Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak wlsnie jest??

Dlaczego bogaci ludzie są tacy nieszczęsliwi ,często zepsuci ,chamscy ??

Polecane posty

Gość dlaczego tak wlsnie jest??

Pracowałam przez 3 miesiące w jednej firmie ,naszą ''kierowniczką'' była młoda 23 letnia dziewczyna, tatuś ją zatrudnil... taka młoda a strasznie złosliwa krzykliwa,arogancka po prostu koszmar. Czasami mila a po chwili ostra jak brzytwa :/ Drugi przypadek, pracowalam przy basenie u pewnych ludzi , miejscowosc pod warszawą , piekny ogromny dom jak z bajki ,ci ludzie bez usmiechu , jak zombie a ich dzieci ? eh , córka wredna suka inaczej nie mozna jej nazwac ,a syn? Matka tzn pani domu zalila sie ,ze nie daje sobie z nim rady ,siedzial w poprawczaku, w ogole sie nie uczy, olal szkole ,wiec zalatwila nauczanie w domu, tez mial w dupie ,uciekal 2 razy przykladow mam kilka, nie poznalam jeszcze bogatej osoby i zadowolonej z zycia ,usmiechniętej, milej ,optymistycznej. Dlaczego tak jest?

Moim zdaniem nie wszyscy tacy są :) Pozatym to jak zachowują się dzieci zależy od wychowania rodziców...Skoro rodzice spełniali wszystkie ich zachcianki, dzieci miały wszystko to co sobie zażyczą w danej chwili to później wyrastają z nich takie powiedzmy "snoby" nie mające szacunku do ludzi i pieniędzy ponieważ nie podjeli się trudu ich zarobienia a dostawali wszystko na zawołanie od rodziców...

Gość ojkkjjjjjjj
mój chłopak taki był , wczesniej tego nie zauwazylam bo byłam zakochana :O bezczelny snobistyczny cham ,tylko rozrywka, seks i wszystko dla siebie ,ale znam jedną osobe ,moja szefowa ktora pomaga innym jak moze:)

to nie jest tak że oni są chcmasy. Wszystko zalezy od czlowieka. problemem jest to, że ludie biedni nie chcą często nawet zazynać rozmów z "bananami". A bogaci wtedy nie mają szansy pokazać ze są normalni. Dla większości spoeczeństwa bogaty = wróg, szef, cham, arogant, sknera i egoista. To nie prawda!! W pracy bogaty - czyli niejednokrotnie szef, kierownik musi być twardy. Poza pracą już jest inaczej. Ale czy kogokolwiek to interesuje? Bogaci są nieszczęśliwi? Też nie do końca. Tylko nie mają tylu przyjaciół co zwykli ludzie. W ogólę o prawdziwego przyjaciela jest trudno. Wszyscy widzą znajomości, pieniądze, dobre imprezy. Ale jalby to się nagle urwało? Wtedy 90% odejdzie. Stają się bardzo samotni. Tak już jest. Dlatego bogaci nie mogą być pewni innych ludzi. A co bogacze są winni że ich rodzice mają pieniądze? Co ich dzieci mają zrobić, jak słuchają przytyków "bo jesteś bogata to ty problemów nie masz?" Do dupy to wszystko., http://www.youtube.com/watch?v=KXFWVRETw0k - posłuchajcie sobie tego, może zrozumiecie ten problem.

Gość (-i09809809
Są też bogaci, porządni ludzie. Ale fakt, że jest ich mało. Zależy właśnei od wychowania. Jak są wychowywani na porządnych ludzi, mają wpojone wartości, szacunek do innych i nie są rozpieszczeni to też mogąto być świetni ludzie, a nie jakieś imprezowe banany.

Gość pure homme 1
właśnie dlatego najczęściej są tacy jak w temacie. Wychowanie i reszta tego, jacy są zależy od masy spraw. Podstawa to umiejętność obchodzenia się z pieniędzmi i empatia. Różne czynniki decydują o tym kim się jest. Rodzice mają mało do powiedzenia. Poczytajcie psychologie rozwojową dziecka chociażby a nie walić kity na kafe