Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

activeee

Ból w podbrzuszu?

Polecane posty

Co to może być, ostatni okres miałam 11 maja, od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze, ból był tak silny że nie mogłam podnieść nogi do góry, teraz jest lepiej ale dalej odczuwam to uczucie którego nie potrafię opisać, trochę boli, kłuje, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.

Gość odpowiedniczka :)
Skoro ostatni okres miałaś 11 maja, to zapewne zbliża ci się termin miesiączki i dlatego boli cię podbrzusze. No chyba, że jesteś w ciąży? Jak ja byłam w ciąży, to podbrzusze jak również kłucia po bokach najbardziej doskwierały mi przez pierwsze 4 miesiące, właśnie w terminie, kiedy by normalnie przypadała miesiączka. Niemniej jednak nikt ci tu nie postawi diagnozy. Zaczekaj spokojnie na okres :)

Chciałabym być w ciąży, a @ mam nieregularne i nie wiem co jest przyczyną tych bóli.

Gość kicicickci
Czasem tez tak okolo 5 dni przed okresem jeden dzien mam silne bole ... sama nie wiem od czego to zalezy bo raz one sa ,innym nie

Dziewczyny 80% z nas ma bóle (lżejsze bądź silniejsze) zarówno przed okresem jak i na początku jego trwania. Wcale to nie musi oznaczać nic złego. U niektórych kobiet bóle takie powodują np. torbiele na jajnikach, ale to nie ma co straszyć, bo takie rzeczy stwierdza ginekolog przy usg przezpochwowym. Jak nie dostaniesz okresu, to najlepiej zrób test i wówczas okaże się czy jesteś w ciąży, czy też nie. Jednak jeżeli masz nieregularne okresy to ze zrobieniem testu radziłabym zaczekać gdzieś do około 31-33dc - wcześniej może być wynik fałszywy, a nie ma sensu wywalać kasy na kolejne testy :)

przyczyn może być wiele owulacja okres ciąża albo cysta. Nie ma co zgadywać umów się po prostu do lekarza

Gość a co to sie stalo
witam dziewuszki sory ze przylacze sie do tego topiku ale wiem ze niektore z was maja ogromne doswiadczenie i wiedze....otoz spoznial mi sie okres ponad tydzien w czasie spodziewanej miesiaczki zrobilam 2 testy( jeden w drugim dniu rzekomej miesiaczki a drugi w 4 dniu) oba wyszly negatywnie, po 3 dniach dostalam okresu...od tego czasu minelo ponad 2 tyg a ja od kilku dni mam zawroty glowy i czesto mi niedobrze jak myslicie czy testy mogly sie mylic???? gdzies czytalam ze testy robione w okresie spodziewanej miesiaczki sa bardzo wiarygodne i juz sama nie wiem co myslec..dodam ze mam silne bole jajnkow i podbrzuszka pomozcie jeli jestescie w stanie odpowiedziec ... dzieki z gory

Mnie ginekolog powiedział, że testy ciążowe owszem mogą się mylić, ale tylko w przypadku fałszywie ujemnego wyniku, czyli kiedy ciąża jest jeszcze zbyt wczesna i test jej nie wykazuje/ wyłapuje. Natomiast jak już wyjdą 2 krechy na teście, to należy uważać, że jest się w ciąży i wynik testu jest wiarygodny (nie będąc w ciąży nie ma mowy o wytwarzaniu hcg, no chyba, że masz np. problemy z jajnikami czy mięśniakami macicy - wówczas test może wyjść pozytywnie, jednakże są to baaaaaaardzo rzadkie przypadki). Niemniej jednak w Twoim przypadku myślę, że w ciąży nie jesteś. Skoro masz takie dolegliwości w 2 tygodnie po okresie możliwe, że jest to np. silna owulacja, stąd bóle, a i nawet zawroty głowy. No, ale jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, to zrób raz jeszcze test ciążowy, aby rozwiać wszelkie swoje wątpliwości :)

Gość a co to sie stalo
no wlasnie przyznam ze to troche dziwna sytuaacja skoro robilam testy w okresie spodziewanej miesiaczki to gdyby ta ciaza byla to by ja chyba wykrylo no bo skoro okreu wtedy jeszcze nie bylo to tak myslalam ze skoro okresu nie ma to hcg powinno tez wykryc bo w tym organizmie cos tam sie dzieje ale dostalam okresu i cho***ra wie co to

Ja stawiam na bolesną owulację, nie na ciążę. Ale dla swojego spokoju ducha, zrób test :) Poza tym "okresy" w przypadku ciąży są zazwyczaj mniej intensywne i jest to tzw. plamienie implantacyjne, które normalnego okresu nie przypomina ani ilością wydostającej się krwi ani długością krwawienia/ plamienia.

Gość a co to sie stalo
dziekuje ci odpowiedniczko:) uspokoilas mnie troszke a nawet bardzo:) dobrze sa jeszcze normalni ludzie na tym forum, ktorzy sluza porada a nie tylko tacy co szukaja ofiary zeby sie pod nie podszyc....Pozdrawiam cie bardzo serdecznie

Nie ma sprawy :) Jak mogę, to pomagam. Jak mam czas, to również pomagam - chociaż z tym jest różnie. Aktualnie siedzę w pracy :) Głowa do góry, bo wszystko będzie dobrze :) Pozdrawiam :)