Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miniulka1987

PRACE LETNIE ZA GRANICĄ CO MYŚLICIE

Polecane posty

Witam was ciepło.....jestem tutaj by zobaczyć wasze opinie na ten temat.....czy wierzyć w ogłoszenia z internetu że dadzą prace na zbiorach....wysłałem ogłoszenie że chętnie podejmę się pracy letniej przy zbieraniu truskawek i dostałem meila z odpowiedzią że zaczyna się sezon w niemczech i potrzebują ludzi do pracy ładnie opisali jakie warunki jakie mieszkanie pracy i wszystko co najważniejsze i jeszcze napisali że muszę wysłać zaliczkę 20zł na cos tam i kopie swojego dowodu czy to nie wydaje wam się dziwne?bardzo bym chciał się gdzieś legalnie załapać ale wszytsko jest takie podejrzane prosze o wasze opinie

Gość rusałkaaaaa
żadnych zaliczek i kopii dowodu!!!!! chcesz, żeby nabrali kredytów na Twój dowod? to ściema :/ ja jechałam po znajomości do Holandi na zbiory i nikt nie wymagał zaliczek

tak samo myślę,to gdzie tutaj choć na miesiąc legalnie można się załapać gdzie szukać?a może urzędy pracy był ktoś na takiej pracy za granicą oferowanej przez urząd pracy

Gość dobra ja powiem
ja mialam okazje jechac na zbiory truskawek i malin do anglii wysłałam cv no i sie do mnie odezwali, zaprosili na rozmowe, na rozmowie przedstawili mi dokladnie wszystko, kontrakt na minimum 3mies, czasem praca na akord, czasem na godzine, a za godzine placa5,8f dodatkowo oplacasz 40f tygodniowo za zakwaterowanie w 6os pokoju, wyzywienie we wlasnym zakresie, dojazd do anglii rowniez, jezeli jestes studentka musisz wykupic karte euro26 koszt ok 70zl, dodatkowo musisz dac zaswiadczenie o niekaralnosci z sadu koszt 50zl, na dodatek placisz 250f za przetlumaczenie tekstow ktore pozniej ci pobieraja z wyplaty, a praca ok 10h dziennie, jak deszcz pada to sie nie zbiera, caly czas w sloncu, jezeli okaze sie ze jestes slabym pracownikiem to cie zwalniaja po pierwszym dniu pracy, to tyle ja nie pojechalam

ooo masakraaa ale to ogłoszenie też znalazłaś tak w necie?przypadkowo?kazlai ci wysyłać jakieś pieniądze?