Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuuuuuuu22

grzybica?

Polecane posty

Gość buuuuuuuuuu22

Od 2 dni pieka mnie narzady rodne zewnetrzne, wszystko jest zaczerwienione, z pochwy wydobywają się takie "grudki" i piecze przy sikaniu- to chyba grzybica? terminy do ginekologa na nfz mam za 2 tygodnie, nie wiem czy tyle wytrzymam, za to na prywatnego nie wiem jak dozbieram-jestem biedna studentka:( jak wygladaja takie wizyty? da sie wszystko zalatwic za jednym razem? czy najpierw robia posiew, pozniej dopiero lek i tak bede latala? pomozcie i tak jestem juz zalamana:(

Raz wystarczy z reguły. Podzwoń po przychodniach, na pewno jest gdzieś taka gdzie terminy są krótsze albo rano przychodzi się po numerek. Z jakiego miasta jesteś?

Gość buuuuuuuuuu22
Lublin

Spróbuj tutaj: NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ FARMED STANISŁAW PODGÓRSKI PORADNIA GINEKOLOGICZNA KORYZNOWEJ LUBLIN KORYZNOWEJ 2G 081 7476777 Ponoć 0 dni czeka się na wizytę. :)

Gość Eeerrr...
Brzmi jak grzybica lub bakteryjne zapalenie pochwy. Jezeli nie uda Ci sie umowic na wizyte u lekarza wczesniej niz za 2 tygodnie, to w miedzyczasie jedz duzo jogurtu (kwas mlekowy reguluje gospodarke ph w pochwie), pij duzo wody, kup w aptece masc Clotrimazol (nie jest droga), staraj sie nosic tylko bawelniana bielizne, unikaj noszenia obcislych spodni i nie uzywaj mydla ani zadnych perfumowanych produktow do higieny intymnej.

Gość buuuuuuuuuu22
Koleżanka poradziła mi studencką przychodnię, podobno jest z numerkami i jak rano się przyjdzie to się dopcha:) także jutro rano lecę, trzymajcie kciuki!!! A jak się nie uda to skorzystam z Waszych rad, za które bardzo dziękuję:)

Gość drobinka_ninka
ja to jak do gina się dostać nie mogę, to lecę do rodzinnego i zazwyczaj dostaję receptę na clotrimazol w globulkach. a jak nie to lacibios femina, krem clotrimazol, tantym rosa i do przodu! też dają radę. tylko tutaj nie wiem, czy jeszcze bakterii nie masz, bo pęcherz i cewka najczęściej jest atakowana przez bakterie nie przez grzyby.