Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ................,,,

Brak krwawienia w czasie 7 dniowej przerwy w braniu tabletek anty

Polecane posty

Gość ................,,,

Witam, Skończyłam moje pierwsze opakowanie Diane-35 dodatkowo zażywam androcur, dzisiaj mija 6 dzień odstawienia a krwawienie nie wystąpiło, zrobiłam test.. wyszedł negatywnie czy mogę być spokojna i z czystym sumieniem zacząć 2 opakowanie? Dodatkowo z narzeczonym mamy zawszę stosunek przerwany Nie pominęłam żadenej tabletki

Gość dziwnamama
ja tez bralam tabletki i teraz mam 3 miesieczne dziecko

Gość pixiiiiiLKLK
ale czy wy naprawdę nie wiecie że podczas pierwszego opakowania trzeba używac dodatkowego zabezpieczenia ? :/ Dopiero od drugiego można sobie pozwolić na seks bez gumki

Gość ................,,,
Czytałam ulotke ulotkę i jest napisane, że krwawienie powinno wystąpić w 3-4 dni odstawienia, ale wyczytałam również na niektórych forach wypowiedzi dr gin, że po pierwszym opakowaniu krwawienie może nie wystąpić nawet wcale

Spokojnie, tego krwawienia może nawet wcale nie być. Jedz drugie opakowanie i nic się nie martw. Wystąpi po zużyciu drugiego, trzeciego opakowania. Organizm potrzebuje czasu, ja tez tak miałam jak zaczynałam jeść pigułki (Harmonet, obecnie Kontracept). Dwa miesiące nie miałam okresu- a raczej "krwawienia z odstawienia", a wszystko robiłam tak jak należy, tzn. zażywałam o stałej porze, nie pominęłam ani jednej tabletki... Nadpłynie prędzej czy później :)

Na pewno w ulotce jest "dział" o braku krwawienia z odstawienia i tam będzie napisane, że jeśli przyjmowałaś tabletki prawidłowo to krwawienie może nie wystąpić. :o

Do dziwnamama: Tabletki musza być dobrane indywidualnie do każdej z nas, nie każde zabezpieczają- niektóre mogą wręcz zaszkodzić! Rzeczywiście przez pierwszy miesiąc trzeba używać dodatkowego zabezpieczenia, bo hormony nie są jeszcze ustabilizowane, tak więc dlatego są efekty, jeśli podstawowych rzeczy na temat tej formy antykoncepcji się nie wie, albo słucha głupawych koleżanek... Żal :(

Gość ................,,,
tabletki raczej mam dobrze dobrane, miałam badane hormony przed przepisaniem tabletek zrobię na wszelki wypadek jeszcze jeden test i zaczynam za 2 dni od nowa :)

Gość kardashia
Ja raz nie miałam krwawienia w ciągu przerwy i nie byłam w ciazy.PO kolejnym opakowaniu już krwawienie bylo