Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem kto mnie zabił

Przyszło lato i znów umieram a żaden lekarz nie wie co mi jest...

Polecane posty

Gość wiem kto mnie zabił

Zawsze jak robi się na dworze cieplej ja po prostu umieram. Zwykle kładę się spać o 22 i wstaję przed 6 a teraz nawet jak sie położę o 21 to śpię nawet do 10 a i tak ciężko mi się przebudzić, boli mnie głowa i mam podpuchnięte oczy. W ciągu dnia jestem strasznie senna i ociężała, moje ruchy są zwolnione tak samo reakcje. Byłam u lekarzy robili badania na tarczycę, anemię, badali ciśnienie itd i wszystko jest dobrze. W inne pory roku jest dobrze albo gdy pada na dworze tylko jak jest gorąco mam takie zaburzenia. Łykałam witaminy i magnez ale gówno dało. Co mi jest?

Gość może najwyższy czas pójść do
alergologa?

Gość a ja mam podobnie
poważnie.. w lato czuje się bardziej niewyspana pomimo ze śpię z 8 godzin. Nie mam na nic siły, czuje się strasznie ciężka i nawet podniesienie reki sprawia mi trudność.. pije kawę i nic... czuje cały czas - nawet teraz ze powieki mi same opadają, są ciężkie... najchętniej bym tylko leżała albo spała. Do tego mam strasznego lenia - nic mi sie nie chce.. mam 24 lata :(

A ja mam, kurde, na odwrot! Jak jest zima, to spie od 21 do 8 i mi mało, jak wstane nie wiem co sie dzieje. A latem poloze sie po 24, obudze sie sama z siebie przed 7 i czuje sie swietnie. Tez robilam dziesiatki badan i nikt nic nie wie :/

Gość mam to samo dziewczyny
czuje sie jak rozjechana żaba :-0 z tym alergologiem to jest dobry pomysl!

Gość wiem kto mnie zabił
moze rzeczywiscie alergia to jest. sama juz nie wiem...

Gość achajkaaaaaaaa
ja tez tak mam, już myślałam że jestemm jakoś wybitnie zmęczona... rano ledwie wstaje, chodzę padnięta, kręci mi się w głowie ogólnie bardzo kiepsko może po prostu źle funkcjonujemy latem, inni jesienią, inni zimą

Gość wiem kto mnie zabił
najgosze jest to, że inni biorą to za lenistwo. Mama się wydziera na mnie, że nic nie pomagam itd jak ja po prostu nie mogę...straszne to jest.

Gość a ja mam podobnie
wiem co czujecie ... dobrze ze nie jestem z tym sama ..

Gość a ja mam podobnie
aha z tym alergologiem to nie głupi pomysł - od kilku dni mam tez katar ...

Gość wiem kto mnie zabił
jak tak o tym myślę, to też mam katar jak się budzę...

Gość mam to samo dziewczyny
ja tez cos z nosem mam nie tak, ciagle albo zatkany albo woda mi z niego leci. Sypiemy sie kobietki :-0

Gość może najwyższy czas pójść do
ja tak na poważnie z tym alergologiem. Bo jeśli jesteś uczulona na coś tam w powietrzu to masz bóle głowy, zatkany nos, spuchnięte oczy i ogólne niedotlenienie. Nieleczona alergia może doprowadzić do astmy. Więc radziłabym wybrac się do lekarza.

Gość achajkaaaaaaaa
ja mam coś z gardłem, czuje się jakbym miała jakieś zapalenie albo coś ja codziennie powatzram że tym razem się wyśpi ale śpię raczej standrdowo od 6-8 godzin, różnie no i jestem jak odwłok

Gość wiem kto mnie zabił
chyba masz rację z tym alergologiem jednak się wybiorę. Masakra, co chwilę mam iść do jaiegoś lekarza i ciągl e odkłądam, chyba pora się wziąć za siebie...

Gość oha
@wiem kto mnie zabił - sprawdź sobie ciśnienie, bardzo możliwe, że masz niskie/bardzo niskie. kiedy zaczyna się lato niedociśnieniowcy zaczynają cierpieć. objawy - ospałość, brak siły, mroczki przed oczami, zawroty głowy etc. jeśli to rzeczywiście ciśnienie, to należałoby raczej unikać słońca, pić bardzo dużo wody, sypać więcej soli do jedzenia (sól podnosi ciśnienie) no i warto się przemóc i zacząć coś ćwiczyć/uprawiać jakiś sport. to bardzo pomaga. kawa doraźnie, ale na krótko też pomoże, poza tym wszystkie gówna typu red bull, coca cola no i właśnie dużo słonych potraw/przekąsek. sprawdź ciśnienie i daj znać czy jest niskie, a być może będę mogłą coś pomóc. jeśli nie masz objawów typowo alergicznych - swedzenie, katar, kichanie, drapanie w gardle to raczej dziwne, żeby to miała być alergia. owszem, od niej człowiek czuje się rozbity, ale do tego dochodzą wszystkie ww objawy. powodzenia i pozdrowienia!

Gość oha
ps. ekspertem nie jestem, ale mam i niedociśnienie i alergię, więc tak sobie kombinuję po cichu... ;) sprawdź koniecznie ciśnienie!

Gość Jupppiiiaaaaeiii
Ja tez tak miałam a teraz Klade się spać o godz 10 ale wcześniej zaslaniam wszystkie okna tak żeby było bardzo ciemno i musi być cisza w domu . Budze się o 7.00 wtedy się wysypiam i dobrze się czuje .

Gość radaaa
Masz tu 5 punktów do realizacji, może akurat coś Ci pomoże. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość a ja Ci polecę
rumjanek, czyli rum do buzi a janek do łóżka na calom noc, aż pot i nasienie będzie się lał cuirkiem. Z potem wylezą toksyny a nasienie da nowe życie wolne od lenistwa.👄

Gość mimozetka
ja tez mam podobnie:( a moze za malo wody pijemy co dziewczyny?? ja jestem tak zdesperowana, ze myslalam o glodowce, bo moze to przez toksyny, ciśnienie mialam niskie ale ostatnio jak mierzylam bylo niezle czyli 100/70 wiec przestalam mierzyc, juz jakies pol roku minelo od tego, moze znowu spadlo??? nie mam pomyslu, nie wiem co robic, najgorzej ze pracowac trzeba i w domu ogarnąć:( a sily nie ma mi najbardziej przeszkadza okropny bol glowy i to ze chodze spuchnieta jak bańka