Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila92

Praca i życie w Anglii. POMÓŻCIE!!!

Polecane posty

Gość kamila92

Witam. Razem z moim chłopakiem chcemy wyjechać do pracy do Anglii (Birmingham). Tygodniowo zarabialibyśmy minimum Ł200 na osobę a jeśli pracowalibyśmy z nadgodzinami to wyszłoby ok. Ł300 na tydzień na osobę. W związku z tym mam do was pytanie czy zarabiając te Ł200 tygodniowo na osobę i żyjąc wspólnie da się tam przeżyć i coś odłożyć? Ile kosztowało by nas samo życie bez mieszkania na tydzień? A ile razem z wynajęciem mieszkania? Mamy tam znajomą która żyje tam razem z mężem i 4 dzieci od dwóch lat a pracuje tylko on i zarabia Ł200 tygodniowo ale dodatkowo maja jakieś swoje dofinansowania, rodzinne itp. więc w sumie żyją miesięcznie za Ł2500 w sześć osób i nie oszczędnie. Znajoma mówi że za Ł200 tygodniowo damy rade spokojnie bo mieszkanie nam wyjdzie około Ł400 i życie też Ł500. Czyli licząc tą najniższą stawkę bez nadgodzin Ł700 zostało by nam na odłożenie. Co wy o tym sądzicie? Jak wygląda życie w Anglii? Czy będziemy za to godnie żyć i odłożymy z naszych wypłat pieniądze? BARDZO PROSZĘ O POMOC. ZALEŻY MI NA TYM.

Gość masasang
jak mozna zyc az tak komfortowo za 2500f utrzymujac 6 osobowa rodzine? i nie oszczednie...cos troche ta twoja znajoma koloryzuje, wy jesli bedziecie zarabiac ok 300f na osobe na tydzien to spokojnie bez zadnych problemow odlozycie, domyslam sie ze chcecie wynajac pokoj i nie szalec za bardzo z gotowka, tylko co do tego godnego zycia to watpie bo jak planujecie stukac nadgodziny to watpie czy wam starczy sil na cos poza praca a taka wegateacj azarobkowa to raczej nie nazywa sie godne zycie

Gość ja pracowalam za najnizsza
mysle ze jej znajoma nie koloryzuje bo jesli dostaja dofinansowanie do domu to byc moze wcale nic placa, chyba ze grosze a sadzac po zarobkach jej meza jest to bardzo prawdopodobne. Jesli koszt wynajmu jest rowny zeru to 2500 tys. funtow na taka rodzine spokojnie wystarczy

Gość kamila92
A ile mniejwięcej kosztowało by nas życie w uk? Ile średnio wychodzi na jedzenie na tydzień na jedną osobę? Ile kosztuje wynajęcie kawalerki? Ile bez opłat i z opłatami? Proszę o jak najwięcej informacji. Bardzo mi się przydadzą.

Gość kotlety mielone
nie iwem jak jest w birmingham ale napisze ci ile mnie kosztuje zycie w londynie -one bed flat 740f plus rachunki (okolo 200f ) -sieciowka na metro na miesiac 130f - jedzenie okolo 30f na tydzien - telefon, internet, komorka razem 50 f na miesiac -karnet na basen 17f mies to sa stale miesieczne wydatki do tego rozne pierdoly jak ciuchy kosmetyki ale to jzu zalezy czego mi potrzeba, no do tego czasami wysjcia ze znajomymi do klubu , restauracji

Wedlug mnie to bedzie tak: -na poczatek pokoj 80-100tyg,czyli niech bedzie 400 na m-c -Wasze zarobki ok 200os/tydz =1600 Wiec 1600-400=1200 na zycie dla dwoch osob,co jest baaardzo duzo.Mozne godnie zyc i odlozy pieniazki na wakacje lub co innego. My z moim obecnym mezem mielismy ciezki okres na poczatku zwiazku i wystarczalo nam 30 funtow na zycie tyg...Zylismy na frytkach...Nie polecam :)))

Gość paca praca i naca
Mozna powiedziec ze kazdy ,lub większość roboli zaczyna od najniższej i spokojnie im to wystarcza.Bez wstydu duzo jest tutaj ludzi ktorzy nie znaja jezyka nie maja wykszatalce i wlasnie za taka kase zyja i zyje sie im ok,nie kazdy musi pracowac na wysokim stanowisku i swietnie zarabiac

Gość pasataa
powiem ci jak wyglada zycie w moim miescie,moze nie na swoim przykładzie ,bo ja mam męża i dwoje dzieci i wieksze oplaty ,ale...pokoj w moim mieście 2 osobowy możesz wynająć za ok 70-80 f tygodniowo,gdzie jednoosobowe kosztują 60 f .Mysle ze wynajecie pokoju na poczatek jest lepsze niz flata ,wynajmujesz pokój nie martwisz sie o rach za wode ,za ogrzewanie,za prad ,za gaz ,nie myslisz o oplaceniu podatku za flat ,jest poprostu latwiej i na poczatek wygodniej.teraz napisze ci co ile kosztuje tak mniej wiecej . Śniadanie: chleb polski 1 f wedlina polska ok 6 f kg napoje no to jaki kupisz taki będziesz miała OBIAD ziemniaki 2.5 kg 80 p w lidlu filet z kurczaka ok 6 f za 800g ja np ostatnio na promocji kupilam w lidlu 540g za 1.99 taka mieli promocje na weekend. do tego pomidory?ok 2f kilogram ogorki 60 p sztuka smietana 55p cukier 80 p to taka podstawa,i na parwde uwazam ze dwoje ludzi jest w stanie odlozyc kase. trzeba doliczyc tel. ja np place 10 f mam na karte w sieci o2 wystarcza mi to an caly miesiac bo mam uruchomione darmowe minuty do tego trzeba doliczyc dojazd do pracy u mnie w miescie np pracownicy fabryk maja pelen stan w samochodzie i jeszcze zarabiaja na tym ,a pasażera kosztuje to ok 1 w jedna strone.

Gość kamila92
A jaki jest koszt wynajęcia mieszkania a jaki tylko pokoju? Mieszkanie chodzi typu kawalerka. Jak z opłatami typu gaz, prąd, woda? Czy wynajmując u kogoś pokój mogę normalnie korzystać z kuchni i innych pomieszczeń potrzebnych do życia?

Wyajem mieszkania min 500/mc +depozyt+ counciltax 120/mc + oplaty woda 30/mc,prad+gaz ok 40/mc.A za pokoj placisz te 80 tyg i o nic sie nie martwisz.

Gość kamila92
A jest jakaś strona na jakiej mogę znaleźć ogłoszenia wynajmu pokoju?

Gość swav
a gzie jest latwiej to tam pojade z rodzina?

Gość swav
07874982530 najwazniejsza blacharka pspolicie mowiac ,kto jest w potrzebie dzwoncie ,wolverhampton okolice

Gość swav
szybko mam jeszecze pokoj dla blacharza z wolver....

Gość swav
nie mam czasu na e maile tylko tel .prosze .jestem bardzo zajety, 07874982530