobić chodzi o moje zęby i dentystę mój dentysta zaplanował mi leczenie zębów, poza jednym zębem, który jest bardzo zniszczony, mam tylko drobne ubytki, kamień itd mój dentysta plomby robi prywatnie, postanowiłam zainwestować w uzębienie jednak co do tego zęba, który jest bardzo zniszczony.. jest to prawa, dolna siódemka myślałam, że go usunie, bo ząb jest bardzo z tyłu, zaraz przy ósemce, którą będą usuwać chirurgicznie (zdrowy ząb mądrości, który niestety rośnie w poprzek czy coś takiego) a mój dentysta chce tą siódemkę naprawić (myślałam, że tego zeba nie da się uratować) tylko, że koszt naprawy tego zeba to będzie z (kanałowe, nadlanie zęba itd) 400złotych i teraz nie wiem co byście zrobili na moim miejscu? tak naprawdę to mam tak rozstawione zęby, że tej siódemki prawie nie widać, jakby mi usunął to miałąbym spokój, no i 400 w kieszeni a z drugiej strony, może ma rację, że nie powinno się usuwać co byście Wy zrobili z takim zębem?? dali 400? czy usunęli?

to zależy ile masz lat jeśli jesteś młoda to warto zainwestować te 400zł choć to naprawdę dużo...może skonsultuj też się z innym dentysta?

Gość malakaskaaaaaaaa
25 chyba zainwestuję.. ale zastanawiam się, bo ostatnio znajomy mi opowiadał, że on nie ma wszystkich siódemek, że ich nie plombował, bo uznał, że i tak będą się psuć (tylne zęby się szybciej psują) ehh te 400zł to dużo.. z drugiej strony, jak otworzę szerzej usta a tam będą wszystkie ząbki, to będzie to wyglądać ładniej

zainwestuj jesteś młodziutka żeby Ci się przydadzą jeszcze:) kasy sporo:o ale zrób sobie ten ząb

Gość malakaskaaaaaaaa
chyba masz rację dzięki za odpowiedź :)

jeżeli chcesz żeby więcej osób się wypowiedziało żaluz temat o nazwie ząb do leczenia pomóżcie i napisz krócej czyli mam problem mam 25jak i 7do leczenia jednak koszt to 400zł czy mam leczyć? Myślę że więcej osób odpowie:) pozdrawiam i życzę zdrowych zębów:)

Gość ffgfgfgfg
tak, leczylabym , powiem wiecej nawet bym sobie wstawila implanta siodemki. sama mam wyrwane wszystkie osemki bo mi krzywo rosly i mnie bolalo wszystko, ale innych zebow bym sobie wyrwac nie dala. tearz sa takie mozliwosci ze zeba nie trzeba wyrywac bo zawsze mozna albo zrobic koronke, albo go jakos odbudowac od korzenia. to kosztuje co prawda, ale na zeby mi nie szkoda. sama planuje zaczac zbierac kase na nowe zeby bo moje mi sie nie podobają ;)

Gość Zulu88dorat
nie !!!! lepiej leczyc chyba ze te ostatnie ale ja i tych nie wyrywam!!!!a po co skoro sa ok,chyba ze sie popsuja to zobaczymy wtedy a jaka cena szok

Gość ffgfgfgfg
nie przesadzjacie 400 zl to nie ejst duzo :O a co powiecie na to z implanty kosztują 4 tysiące. po prostu trzeba odkladac kase do skarbonki na takie nagle wydatki to nie ebdzie takich problemow.