Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olllcciiiaaaa21

Czy umiecie rozpoznać po sobie, że macie dni płodne/jajeczkowanie?

Polecane posty

Jakie macie objawy, czy każda ma inne a może jakieś bóle hmm nigdy dokładnie nie wiem, słyszałam też że są jakieś testy specjalne, które wykrywają jajeczkowanie..

Testy owulacyjne, ale one na 100% nie dadzą ci gwarancji owulacji. Pokazują, że się zbliża, bo następuje wzrost odpowiedniego hormonu. Ja miałam cykle, kiedy dokładni wyczuwałam owulację: ból jajnika, oczywiście odpowiedni śluz, skurcze macicy, no i pomiar temperatury. Ginekolog potwierdzał. A miałam też takie cykle, gdzie objawów było bardzo mało albo tylko jeden - skok temperatury.

Gość 1000lala2000
ja se wyliczałam, objawy były jak te wspomniane powyżej i żyłam w takiej nieświadomości przez długi czas, bo po usg okazało się, że jajeczkowałam 4 dni później.

Gość syliviana
Ja mam tester na ślinę Afrodyta, skuteczny 98% czyli sporo. Nie wyobrażam sobie polegac na jakis moich wlasnych obliczeniach itp.

Gość no to sobie wyobraź
że ja żyje w takim sposób od 11 lat urodziłam dwoje planowanych dzieci nie widzę tutaj żadnej sensacji

Gość syliviana
Capri, odpowiedziałam tylko czego używam, czy to coś złego? czemu reklama?

Gość pół miliona
a ja nie potrzebuję żadnych pomiarów i wyliczeń bo ja jak mam dni płodne to mam taką chcicę że hej :P sama po sobie czuję że coś się dzieje :)

Gość syliviana
Bo to tak jest, zwierzęcy instynkt żeby się rozmnażać.

Gość syliviana
Może powinnam w reklamie pracować a nie w skupie surowców wtórnych :(

Gość syliviana
Hej, "coś" z wyglądu przypominające szminkę bardzo, mikroskop owulacyjny. Ja dałam 89zł. Biorąc pod uwagę to że jest wielokrotnego użytku to opłacalny zakup. http://www.tester-owulacyjny-afrodyta.pl/ google nie gryzie ;)

Gość mgr8
Witam,ja rozpoznaje po bólu prawej strony,i dziwne to ale ciągnie mnie noga tak jak na zła pogode.Nigdy dokładnie nie da sie obliczyc mając 28dni cyklu moze owulacja wystapic od 13 do 15dnia .

Gość conectingPeople
a ja mam zwiększony apetyt. na wszystko..szczególnie na słodycze i seks

Gość gigie
Nie wiedziałam, że istnieją takie testy na ślinę...generalnie fajna sprawa ;) trzeba poszperać w necie i być może zakupić ;) Bo osobiście wolę naturalne metody antykoncepcji...syliviana skorzystam z linka ;)

Gość myszoleczek
Istnieją jeszcze jakieś inne testy owulacyjne wielokrotnego użytku oprócz Afrodyty? Znalazłam coś takiegie jak Ladycom czy jakoś tak ale jest o wiele za drogi ;/

Gość babeczka z czekoladką
Afrodyta jest dobra, sama używam, jest jeszcze dona chyba ale nie wypowiem się na jej temat. A LC to komputer cyklu i rzeczywiście jest strasznie drogi, szkoda by było tyle siana wydac

Ja nigdy nie urzywalam testow owulacyjnych. Ma,m szcze scue ze mam zawsze 13, 14 dc owulke. Mma dosc silne bole owulacyjne wiec nie da sie tego przegapic.

Gość myszoleczek
Kupiłam jednak tą afrodytę i jestem zadowolona :) bo nie miałam żadnych objawów praktycznie owulki zauważalnych :) Dlatego testerek wygrywa :)

Gość szcygielek
teraz to chyba właśnie ten mini mikroskop bardziej się opłaca kupić, bo wystarcza na długo...a kupując testy co miesiąc? koszt jak tabletki praktycznie ;/

Gość nudelka
No są takie testy na mocz, jak się starałam o dziecko to ich używałam, teraz stosuję tester na ślinę - praktyczniejszy

Skorzystałam z linka koleżanki i znalazłam dokładne wyjaśnienia, w jaki sposób obserwować swoje ciało, by zauważać dni płodne: http://emama.com.pl/pomiar-temperatury-bazowe j-tb/ , http://emama.com.pl/obserwacja-sluzu-szyjkowe go/ oraz http://emama.com.pl/polozenie-i-konsystencja- szyjki-macicy/. Wg mnie tutaj można się doskonale nauczyć tej metody.

ja sama z siebie nie wiem. Nie mam żadnych objawów praktycznie. Wystarczy mi cyclotest. On mi pokazuje dni płodne i nie muszę się nad tym szczególnie zastanawiać.