Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sutlive

trwałe prostowanie włosów- keratynizacja

Polecane posty

chyba tak to się nazywa. Moje włosy się puszą (SIANO). Stosuje bardzo dorgie szampony i odzywki . Miesięcznie wynosi mnie to ok 85 zł. Wiem ze istnieje prostowanie włosów za pomocą odzywiania. (NIE PROSTOWANIE ZA POMOCĄ TRWAŁĘJ) Chce ten zabieg wykonac w domu. Problem mam z kupnem tych kosmetyków wiem ze sa drogie. Znacie jakies nazwy tych kosmetyków, firma czy strona gdzie mozna kupic najlepiej na allegro

Gość sutlve
halo

Gość tak ja mam juz.....
chyba oszlaas? sama chcesz sobie cos takeigo zrobic w domu??? przeciez to jst zabieg chemiczny ,jak zle zrobvisz to mzoesz sobie spalic wlosy i tylko zstanie ci obciecie. z tego co ja kiedys czytalam to dziewczyny chwala sobie zabieg prsotowania z Godlwell.

mówimy o 2 różnych zabiegach. Nie chodzi mi o chemiczne prostowanie tylko o prostowanie za pomocą odżywienia .

Gość fdsfdsr4s
superrrrr

Gość zizikotek
Potrzebuję porady, myślę o zabiegu z jednym małym zastrzeżeniem: Czy jeśli przy zabiegu keratyną zamiast prostownicy użyłabym lokówki to miałabym gładkie, lśniące loki? Jak myślicie?? Mam naturalnie kręcone włosy i mi się to podoba, natomiast chce żeby były gładkie, błyszczące i nie puszące się i myśle o keratynowym wygładzaniu, tyle że nie chcę żeby włosy po ty zabiegu były całkowicie proste. Czy jeśli zabieg wykonam "delikatnie" to będe mieć delikatne fale przynajmniej??

Gość Prostaczkatraczka
mialam taki zabieg robiony u fryzjera, to sie nazywalo trwale prostowanie. PIC NA WODĘ!!! Wcale nie byly proste tylko jakby pomiedzy: prostymi a kręconymi. Czekałam tylko by odrosły mi moje włosy. I takie sztywne, twarde były. Kosztowało to 100zł. Namówiły mnie z salonie. Nigdy więcej. A jakie mam włosy? Takie, które przy najmniejszej wilgoci się kręcą. Ale nie prostuje ich.

Hej dziewczyny mam do odsprzedania 1 kupon na keratynizację włosow. Jest to prostowanie włosów za pomocą keratyny, efekt utrzymuje się podobno min 4 miesiące. Jest to kupon na usługę metodą Global Keratin każdą długość włosów. Cena 400zl. (Wartość rynkowa usługi 1200). Jeśli jesteście zainteresowane dajcie znać. :)

Gość rimi
Global Keratin nie wiem gdzie kosztuje 1200 zl, patrzylam po stronach fryzjerskich i najdrozszy jaki widzialam kosztowal 590 zl ale w cenie byl juz specjalny szampon i odzywkka ktore sie dostaje do domu. Cena bez tych produktow wacha sie w granicach 350-390 zl....

Gość wswsq585
mi fryzjerka proponowała na 3 miesiące 800zł ale podobno nic już z nimi nie robię gdyby nmie kasa zrobiłabym ale 800 zł - to niestety mam inne wydatki

Gość pusząca się pusia
ja miałam ten zabieg - za darmo bo robiłam za modela (przyjaciółka wprowadzała tę usługę do sojego salonu) kosztuje toto ok 500 zł na włosy o długości trochę za ramiona samemu raczej się nie uda takiego zabiegu zrobić, bo po nasmarowaniu włosów keratyną trzeba wszystkie włosy pasmo po paśmie (takie ok. 2 cm szerokie) przejechać prostownicą (jakąś taką co się nagrzewa bardziej niż zwykła prostownica) 10 razy, od nasady aż po końce, bardzo dokładnie potem się chyba 2 dni unika wody, wilgoci; nie można włosów związywać, spinać ani nawet za ucho zakładać - najlepiej nie wychodzić z domu (nie powinno się też intensywnie pocić) następnie zmywasz tę keratynę w salonie i układasz włosy możesz sobie kupić w salonie szampon i odżywkę keratynową efekt prostych włosów u mnie utrzymywał się prawie 4 miesiące (założenie było 2-4 mies.)

Gość 1 klasa szkoly fryzjerskiej
co ja powiem na ten temat ja wydalam łacznie 120 zl... we wtorek bede robic preparatem o nazwie brazilian straightening to kosztowalo mnie 60 zł co prawda efekt ma trzymac sie do 2/3 miesiecy ale mysle ze warto..breszta poszla na szampon litrowy i maske pol litra bez ktorych efekt by sie nie trzymał.. więc bardzoooo polecam ...

Gość wyprostowana
Zabieg polecam. Od urodzenia mam mocno kręcone włosy (po tacie ) :) i zawsze marzyłam o prostych jak drut :D Znajoma namówiła mnie na trwałe prostowanie. Wybrałam salon (Klimczak w Łodzi) i do dzieła :) Efekt? Powalajacy! Prościutkie włoski i w ogóle niezniszczone, a troche się bałam, ze się zniszczą. Nie wiem jak inni, ale ja polecam trwałe prostowanie, nie trzeba się potem męczyć z prostownicą i marnować mnóstwo czasu.

Gość gość
Moze na początek zastąp te drogie, chemiczne kosmetyki tanimi i dobrymi. Olejowanie włosów powinno pomóc, do tego np. szampon i odżywki Alterra z granatem z Rossmana. Po myciu włosów spłukuj je zimną wodą, a rozczesuj dopiero jak wyschną. Zobaczysz różnicę bardzo szybko. Teraz zapewne masz włosy oblepione pozostałościami kosmetyków i wysuszone przez nie.